Lilypie 1st Birthday Ticker

Anak Kecil

بسم الله الرحمن الرحيم




Anak ini baru berumur 2 tahun lebih. Matanya, pandangan, perbuatannya lepas dari segala dosa. Amat pandai, tidak seperti anak-anak yang lain. Aku tak pernah berjumpa mana-mana anak kecil seperti kamu bijaksananya.

Muhammad tau tak apa maksu fikir bila tengok Muhammad?

Maksu fikir alangkah bagus jika otak ini berhenti berfikir keburukan orang. Seperti Muhammad. Tiada rasa busuk hati dan prasangka buruk terhadap mereka.

Maksu fikir alangkah bagus jika mata ini berhenti melihat keburukan orang. Seperti Muhammad. Kerana mata kamu itu dicipta untuk melihat segenap keindahan tuhan yang tiada cela.

Maksu fikir alangkah bagusnya jika mulut ini berhenti bercakap keburukan orang. Seperti Muhammad. Kerana mulut kamu itu tidak pernah berhenti berdoa buat amie dan abi.

Maksu fikir alangkah bagus jika maksu seperti kamu. Tidak tahu apa itu sakit hati dan marah. Benci dan busuk hati.

Muhammad dunia ini penuh dengan manusia yang pura-pura. Berselindung dengan amal dan ibadah lima waktunya, tapi hati masih kotor berbicara.

Berselindung dengan manis muka dan senyumnya, tapi hati masih kotor mengucap fitnah tak terkata.

Kalau Muhammad nak tahu,

.
.
.
.

Maksu juga dikalangan mereka.

Tapi jika ada sedikit tersimpan pandangan suci kamu, Muhammad. Pandang maksu dengan kasih sayang ya?

Jika ada sedikit tersimpan fikiran suci kamu , Muhammad. Fikirkan kebaikan maksu ya?

.
.
.

dan jika ada sedikit doa suci dari kamu, Muhammad. Doa kan maksu punya anak soleh seperti kamu ya?



.
.
.
.
.
.


*Tak, aku tak mengandung lagi*

*M.E.T dah sebok tanya dah hari ke-14 blom*


Apa kes brader? Nak ajak I pegi mana?

The Buku, The Handwritting and The Typical Kakak Sedara

بسم الله الرحمن الرحيم


Kan aku cerita aku nak beli satu buku nak baca untuk divert pikiran aku tang 'tu' ke tang lain. Ye la al-maklum kami masih tidak bersekendudukan lagi.

Ok, kasi aku ceta pasal cousin aku dulu.

Aku ada seorang cousin neh. Memang adorable abis. Dulu masa kecik montel, gebu, sontot, suka meraba tangan bapak dia yg berbulu masa minom susu. Aku pulak pantang jumpa suka btol ciom atau bikin love bite kat pipi dia. And he went "Apa laaa kak jiji neeeeeeyy, Amir tak syukaaaaaa laaaaa, menade-nade laaaaaa". Cute heh? He is soooo irresistible. How can I not?

Now he is in Form 3. He plays tennis. He is sooooo handsome like his father. Very intelligent kid dan aku dah takbleh simply kissing him (just saying) or hubby will kick me in the ass.

Last weekend , hubby and I went to his house in Kajang, and I went to his room, and went thru' his stuff, yes typical kakak sedara like me do that. *flips hair* And I found a perfect book for me to kill the time. I was like wohaaaaa, "Mirrrr, aku nak pinjam novel neh".

Beriya-iya tak kasi kooooo!!! Kerek punya budak. Macam laaa aku nak buat rebus - minom. "Takbleh ahh Amir tak abis baca lagi" - "Aku kakak sedara ko, kena kasik tau, dulu ko kecik aku jaga ko tau, susah tau... yada yada yada" yes typical kakak sedara like me loveeeeeeee saying that. *flips hair*

Beria-ia ko takmo kasi pinjam, siap hulur buku lain. Bersungguh-sungguh btol merampas dr tangan akuk. Apa kes??? Dengan sedaya upaya jugak aku mengibas buku tuh.. mana la tau ada gambar pompan-half-naked-berbentuk-biola-berdada-size-papaya dalam tuh. Takde mende kertas pon jatuh. Hmm.



Panjat katil- selak-selak and I found this sweet lil' hand writting . Wohaaa@!~ Kantoiiiiiiiii@!~

"Happy 15th Birthday amir!! from Jipah?"
Amirrr!!!!!! NI JIPAHHHH ANAK ORANG BUKIT mana neh yang ko berchentaaaa ni!!!!!?? Yes typical kakak sedara like me loveee to freak out like that. *flips hair*

"Tipah ahhhhh, kawan je laaa, melayu laaaa!!"

Oww, Tipah.

Diet Diri Ku. - (part yang ke berapa nakkk?)

بسم الله الرحمن الرحيم


I've put on weight while cakecup-ing. Thank youuuu Rooty. ;P

I'm doing herbalife again. Not until tomorrow la tapi. The 'laki' (no more M.E.T or atleast in this post) dah start bising-bising. Hahhhh@!~ Tak puas hati btol la dia tak dapat makan cupcake tuh.

So mula hari esok blog ini akan menjadi blog kesihatan. Itu ceta esok la ye. Untuk hari ni puan-puan ye, kita pergi ke segmen DAPOR-Ku.

Hari ni kita akan memasak SEAFOOD DUMPLING.

Ready with a pen and paper ladiesss??

RECIPE INGREDIENTS

Dumpling Filler
7-8 ekor udang - peeled and deveined.
5 ekor sotong - Kasi bersih dan potong 1cm x 1.5cm
4 bijik kentang - rebus kasi empuk.
Carrot - kasi chop-chop
Daun bawang - kasi-chop
Half onion finely chopped.
Salt and pepper to taste.

Oh ye..

Kulit popia.


1. Kentang potong dua, rebus. Ingat ye puan-puan jangan buang kulit kentang. Dah rebus angkat keluar baru peel it off. Then guna garpu kasi lenyek tapi ingatttttttt puan-puan jangan jadi whipped potato sudah. Lenyek ketol-ketol mcm kena paksa masuk dapor gitu.





2. Carrot boleh dibeli kat Ah beng jual sayo. Carrot atau (Wortel bak kat kata maid aku dr Endon) jangan direbus, kasi potong dadu.



3. Daun bawang kasi chop chop.





4. Udang dan sotong (kes lupa nak amik gambo) yang sudah dibersihkan di gaul garam sikit. Udang jangan buang kulit dulu. Goreng Udang ngn Sotong dengan halia. Halia potong-potong kasar-kasar ala-ala first time masok dapor.

5. Then, masuk dlm kuali panas kasi dia simmer sekejap angkat dan buang kulit udang potong udang besar ujong jari kasi aduk dengan semua ingredients tadi (Halia td jangan di aduk sama, sebab kita nak buat seafood dumpling bukan Halia Dumpling, take note).





6. Amik kulit popia, buat ibu jari dan telunjuk bentuk O. Taruk atas jari tuh, amik sudu dan taruk di tengah O jari anda, eh puan-puan. Silap guna kata ganti diri.





7. Celup ujong jari dengan air lap kat atas kulit popia untuk kasi dia lekat bila di goreng. (Apa punya angle daa laki aku amik nehhhh tak profesional langsung@!~)





6. Popia siap@!~ Eh Dumpling Seafood Siap@!~

Dan laki ku makan tanpa sebarang peng-cover-an depan mak apak mertua.

.
.
.

Kita bertemu lagi di episode akan datang ye puan-puan. Insyallah menu kita di hari yang lain adalah menu menu orang yang berusaha (tapi gagal) menguruskan badan.

Hati Dia & Aku - Bahagian 1

بسم الله الرحمن الرحيم



" When I wake up and see you’ve gone.
There’s nothing left, everything seems so wrong.
This never-ending pain that I am living deep inside,
depicts the illusion of myself and all I have to hide.".
.

.

Dia pulang dengan seribu kerinduan di hati yang aku sendiri tidak tertampung. Bila memandangnya aku tenggelam dalam seribu kerisauan. Aku lain, dan aku tidak sama seperti mereka. Aku bimbang, memahamiku menimbulkan resah buat dia. Aku bimbang, cintaku bakal menambah berat hatinya. Legakan hati ini,kerana aku ingin melegakan dia. Tenangkan rasa ini kerana aku ingin menenangkan hatinya.


(to be continued..)

-update-

LETTER OF GUILT


Dear Hubby,

I had/have PMS (that's another story-sad one-tell u guys later), and as we well know, my cravings come with specific instructions (If she gets moody-She eats). Lebih-lebih lagi ketika jiwa tengah kontang sekarang ni. Luckily the instruction has nuthing to do with the letter L and V. So thank god for that.

Ok.

Hubby, tell me, how can you expect me to be at the office 'working' on the friday afternoon waiting for you, sangap, lapar, hor*y and tired and..(duh, they get it already, Ji..) and decline when someone offers me a cupcakes?

So thank you so much, Rooty. You really shouldn't have but I'm glad you did hur hur@!~. I love you big time@!~




(.. amd I LOVEEEE MY NITE-WISH UMBRELLA TOOOO@!~ The cupcakes look delishhhhh@!~)

Ok back. The reason am writting this 'letter' is because i feel quilty (NOT!) eating too much cupcakes, and I know what's in your mind. Yea yea, you bought me 5 cupcakes from Wondermilk and Cupcake Chic. Plus 12 lagi cupcakes from her. I know, I know cupcakes contains calories. Calories = fat. Fat= more sex. Haha.

Tapi kan B, bukan selalu kannnnnnnnnnn. (The cupcakes not the s*x, I love s*x . Every day pon okehhhh@!~) *smile*

So please please please pretty please with sugar on top, don't be mad at me..

.
.
.

Ok laaaaa I cut the sugar-top. Eurghhh@!~.

Don't be mad ok?

.
.
.

*sini ciom*

My Hubby is Coming Home Uyeh@!~

بسم الله الرحمن الرحيم


He'll be here in about less than 12 hours!!! YAY@!~ am so excited. Seriously, I never imagined it would be this hard when he's not around. 2 weeks hokay! 2 weeks@!~ Tak sangka makkkkk mampu bertahan sejauh ini muahahahah@!~ (if u know what I mean).

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

untuk ber-shopping-an hokay. ( u people ceit!!) - yo la tuuuuuuuu@!~

Alar bukan selalu :P

Thats ok though i guess...

Im allowed :p

Halal Meat already apaaaa@!~

Maksud aku shopping. Shopping yang bukan selalu. *roles eyes*

Hish. *slaps forehead*

Ok, firstly, I need to buy one good book to read. Ye la sunyi kawen duduk asing-asing neh. I've been thinking about buying this,


Thanks for the Memories
Ahern, Cecelia
Price:MYR69.90


Any other recommendation?


2. A blouse. Ye la kan kena la ber"feseeeen" sikit utk kasi modal mata-mata yang jarang tgk aku berfesyen neh.

3. Necklace. Don't ask why. Sejak bila pulak aku suka rantai rantai neh? Bilaa wehh??? Jap masa, kuar shopping ngn bonda.

4. Beads. Aku ingat aku nak bikin crochet necklace. Reti kaa aku mengait? Aku paling terrer buat french bread kat rambut adik sedara aku je. Tapi takpe now is the time to use the creative side of the brain. So folks tungggggguuuuuuuuuuu, pelancaran koleksi .. rantai, gelang cincin apa namanya dalam bahasa melayu???? Jewellery - barang kemas berunsurkan emas kan? kan?

Haaaaa aksesori!! .. So folks tungggggguuuuuuuuuuu, pelancaran koleksi aksesori akuk.

5. Cotton materials utk PJs. I designed my own PJs ya knowww. Btol@!~Ingat makkk tangan bangkuuuu apa@!~ (If there is any other peribahasa for tangan yang tak reti menjahet, do let me know) .

I like for my pajamas to have drawstrings and prefer that they have no side seams. (Pajamas should never, ever have pockets).




See, i can even sketch out one. heheh.
.
.
.
.
.
.

Jap, nak tepon bonda nak tanya nombor tepon tailor yang duduk kat area masjid tuh.


Note to Dilot: Apa ko nak hadiah anak ko hahhhh?

Note to Shilashowerkown: Apa warna ko nak hadiah kawen ko hahhhhh?


Haih. Sorang nak kawen. Sorang nak beranak. Im so happy for you guys@!~

.
.
.
Ye saya tau, entry untuk hari ini amat menyimpang dari tajuk.

Satu petang jam 5 suku hari Rabu (yang membosankan)

بسم الله الرحمن الرحيم


Merujuk pekara di atas, Hari Rabu is a boring, boring day for me. Pagi-pagi saja sudah kena leter dengan HR. What a way to start a day. Tuesday was hardly better.I've just been slacking around at work and at the same time trying to get as many work done as humanly possible but, but am just wayyyyy too lazy to focus on the "Skolakaudotnet" so, i said "later later-la babe" . Heh.

As for today, let us see/read what nonsense I managed to rummage in here.

Urm..

I figured since this blog is about married life and I hardly write much (doubt that) about M.E.T so ini ada serba sedikit trivia pasal dia.

How old is he? 27 this November!

How long did you date?
Before we were engaged, about 3 years. I dunno what took him so long. (awwwreally?)

Who eats more? Dia! Dia! Dia!, (usually) ;)

Who said “I love you” first?. Dia! Dia! Dia@!~

Who is taller? Dia about 4 inches, and I'm not short hokay@!~

Who sings better? He does, but since we got married he hardly sing. (Adakah aku perlu menganggap ia adalah satu 'sign' yg kurang baik?)

Who is smarter? Me! Me! Me@!~ I think he knows a lot more about math and science, but I like to think I know more about some other things, yea "THAT" kinda thing.

Whose temper is worse? Probably mine. uh? what?.

Who does the laundry? Me. . . . . . =..(

Who does the dishes? Dia! Dia! Dia@!~ (Kalo umah mak mertua aku laaa, nak kena jelinggg kaaa??)

Who sleeps on the right side of the bed? Dia! Dia! Dia @!~ tapi kalo aku bosan aku lannnyak je kekanan terpaksa dia bangkit dari katil berganjak kekiri@!~

Who cooks dinner? Me, usually. *flips hair*

Who cooks better? MEEEEEEEEEEEEEEEEE@!~ *flips hair left and rite*

Who drives when you are together? Almost always him. Aku ngn bantal kaki atas dasboard.. ZZzzzz.

Who is more stubborn? Me@!~ I'm pretty sure.

Who kissed who first? Aiyakk, tak ingat makkkkkkkk de.

Who is the first to admit when they are wrong? Dia.- see above, I'm stubborn.

Whose parents do you see the most? Mine, by factor of distance, 1 hour versus 4 hours.

Who proposed? He did, of course.

Who is more sensitive? Cannot really tell laaa. Sejak kawen neh, dua-dua kot.

Who has more friends? He probably actually has more.

Who has more siblings? Dia.

Who wears the pants in the family? Meaning? Who makes all the decisions?Ok, kalo bab masak- dia. Bab pegi jalan-jalan-akuk. Bab pilih kedai makan-dia. Bab shopping- sadly bukan laaaa akuk (terbalik code ahh). Bab susunan furniture-Aku! Aku! Aku@!~. Bab 'ehem-ehem'- dia. Bab sapa kena kemas katil- aku. Bab...urm..tu je la kot.

Angan

بسم الله الرحمن الرحيم


Aku terus terang. Aku betul-betul bosan dengan kerja aku sekarang. Diberi skala 10 mahu cecah sepuluh tahap kebusanan. Aku perlukan sesuatu yang baru. Cabaran yang baru. Suasana yang baru.

Bleeb Bleeb. Message Received

0163676***: Apa khabar?
Aku: Baik, Alhamdullilah. Siapa ni?
0163676***: Dah tak simpan no hp saya? Dr. Rah***a ;-)
Aku: Tipuuuuuuuuuuuu!! Benggggggggggggggg!!!!!!!!!


p/s: Beng tu, my one and only chinese friend yang aku ada dan the one and only friend yang suka dok prank akuk. dannnnnnnnn tak mungkin supervisor buat icon smiley kat sms. Tak mungkin.

Cuak seh bila supervisor aku kat UPM dulu sms akuk. Aduhaiiiiiiiiiii@!~ Takotttt@!~ Dah la dulu aku tak siap kan design cover buku dia. Ayakkk.

Malu siotttttt@!~

0163676***: La betul. Dah lama memang nak tanya khabar. ;-) (icon smiley lagi, tak mungkin Dr.)


Aku dial 0163676***. Toott toott. Nak kepastian jugak!

0163676***: Helloo, nurul saya ni Dr. Rah***a. *gelak-gelak*



Aku diam.

Nak tekan kensel ke tak, nak tekan kensel ke tak?

0163676***: Nurul Hello? Hello?


Call ended.

I mentally went fuh lega.


Incoming call 0389466***
*Ring tone: Keroro katak hijau.

Yarabiiiiiiiii call dari opes la pulakkkkkkkkkkkkkk@!~

Nak angkat ke tak? angkat ke tak?

Call ended.

Serba salah. (Malu sebenarnya, ye la aku btol btol sebok tak sempat btol aku nak siapkan kulit buku dia... dah la aku br start keja time tuh aduhai serba salah nye maaaaakkkkk@!~)

Aku dial 0163676***. Toott toott.



Aku: As'kum Dr. Hehehe sorry tadi tak dengar suara.. (Bohong sunat)
Dr: Takpe, apa khabar sekarang?
Aku: Baik.
Dr: Dah kawen ye sekarang *gelak*
Aku: Dah dah. Hehehe

bla bla bla

Dr: Dengar skang keja best
Aku: HEeheh rezeki. Heheheh. ( Kaget nya akukkkkkkkk@!~)

Yada yada yada

Dr: Fakulti kita ada tawarkan course baru kat UPM, Instructional Design blablabla.. Nurul apply la jadi tutor ke lecturer kat sini.. blabla

Aku: Tutor.. err

Dr: Boleh sambung master... UPM bayar. Blabla. Nanti amik borang ye, kenal Suhail tak?. Dia RA saya. Call dia ye..peluang ni. Bla bla. Jadi RA (research assist.) Blabla.

Aku: Insyallah Dr. Nanti saya amik borang.


...

Aku ni layak ke nak mengajar orang?. Dengan BI tahap pasar malam. Present Final Year Project pon mcm nak pengsan.

.
.
.


Hmmm.

Call bonda. Bonda kata go for it. Bonda soh tanya M.E.T

Baru nak call M.E.T.

Dia dah call dulu dah.

Ceit ini laki. Ketahuan je. Hehehe.


Shah Alam - Kuala Lumpur - Serdang


Bukan benda kecik. Aku nak stay kerja kat sini. I love my job but i despise my work. I want to furthur my study but i just hate traveling. I love the moneyyyyyyyy but, urmm, but, Like i have a choice.

Ada rezeki ada la.

Aku ni masih mcm dulu lagi.

Ketekunan - Skala soploh - aku punya gerenti negative 10.

Minggu Sunyi

بسم الله الرحمن الرحيم





Sangap.

Sangap.

Sangap.

The air-con is on, I am cold and sleepy. I switched off the air-con. I am still cold and sleepy. (Woh. Ala pantun dua kerat gitu)

.
.
.
.
I want my laki.

Aku dan Sebuah Bas

بسم الله الرحمن الرحيم


Aku ingat nak letak gamba kawen, kang ada yang terkeluar pulak bijik mata. Sudah-sudahla kan, orang lain pon kawen jugak, takde la dia dok spamming blog sendiri dengan gambar kawen. Hehe.


So aku bukak topik baru la ye.

Bukan cerita pasal masakan. Aku tau entry wajib orang dah kawen gerenti ada cerita masakan. Itu lain bulan aku tulis. Al-Maklom aku tak hidup bersekendudukan lagi dgn M.E.T

Malam tadi ada diskusi suami isteri. M.E.T ada kasi hint, ( permintaan yang perlu aku penuhi). No we didn't have any phone sex mind u.

Cuba membiasakan diri naik bas.

Yarabbi. Aku paling takot naik bas bangggggg...

Sini aku ceta.

Dulu masa aku kecik, darjah 1. Adalah satu bas ni amat popular. Namanya bas IBU. Pagi tu dalam perjalan ke sekolah puas aku bertanya kat mak aku cemana la rupa bas IBU tu. Cemana nak naik bas tu. Apa nak buat dalam bas tu. Dan pelbagai la soalan yang budak (berfikiran kehadapan) darjah satu boleh fikir. Nak dijadikan cerita, aku jumpa la bas tertulis IBU kat belakang bas tuh. Naik la aku dengan selamat.

Nak dijadikan cerita lagi...

Aku lupa nak tanya mak aku cemana nak turun dari bas tuh.

Sangat kesian ko.

Tinggal la aku seorang dalam bas tuh terkedu-kedu (duduk blakang pulak tuh). Botol air sirap pon dah kering.

Tak silap aku lebih 10x jugak bas tu pusing Taman Paroi Jaya.

Aku tengok hari dah gelap. Puas IBU tanya nak turun mana.

Tang tu jugak aku jawab T-A-M-A-N P-A-R-O-I J-A-Y-A

Sangat kesian ko.

Aku rasa dekat jam 8 mlm jugak bas tu bergelintaran puseng satu taman.

Sampai la nampak ada sorang makcik lambai-lambai tahan bas sekolah depan umah.

Hish. Mekasih mak, tahan bas tuh. Kalo tak anak pompan mak skang neh tak kawen lagi..

Dan aku amat phobia naik bas.

Sumpah.

.
.
.

NOW u nak soh I pegi Taiping naik basssssssssssssssssss???????????


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
M.E.T: Ok la, I datang sana, kita naik bas balik Taiping OK?

See why I love him to bits..?
He's just simply..one in a . . . gazillion.
Mati hidop balik pon I don't think I can find another laki like him . . .
and mati hidop balik pon I don't think I'd want another laki other than him . . . .

This girl ahhhh *geleng kapla*

بسم الله الرحمن الرحيم




"I miss you And I wonder how you feel about me too,
Do you miss the way we would play And waste our time away?
Suddenly, we're apart
And I can't see you everynight,
Though we fight I love you so much
Now I can't feel your touch"


.
.
.

Tanyalah aku dengan jujur kehidupan aku lepas kahwen, aku bosan. Amat. Harap hujung minggu je lah nak mengedeng bagai, merajok bagai, bergado bagai, time M.E.T jauh mcm neh la itu tak best, ni tak best. Itu tak kena, neh tak kena. Tapi kalo dia adaaaa, aduhai senget-nya aku tak ingat. But being the nice, sweet husband that he is, he relented macam anak dara kena paksa kawen. Heee@!~

I heart my laki.....*flutters eyelashes*

Bila laa u nak pindahhhh KL bangggg oeiiiiiiii@!~ Boleh kita bela ikan sama-sama. Tsk.

But of coz, this is all just mad talk. Orang fomfuan ni biler marah macam² dia cakap..but half the time, it's all cakap ajer. Dasarnye nak attention je lebehhhh@! Hish. Tapi laki pon, ye la jgn dok pikir straight je. Skang pon, I'm still 'mad'.

Like, seriously.

Dude, seriously serious!

Macam itu hari, kata nak call, tapi tak call. Tapi bila call, he didnt do a good job of pacifying me (at least to my standards). Tadi pagi pon sama, kata nak call... *Sob*

Man. Hur.. Hur.. >=)

.
.
Okeh stop.

You think I need a new hobby hor??. Like scrapbooking? Jap, when was the last time I made myself a scrapbook??

1992? 1993?


That was donkey years back for me.

.
.
.

Makdatokbandarrrr...that was like 15 years backk???!!

Damn, I'm old!

;P


Ok la.

I have a few selected photos bawah neh utk di-sekerap-buk-ing-kan. Tungggguuuuuu@!~

Outdoor/Indoor Shooting
Location: TASEK TEPENG















Majlis Perkawinan Ku (cth karangan bergambar utk pelajar PMR)

بسم الله الرحمن الرحيم


Heh, I never got round to writing about my wedding eh?? Pardon me for being 'hanyut' away from the intention of uploading my wedding pics. Banyak seh nak kena edit (resize okeh, bukan touch up gambo)....:P

Before I totally lost the whole editing (kamasutra) touch (chewaaahh@!~) I figured I have to start pumping out my photoshop (kamasutra) skills faster than the Banglas at Shell does pumping out petrol..:P

Actually, it was all eventful considering how kelamkabutnya akuk menunggu mak andam yang tersangkut kat Bukit Putus. (Terputus dua agaknya bukit tu).

Dia sampai dengan yarabi besar nya beg besi dia@!~ Mekap-mekap itu ini yarabi, rimasnya aku la muka digodek sedemikan ropa. Tapi bila dah siap I feel like a teenager all over again (sebelom kenal erti acne dan pimples). I know, hard to imagine I once was but yeah, I went thru teenage hood too you know, before I became like this (setelah kenal amat ertiiiii acne dan pimples) :P

..dan lagi satu lagi, aku tau this is soo lame and last century but hear me out - aku baru tau keajaiban foundation. Selama neh kalo aku tgk gamba model I went "Alaaaarrrr Photoshop@!~"


You should've seen my jaws.

.
.
.

Yeah. Amat sedih.

So ini la sorotan gambar-gambarnya. (Extra marks for the uses of the word- sorotan ;P)

Abah: "Ready?"
M.E.T: "Telor 6 bijik pagi tadi bah."

Abah: "Hafal dialog kat tepon itu hari?"
M.E.T: "Dah baaaahhh."

"Sarung jgn tak sarung ye bangggggg@!~"

"Mintak maaaaap B, dr hari neh sampai I mati esok-esok. Tsk. Takmo cari len ye. Tsk"

" Yang, malam kang kita lari hotel ye?" - Set!

M.E.T: "Macam kecik je batu.."
Aku: " Takpe, esok-esok u beli besar sikit ye?"



Cak Lempong Girls - Silap la nak dengar lagu P.Ramlee atau Bumi Putra Rockers kat wedding akuk.

Self-Reminder 1: Slow kang terkelecek malu.

Self-Reminder 2: Mama Yam kata jalan tunduk. Tunjuk malu malu walo tak malu pon.
p/s: Aku macam pinang dibelah dua dengan pengapit, tak begitu anna??

Self-Reminder 3: Ingat Tyra Banks kata dlm ANTM- "Smile with your eyesssssss".

Kaki sakit sudah.

Mangannnnnnnnnn@!~

"Kawen jugak ko@!~"
"Apa ingat aku tak laku ke? Hehehe@!~"

The Cake-Gedabak (I don't like my cakes) Puas aku design lawa lawa ini jadinya.

Ma & Abah (Aku)

Ma & Papa (M.E.T)

Self-Reminder4: Pipi kontrol, pipi kontrol.

"Abanggggggggg@!~"




.
.
.
.
Tips untuk Shilashowerkown: Hang pose jah ikot suka hang.. kalo ada memacik yg soh hang posing kes dulu-aku-kawen-tak merasa-posing-atas-pelamin jangan layan. Ikot ckp photographer cukup.
 
Related Posts with Thumbnails