Lilypie 1st Birthday Ticker

Angan

بسم الله الرحمن الرحيم


Aku terus terang. Aku betul-betul bosan dengan kerja aku sekarang. Diberi skala 10 mahu cecah sepuluh tahap kebusanan. Aku perlukan sesuatu yang baru. Cabaran yang baru. Suasana yang baru.

Bleeb Bleeb. Message Received

0163676***: Apa khabar?
Aku: Baik, Alhamdullilah. Siapa ni?
0163676***: Dah tak simpan no hp saya? Dr. Rah***a ;-)
Aku: Tipuuuuuuuuuuuu!! Benggggggggggggggg!!!!!!!!!


p/s: Beng tu, my one and only chinese friend yang aku ada dan the one and only friend yang suka dok prank akuk. dannnnnnnnn tak mungkin supervisor buat icon smiley kat sms. Tak mungkin.

Cuak seh bila supervisor aku kat UPM dulu sms akuk. Aduhaiiiiiiiiiii@!~ Takotttt@!~ Dah la dulu aku tak siap kan design cover buku dia. Ayakkk.

Malu siotttttt@!~

0163676***: La betul. Dah lama memang nak tanya khabar. ;-) (icon smiley lagi, tak mungkin Dr.)


Aku dial 0163676***. Toott toott. Nak kepastian jugak!

0163676***: Helloo, nurul saya ni Dr. Rah***a. *gelak-gelak*



Aku diam.

Nak tekan kensel ke tak, nak tekan kensel ke tak?

0163676***: Nurul Hello? Hello?


Call ended.

I mentally went fuh lega.


Incoming call 0389466***
*Ring tone: Keroro katak hijau.

Yarabiiiiiiiii call dari opes la pulakkkkkkkkkkkkkk@!~

Nak angkat ke tak? angkat ke tak?

Call ended.

Serba salah. (Malu sebenarnya, ye la aku btol btol sebok tak sempat btol aku nak siapkan kulit buku dia... dah la aku br start keja time tuh aduhai serba salah nye maaaaakkkkk@!~)

Aku dial 0163676***. Toott toott.



Aku: As'kum Dr. Hehehe sorry tadi tak dengar suara.. (Bohong sunat)
Dr: Takpe, apa khabar sekarang?
Aku: Baik.
Dr: Dah kawen ye sekarang *gelak*
Aku: Dah dah. Hehehe

bla bla bla

Dr: Dengar skang keja best
Aku: HEeheh rezeki. Heheheh. ( Kaget nya akukkkkkkkk@!~)

Yada yada yada

Dr: Fakulti kita ada tawarkan course baru kat UPM, Instructional Design blablabla.. Nurul apply la jadi tutor ke lecturer kat sini.. blabla

Aku: Tutor.. err

Dr: Boleh sambung master... UPM bayar. Blabla. Nanti amik borang ye, kenal Suhail tak?. Dia RA saya. Call dia ye..peluang ni. Bla bla. Jadi RA (research assist.) Blabla.

Aku: Insyallah Dr. Nanti saya amik borang.


...

Aku ni layak ke nak mengajar orang?. Dengan BI tahap pasar malam. Present Final Year Project pon mcm nak pengsan.

.
.
.


Hmmm.

Call bonda. Bonda kata go for it. Bonda soh tanya M.E.T

Baru nak call M.E.T.

Dia dah call dulu dah.

Ceit ini laki. Ketahuan je. Hehehe.


Shah Alam - Kuala Lumpur - Serdang


Bukan benda kecik. Aku nak stay kerja kat sini. I love my job but i despise my work. I want to furthur my study but i just hate traveling. I love the moneyyyyyyyy but, urmm, but, Like i have a choice.

Ada rezeki ada la.

Aku ni masih mcm dulu lagi.

Ketekunan - Skala soploh - aku punya gerenti negative 10.
 
Related Posts with Thumbnails