Lilypie 1st Birthday Ticker

Okehkah Aku?

بسم الله الرحمن الرحيم


I am...what???!!

*shock, shock, horror, horror, shock, shock, horror*


Adakah aku mentally ready for my 1st baby?


Mentally ready??


*rolls eyes*

Bukan laa aku menidakkan rejeki Allah kasi, but the thought of going thru the whole thing is really, really tiring for me.


Physically, mentally, emotionally, psychologically tiring.

(note: I did not say sexually. Heh.)

Dah la sekarang ni pon kehidupan berkelamin (word!) agak tunggang terbalik.

(note lagi: bukan aku maksudkan hubungan kelamin dengan posisi tunggang terbalik ok!)

Last week ingatkan boleh la settle down kat rumah baru (walo agak lama jugak rumah tu), tp dengan lantai parque berkoloni anai-anai, satu rumah bapak kena buat inspection!. Dan bapak sikit-sikit telepon "Adik warna lavender laa ye cat?" dan aku "tak nakkk, nak Ice-cool" dan bapak "tiles hall ngn bilik abah buat sama je la sekali ye" dan aku " laa ye laaaaaa" dan bapak " Dik alas jamban je laa abah tuka, jamban tu takbleh cabot" dan aku " alaaaaaaaaaarr, cabot je laa".

Yes, I know.

Mak sungguh emo.


.. and worse come to worse no more spicyfood for me!!!!!

Aduh how laaaa weh??


Self talking: Anak umi dalam perot, umi mo makan sambal tempoyak udang ye, nanti esok hang besar, kalo hang pregnant, hang boleh gak makan tempoyak udang time pregnant.

Aku ada tips dari kawan aku yang mana satu daa kata.. " Ji ko tanya mak ko dulu dia ngandung ko dia makan tak laksa? Kalo ye kan... maknanya ko boleh makan laksa time ko ngandung"


Ko biar benar Jaaaaahhhhhhh????


Hish.


Laparrrrrrr,

Ohya, M.E.T balik Perak kejap uruskan hal keta semalam, dan aku ugut dia balik KL malam ni jugak. Kalo takkkkkkkkkk... arghhhh@!~


Hence my tantrums.

Yeah, we pompan-pompan-ngandung are a lil bit difficult to comprehend sometimes.

We pompan-pompan-ngandung can just throw tantrums without telling you what the *tooooot* it was about .

We/I are/is very good at that. Really.

So I can threw tantrums and pulled a "really" sotong-long-face that could have swept the entire anai-anai colony!!!@!~


(Jimat sket duit bapak akuk)


p/s: So, mak mak diluar sana, kasi la daku tips-tips ngandung ni. Aku amat-amat berterimakaseeeeey.

 
Related Posts with Thumbnails