Lilypie 1st Birthday Ticker

Dia yang Aku Cinta

بسم الله الرحمن الرحيم




Muehehe@!~ Tajuk takbleh blah. Skala 10 tahap kejiwangan -- 10. Tapi please la yeh. Bukan senang aku nak ngaku benda benda gini. Ego seh. Ok.

Define Cinta.

Menurut kamus hidup aku la, jap, rephrase. Menurut kamus hidup aku yang dah kawen ni laa.

Cinta bagi aku bila...

1. Ko boleh ceta apa je.

Contoh:
You tau B, td siang I baca blog Maknyah tau B.. Sarah yang foward (jual nama ko sat) You tau B Maknyah tu refer askar 'abang asks' B, you buat sore maknyah B. Buat la.. Buat laaaaarrrrrrrr. *takde respon*. You, buat macam ni "Alaaaar abang niiiieeeeeeeeee".

Sekali dia buat daaa.


"Alaaaar abang niiiieeeeeeeeeewwwwwwwwww".

Terus simptom muntah-muntah aku datang kembali.


2. Bila ko boleh sebot je apa ko rasa nak makan, then ubah sukati mak nenek ko je.

Contoh:
Macam nak makan Char Kuew Teow la. *Jalan pegi menuju kedai Char Kuew Teow."
Tapi dah lama tak makan kan Kedai Kopi Abah Ko kan? Nak situ la. *Jalan pegi menuju kedai Kopi Abah Ko."
Rasa nak makan potato jacket pon ada... * Dah nak sampai kat area Kenny Rogers"
Kita makan kat kedai Kedai Kopi Abah Ko la B.


3. Bila ko tak rasa letih pon mengurut dia sampai berjam-jam. Pasal ko tau nanti ko boleh minom sirap ais. (Dan aku takde maksudkan apa apa yg tersirat disini - ke aku je yg terasa ayat aku menyimpang? Heck).

Contoh:
Jam 1 pagi. " B, I nak banyak aissssssssssssss@!~" . Dalam hati, apa laa orang bawah rumah aku pikir guna ais banyak banyak Khamis malam Jumaat neh. Hur hur hur.

4. Dia pandang straight kat mata, ko tak mampu nak pandang balik.

5. Dia buat ko rasa lawa, bila maknyah yang ko tengok dlm blog pagi tadi 10 juta kali lagi lawa dari diri ko.

Contoh:
"You suka perempuan gemuk eh?" .."Mana ada. I suka you"

Ceceh.

.
.
.



Berapa banyak pon aku listkan maksud Cinta, aku pasti takan reti nak define selengkapnya. Dengan kekurangan diri aku, aku tak rasa lagi kenapa perlu dia mencintai manusia seperti aku. Dan aku tak boleh jika ada manusia lain yang mencintai kelebihan dia. Biar maknyah sekalipon!

Heh.
 
Related Posts with Thumbnails