Lilypie 1st Birthday Ticker

The Buku, The Handwritting and The Typical Kakak Sedara

بسم الله الرحمن الرحيم


Kan aku cerita aku nak beli satu buku nak baca untuk divert pikiran aku tang 'tu' ke tang lain. Ye la al-maklum kami masih tidak bersekendudukan lagi.

Ok, kasi aku ceta pasal cousin aku dulu.

Aku ada seorang cousin neh. Memang adorable abis. Dulu masa kecik montel, gebu, sontot, suka meraba tangan bapak dia yg berbulu masa minom susu. Aku pulak pantang jumpa suka btol ciom atau bikin love bite kat pipi dia. And he went "Apa laaa kak jiji neeeeeeyy, Amir tak syukaaaaaa laaaaa, menade-nade laaaaaa". Cute heh? He is soooo irresistible. How can I not?

Now he is in Form 3. He plays tennis. He is sooooo handsome like his father. Very intelligent kid dan aku dah takbleh simply kissing him (just saying) or hubby will kick me in the ass.

Last weekend , hubby and I went to his house in Kajang, and I went to his room, and went thru' his stuff, yes typical kakak sedara like me do that. *flips hair* And I found a perfect book for me to kill the time. I was like wohaaaaa, "Mirrrr, aku nak pinjam novel neh".

Beriya-iya tak kasi kooooo!!! Kerek punya budak. Macam laaa aku nak buat rebus - minom. "Takbleh ahh Amir tak abis baca lagi" - "Aku kakak sedara ko, kena kasik tau, dulu ko kecik aku jaga ko tau, susah tau... yada yada yada" yes typical kakak sedara like me loveeeeeeee saying that. *flips hair*

Beria-ia ko takmo kasi pinjam, siap hulur buku lain. Bersungguh-sungguh btol merampas dr tangan akuk. Apa kes??? Dengan sedaya upaya jugak aku mengibas buku tuh.. mana la tau ada gambar pompan-half-naked-berbentuk-biola-berdada-size-papaya dalam tuh. Takde mende kertas pon jatuh. Hmm.



Panjat katil- selak-selak and I found this sweet lil' hand writting . Wohaaa@!~ Kantoiiiiiiiii@!~

"Happy 15th Birthday amir!! from Jipah?"
Amirrr!!!!!! NI JIPAHHHH ANAK ORANG BUKIT mana neh yang ko berchentaaaa ni!!!!!?? Yes typical kakak sedara like me loveee to freak out like that. *flips hair*

"Tipah ahhhhh, kawan je laaa, melayu laaaa!!"

Oww, Tipah.
 
Related Posts with Thumbnails