Lilypie 1st Birthday Ticker

Datanglah Rejeki Jika Itu Yang Terbaik.

بسم الله الرحمن الرحيم


Aku pompan, jenis yang amat pentingkan diri. Walo aku berkali-kali menyangkal.I always have a good intention tau, cuma aku tak reti nak tunjuk je. Semua akan nampak aku yang pentingkan diri. Yik!!@!~

Ok, kes entry itu hari.

Aku dah letih pegi balik keja kena mengadap semua benda tuh.

Laki aku pon tak abis-abis (walo amat jarang sekali dia kuar kan issue panas neh) dok compare life kat KL dengan kat UK atau Perak.

Aku tau dia tension.

Aku tension jugak (pasal kena mengadap tension dia).

Otak aku neh bergerak keseluruh arah. Abis semua keputusan/keadaan aku akan buat timbang tara yang se-analitikal-nya (fuh ayat BM!).

Bukan aku taknak hidup kat tempat yang takde jalan jammed, yang banyak pokok, yang umah besar ada laman bagai, tapi...

Tapi?


.
.
.

Boleh kata aku still emo pasal bab bab pindah randah neh. Aku tau, isteri kena ikot suami. Kes aku, laki aku yang pindah KL, instead aku pindah Perak. Tapi bukankah normal, anak perempuan akan lebih rapat ngn mak apak keluarga belah perempuan?

1. Aku malu la nak soh mak mertua aku datang umah aku jaga anak aku esok time aku kena outstation ke apa ke. Depa pon masih bekerja lagi.

2.Aku malu laaaa nak letak/antar anak aku kat umah mak mertua aku. Walo ada orang lain yang jaga, tp aku ada air muka jugak kan (Anak pon belom kuar lagi dalam perot tu dah pikir jauh-jauh).

3. Aku perlu kan mak apak aku.

Bunyi macam alasan kan?

Aku tau.

Aku takde alasan. Jangan ingkar. Dosa.

Tapi aku sedih amat (walo tak kena pindah lagi).

Sedih yang buat aku nangis diam-diam kat cubicle bodo yang banyak anak lipas neh.

.
.
.

Aku tau aku tak reti lagi nak utamakan suami, bila aku masih ada lagi mak apak.

Alahai sedih.

The idea of me moving and working there pon buat aku nanges.


Emo.

I know.

.
.
.

Aku nak pi poya poya gi KLCC lah mcm neh.
 
Related Posts with Thumbnails