Lilypie 1st Birthday Ticker

Cepat laa besar wahai anakku (Mak tak sabar nak kuruskan badan nehhh@!~)

بسم الله الرحمن الرحيم


Aisey bila laa anak akuk nak besar neh@!~ Aku nak duduk dalam LRT hokayyyyyyyyy@!~ Aku malas btol laa nak pakai maternity blouse. Kena iron. Sanggup tu berdiri Kelana Jaya -- KLCC. Punya malas takmo iron baju. Baju kurung aku takyah iron. Tp sah sah laa tak nampak perot aku yg baru 2 bulan neh. Cuma kena gosok tudung je. Tudung pon kalo malas nak iron kena pandai buat taktik sket pagi-pagi.

Langkah 1: Pura-pura ngantuk sangat pagi-pagi ada can soh laki bangun dulu. Bajet-bajet make sure dia dah kuar bilik air, pura -pura tido lagi.. lek lek.. tunggu kena sound bangun dulu dgn laki.... Bila wisel (a.k.a KAD KUNING) pertama dah bunyi . Bangun cepat sebelom KAD MERAH di keluar kan oleh laki.

Langkah 2: Jalan selooooow-seloowwwwwwwww make sure dia dah abis solat subuh, dan beberrapa saat untuk dia iron seluar dia.....

Langkah 3: Nampak ala-ala dia dah mencapai seluar dia.. start buat muka seposen...

Langkah 4: Start menempel kat bilik gosok..make sure suara.... ala-ala keletihan.....(semasa nak pi toilet). Kasi flash back sket apa dah berlaku malam tadi (kes tak sempat nak capai pemukul lalat =P~). So kasi dia serba salah sket pasal kes ambush malam tadi.... guna skrip neh..."Tolong iron tudung bleeeeeeeeeeeeeeehhhhhhhhhhhh? U laa kaco I tido"


Tips: Untuk suruh laki anda iron tudung lebih dari 1, guna skrip neh " Ala tudung tak match la pulakkk, pleassssssssssssseeeeeeeeeeeeee" sambil hulur tudung lagi satu. Untuk mengelak taktik yang sama digunakan 2 hari berturut-turut

RISIKO: NASEB AHHHHHH KALO KENA AMBUSH LAGI MALAM TU.
 
Related Posts with Thumbnails