Lilypie 1st Birthday Ticker

Hidup di dalam Hidupku (Part 1)

بسم الله الرحمن الرحيم





The baby is kicking (my bladder) all the time!!! Hish. Buat aku berlari lari anak untuk ke toilet untuk mengeluar setitik dua urine dlm kantung aku.

AAAAAAARRRRRRRRGGGHHHHHHHH!!!
*pulls whatever remaining hair left*

Buat panty aku lembab je.

Malam tadi pon masa mahu tido, aktif bena pulak dia. Aku tido terlentang tak best. Pusing kiri dia tendang kanan. Pusing kanan dia tendang kiri. Nak ko nak mak ko tido meniarap kah? Sehari dua ni baru aku rasa ada movement. Jakun kejap@!~

And the laki, yes the laki.. hahaha alahai.. I wanted the katil all by myself lately. He will end up tido dibawah most of the nite. I know. I know. Mak kejam. Cannot help it la. Sebab ko la nak.. hang pusing 360 degrees.. mak pon buat para-para sakura jugak atas katil tuh. Kesian bapak ko. =P

Ok enuff about you. Hang lahir esok hang buat blog sendiri hokay nak?

Work.

Alhamdullilah. Perfect. Yep. Bila aku aku dengar kawan yang masih tinggal di opis lama bercerita.. alahai kesian pon ada.. dengan big boss dah nak resign.. dengan projek yang main cari bidan terjun je suruh diorang buat. I feel bad for them.

Bayangkan, main suruh je orang jadi Project Manager. Sebab dah takde orang lain pasal ramai yang berenti dah. Lepas main suruh suruh tu, takmo kasi offer letter.. takmo kasi naik gaji.. workload dah laa bertimpal-timpal, budak tuh baru tak sampai 6 bulan keja. Dia laa PM, dia lah ID dia laa nanti buat segalanya. Aku blah pasal dah tak tahan, semua benda tak official. Asik kena exploit manjang.

Kat sini best, sebab international company. Non profit. Semua wakaf. Tapi dana melambak lambak dari Madinah. Kat opis lama, kalo nak dapat payment ada laa dekat 6 bulan - setahun. (Bila laa nak dapat 1K dari kompeni tuh dah setahun lebeh payment SB aku tak berbayar..tak masuk VO recording 10 lesson yang dah melambak guna suara aku free free. Takpe hahal je la part tuh..). Kat sini paling lewat SME or Content writer dapat dut dalam seminggu paling lewat 2 minggu. Buat keja pon ada nikmat. Dekat dengan rumah, medical center petang-petang laki bini boleh jalan pi pasar malam yang merata kat sini.

The best part lagi. Tak payah berhimpit dalam LRT.

Haih. I cannot thank god enuff for that. Rezeki ni...

Ok. Dah stop.

Nak buat keja.

Selamat berpuasa y'all@!~
 
Related Posts with Thumbnails