Lilypie 1st Birthday Ticker

*Cough* Aaa.aa -CHOOO@!~ *snoortt * -The soundtrack of my life.

بسم الله الرحمن الرحيم


It's been 2 weeks already. 2 weeks of headache..coughing... sneazing.. sniffling… ... don't know what else is in store for me. This morning I feel much better tho', the body aches are finally gone but I am left with an awful cough, lack of energy and one MELETOP CPU in the office. MELETOP as in meletop, kabommm bukan meletop "wahh-hebatnya-CPU-ko!" kinda MELETOP. Heh.

So friends, maafkan daku jika tidak datang berkunjung balas ke blog kalian.


Oh ya.

SHILA SELAMAT PECAH DARA @!~



Anyway,

M.E.T is coming down tomorrow. Yay@!~ For good@!~ Yay@!~ Semua gara-gara aku demam ni (plus "You-memang-dah-tak-sayaaaaaaaaaaaanggggggggg-I. I-tau" session).

Haih, tak laratnya aku nak type ngn mata berpasir neh.

Macam nak balik rumah tido (mcm semalam) je.

.
.
.
.



Note: Bila laa bestfriend of the month aku nak datang ni.. lewat 6 hari dah ni. Uh? What? Me? cannot be..... *grinz*
.
.
.
Update:


Main kejar-kejar dgn Kak Luna. Sekali kena tag daaaaa@!~


7 RANDOM FACTS ABOUT ME:
  • I have very high expectations for myself - no good..no good
  • I'm addicted to cheesecake and cupcakes (Read:Calory).
  • I talk to myself constantly.
  • I hate crowds.
  • I hate Winter
  • I love Autumn.
  • I'm so lonely right now.
7 THINGS THAT SCARE ME:

  • Thunder and storm.
  • Heavy rain.
  • Dark Cloud.
  • Roller-coaster.
  • Beetles.
  • Grasshopper.
  • Hell.
7 RANDOM MUSIC AT THE MOMENT:
  • No music at this moment. CPU meletop. All my Mp3s kapishhh@!~

7 THINGS I SAY THE MOST
  • Nak! Nak! Nak@!~
  • Mane adeeee.@!~
  • Taknak aaaaa@!~
  • Ko balik pukul berapa?
  • Bosannnnnnnnnnn@!~
  • Nak pegi toilet sat.
  • I love you.


7 THINGS I TREASURE THE MOST.
  • My wedding ring.
  • My Gucci purse.
  • My pillow
  • My comforter.
  • My comic books.
  • My glasses.
  • My mug.

7 FIRST TIME THINGS I EVER DID:
  • Jatuh cinta yang amat-amat.
  • Putus cinta yang amat-amat.
  • Jumpa cinta yang terindah amat-amat.
  • Kawen M.E.T..
  • Tido sekatil dengan M.E.T.
  • Cuci rambut M.E.T.
  • Urut badan M.E.T.

7 PEOPLE TO DO THIS

Urmm. Dilot. Rooty. Seben. Kak Jie. Adie. Kak Arin. and you.

12 Hari lagi..

بسم الله الرحمن الرحيم


To all my readers (Pehh..maner punyer celebrity daa) and so the coti has ended.

I made it thru' safe and sound and sane (without laki and his *tut*).


I think.

(Uyeh.. selsema gara-gara anggur. Memang dasar perempuan tak sedar diri. Dah tau allergic anggur. Gatal. Makan. Mengidam apa??)


Mogok benar aku neh takmo update blog. Mesti la, jiwa tengah lara, tengah kontang. Orang sebok-sebok poya-poya coti aku punya coti berteman ikan emas bunting 4 ekor. Luckily my SIL balik Seremban. Kesian pulak dia, dengan along kat Dubai. Kesian lagi Muhammad.. malam-malam dok mimpi.. Abi...Abi...Abi...alik.







.
.
.

Aku:
Muhammad ni sapa ..? *tunjuk diri sendiri sambil flips hair*
Muhammad: Makcu tchee tcheeee.
Aku: Yay@!~ *flips hair*
Aku: Ni sapa *tunjuk Fatin*
Muhammad: *fikir-fikir taruk jari kat mulot*
Aku: Hish.. Muhammad... ikan apa?
Muhammad: Ikan patin!!

*bijak-bijak anak sedara akuk*


Adik sedara aku pon ada kat rumah, maknya ke Nepal. So jadi laa kami pompan-pompan jiwa kontang minggu lepas. In my case, ada another 12 days to go. Meranaaaa nyaa tido malam sorang-sorang. Dah masuk 3 minggu. 3 minggu aku tunjuk perasaan ngn M.E.T. Biar-biar dia rasa@!~

Anyway..
Tak sabar nye maakkk tunggu 'point-point-choose-choose' spree untuk rumah baru. Al-maklom nak duduk bersekendudukan neh. Wahhhhhhhhh@!~ Cannot wait sia@!~

Tak sabar jugak nak umpan M.E.T tiap-tiap malam "nak-tak?-nak-tak?" huhuhu@!~

*blush*

Arghhh sangapppppppppp.

Later peeps.

Mak nak cari cekelat kat bawah.

Cluttered Heart

بسم الله الرحمن الرحيم

You don't have to answer
I see it in your eyes
Maybe it was better left unsaid
This is pure and simple
And you should realize
That it's coming from my heart and not my head..









Bila tindakan meninggalkan seribu kesan di hati.
Bila bebanan di pandang sebelah mata.
Bila harapan dan keinginan hanya sekadar sebuah aturcara hidup.
Bila jarak dan waktu tiada makna.



.
.
.
.
.

Aku letih.


.
.

Alarr Balik Rumah Nanti Boleh 'Bed-minton'

بسم الله الرحمن الرحيم


Saya paling suka pegi sesi makan-makan-oh-tak-ingat-dunia bersama kawan-kawan. Pada suatu malam Sabtu itu hari, kami berkumpulan pergi makan kat kedai super-femes tepi longkang. Yeah mana lagi WILIYEM ahh. Mari kita baca entri bergambar saya.

(Maafkan saya, saya sedang memahirkan diri untuk menulis blog. Impian saya ingin mengambil kurus penulisan blog di UITM. Egad!!@!~)

So here goes.

Last-last Saturday was a blasstt@!~ Balik dari melawat Slippery Little Suckers di AraDamansara (Hubby is totally head over heels with this succccckerrrr, dia tak kasi aku tido lepas masak hokay@!~) so habaq kat Hubby his in-house chef is not gonna cook ANYTHING that nite. Lagi pon dah plan ngn Rooty and her Geng Tioman nak poya poya kat Wiliyem and celebrate Faiz's Birthday.



Ko tau Jahhhhhhhhhh, soploh jenis binatang laut ada dlm pinggan dia@!~



Pelayan: Apa mo makan?
Aku: Apa ada?
Pelayan: Apa mo makan? Ayam? Daging Seafood?
Aku: Ayam....
Pelayan: Ayam yada yada yada, Ayam blablablaba, Ayam .. and the menu goes on.
Aku: Ok.. (Percaya la semua orang agak terkesima)
Pelayan: Ayam blablaba RATATULIIIIIII ada.
Aku: Huh?
Pelayan: Ayam blablaba RATATULIIIIIII ada.
Aku: OOoo Ratatoe'WEEEEEEE.'

Dan aku tak tau apa yang aku order, dan ko Miss Meow "Sama order macam dia"

Cis peniru!




I found myself slaving with Hubby's dinner. Sedap Wohhhhhhhhhhhhh@!~






So malam tuh... (percayalah) Bed-minton di tunda gara-gara bloated ngn cheese.. tiram... ayam.... sipot... udang .. kepah.... dan yada yada yada.

UiTM sedia tawar kursus penulisan blog

بسم الله الرحمن الرحيم



Jangan paranoid boleh tak? Takyah gelabah tak tentu pasal. Kalo tak buat takyah risau laa apa orang tulis kat blog. Hish.

Tak sabar pulak tunggu mana-mana IPTA/IPTS untuk bukak kursus CARA-CARA UNTUK BERSIDANG di PARLIMEN dan DEWAN RAKYAT.



.
.



Awak... terimakasih kerana membuat pagi ku sungguh menarik@!~
.
.
.

Hari Ibu

بسم الله الرحمن الرحيم


Aku suka cerita ini...

---


Suatu ketika, ada seorang anak laki-laki yang bertanya kepada
ibunya.

"Ibu, mengapa Ibu menangis?".

Ibunya menjawab,

"Sebab, Ibu adalah seorang wanita, Nak".

(Nape ibu nanges? Ibu wanita nak.. Nape ibu nanges... Ibu wanita nak... Nape ibu nanges ? Read: Burung Apa? Burung murai nakkkk. Burung apa? - Ok, lawak bodoh dari akuk)


"Aku tak mengerti" kata si anak lagi. Ibunya hanya tersenyum dan memeluknya erat.

"Nak, kamu memang tak akan pernah mengerti...."

Kemudian, anak itu bertanya pada ayahnya.

"Ayah, mengapa Ibu menangis? Sepertinya Ibu menangis tanpa ada sebab yang jelas?"

Sang ayah menjawab,

"Semua wanita memang menangis tanpa ada alasan".

Hanya itu jawaban yang bisa diberikan ayahnya. Lama kemudian, si anak itu tumbuh menjadi remaja dan tetap bertanya-tanya, mengapa wanita menangis.

Pada suatu malam, ia bermimpi dan berdoa kepada Tuhan.

"Ya Allah, mengapa wanita mudah sekali menangis?"

Dalam mimpinya, Allah menjawab,

"Saat Kuciptakan wanita, Aku membuatnya menjadi sangat utama.
Kuciptakan bahunya, agar mampu menahan seluruh beban dunia
dan isinya, walaupun juga, bahu itu harus cukup nyaman dan
lembut untuk menahan kepala bayi yang sedang tertidur.

Kuberikan wanita kekuatan untuk dapat melahirkan, dan
mengeluarkan bayi dari rahimnya, walau, seringkali pula,
ia kerap berulangkali menerima cerca dari anaknya itu.

Kuberikan keperkasaan, yang akan membuatnya tetap bertahan,
pantang menyerah, saat semua orang sudah putus asa.

Pada wanita, Kuberikan kesabaran, untuk merawat keluarganya,
walau letih, walau sakit, walau lelah, tanpa berkeluh kesah.

Kuberikan wanita, perasaan peka dan kasih sayang, untuk
mencintai semua anaknya, dalam kondisi apapun, dan dalam
situasi apapun. Walau, tak jarang anak-anaknya itu melukai
perasaannya, melukai hatinya.

Perasaan ini pula yang akan memberikan kehangatan pada
bayi-bayi yang terkantuk menahan lelap. Sentuhan inilah
yang akan memberikan kenyamanan saat didekap dengan lembut
olehnya.

Kuberikan wanita kekuatan untuk membimbing suaminya, melalui
masa-masa sulit, dan menjadi pelindung baginya. Sebab,
bukankah tulang rusuklah yang melindungi setiap hati dan
jantung agar tak terkoyak?

Kuberikan kepadanya kebijaksanaan, dan kemampuan untuk
memberikan pengertian dan menyadarkan, bahwa suami yang baik
adalah yang tak pernah melukai isterinya. Walau, seringkali
pula, kebijaksanaan itu akan menguji setiap kesetiaan yang
diberikan kepada suami, agar tetap berdiri, sejajar, saling
melengkapi, dan saling menyayangi.

Dan, akhirnya, Kuberikan ia air mata agar dapat mencurahkan
perasaannya. Inilah yang khusus Kuberikan kepada wanita, agar
dapat digunakan kapanpun ia inginkan. Hanya inilah kelemahan
yang dimiliki wanita, walaupun sebenarnya, air mata ini adalah
air mata kehidupan".

---

Aku: *Boss* hari mak 12 ke 11?
Bos: Sunday 11
Bos: uwaaaaa sedeyyyy jiji
Aku: why?
Boss: huhuhu kita takde mak dah...
jiji: Im sorry...there there.. alahai... sorry tanya... alahai.
..

...


Nota Kaki: Aku tak tahu boss dah takde ibu, aku punya bijak tanya dia. Tu la dia mulut. Haih. Susah hidup takde ibu. Tapi skang ada dua dahhhhhhhhhhh@!~

Bonda, nanti adik mintak anak lelaki bonda yang baru tu belikan mak selimot ye? Adik bulan neh bankrap ahhhh la bonda.

Aku Nampak (bukan rasa lagi dah) Pisau Kat Belakang Aku

بسم الله الرحمن الرحيم


Aku tak peduli dah. Cukup apa yang aku mampu buat sebagai kawan untuk kau. Aku hanya menghulurkan bantuan sewajib aku sebagai kawan. Jauh sekali menjaja cerita kehidupan ko yang amat plastik itu. Ini kan lagi bercerita bertapa hitamnya hati kau yang begitu indah dipandang semua orang.

Mungkin kerana teramat plastiknya hidup kau segala suara, huruf dan perkataan yang aku gunakan menjadi sesuatu yang amat sensasi dan aku tahu kau tetap akan menggunakan 'bahasa yang paling indah' untuk menceritakan kehidupan aku. Aku patut berbangga kan?

Maaf kalo buat hidup kau tidak tenteram dengan ujud nya aku. Tapi aku ujud bukan pasal kau. Sedikit pon aku tidak meminta apa apa dari kau. Dan kau boleh start foward blog aku sambil membela diri kau dekat orang lain bercerita ketidak puasan hati kau.

I couldn't careless.
.
.
.
.

Pasal aku tau amat-amat. Aku tak macam kau.


.
.
.

Hati busuk.

.
.
.
.






Ko akan mintak sejuta manusia kat keliling ko untuk yakinkan hati tu sebenarnya ko bukan manusia sebegitu. Memang plastik.

Rabu yang Suci

بسم الله الرحمن الرحيم


Morning you all!@~

When I woke up this morning I thought it'd be another boring day (mmg sah-sah boring). Start the coffee (yea makk dah minom kopi pagi-pagi) skipo the bfast I'm out the door and on my way. Kat opes, ramai team member keluar dan masuk. Kerja pulak dah menimbon. Dengan SB yang menduyun. Kesetiausahaan Koporat dan E-dagang. Content mak datokkk berduyun tak ingat. Well at first aku dah kena start extract Learning Object from E-Dagang. So am off the hook laa yang Kesetiausahaan Koporat tu. E-Dagang tu pulak di kasi nya buku rujukan yang 100% takde dlm lesson. Mekasih aku ucapkan client.

Lepas tu salah sorang 'accidently terbabas' kena buat projek UTEM. Mengenang kawan sorang neh (ceh ceh) aku offer pick up satu SB dia. Boss kata "Ye larr kang I soh Zu hand over satu,". Ye la apa ingat bapakkkk UTEM tu senang ka. Aku pon kalo bleh takmo buat. =P Rela lagi aku jadi anak tiri projek yg lagi satu neh.

"E-dagang tu pulak jangan buat sorang-sorang pulak". Aduhaii susah nak cari boss yg super understanding gini. Sure am gonna buy u a mug - "Best Boss in the World" . Tapi takpe boss, aku rasa aku boleh handle SB E-Dagang neh (confident nyeee makkkkk). Aku dah siap 2 berkat stayback kat opes. (Al-Maklom laaa laki jauh).

So nanti aku update kehidupan poya-poya aku selama coti 4 hari.

Ohyeh, ada berkaitan ngn cheese dan tiram .....

.
.
.

Got to go.

.
.
.
Meeting.

60 Ways to Keep Your Wifes Love.

بسم الله الرحمن الرحيم

Aku merayap dalam dunia maya dan terjumpa ini.
.
.
.


1. Make her feel secure and sakinah - don’t threaten her with divorce.

2. Give sincere salaams.

3. Treat her gently - like a fragile vessel.

4. Advise in private, at the best time, in the best way and atmosphere.

5. Be generous with her.

6. Warm the seat for her, you will warm her heart.

7. Avoid anger, keep wudu' at all times.

8. Look good and smell great for your wife.

9. Don’t be rigid or harsh-hearted or you will be broken.

10. Be a good listener.

11. Yes for flattery, No for arguing.

12. Call your wife with the best names, cute nicknames, names she loves to hear.

13. Utilize pleasant surprises.

14. Preserve and guard the tongue.

15. Expect, accept, and overlook her shortcomings.

16. Give sincere compliments.

17. Encourage her to keep good relations with her family.

18. Speak about topics that interest her.

19. Express to her relatives, how wonderful she is.

20. Give each other gifts.

21. Get rid of routine, surprise her.

22. Have a good opinion of each other.

23. Have good manners, overlook small things, don’t nitpick.

24. Add a drop of patience, increase drops during pregnancy, menses.

25. Expect and respect her jealously.

26. Be humble.

27. Sacrifice your happiness for hers.

28. Help at home and with housework.

29. Help her love your relatives, but don’t try to force her.

30. Let her know that she is the ideal wife for you.

31. Remember your wife in doa'.

32. Leave the past for Allah subhanahu wa ta ala, don’t dwell on, dig into, or bring it up.

33. Don’t act as if you are doing her a favor by working or providing, Allah is the Provider, the husband is the carrier of the sustenance to the family.

34. Take shaytaan as your enemy, not your wife.

35. Put food in your wife’s mouth.

36. Treat your wife like she is the most precious pearl that you want to protect.

37. Show her your smile.

38. Don’t ignore the small things, deal with them before they become big.

39. Avoid being harsh-hearted.

40. Respect and show that you appreciate her thinking.

41. Help her to find and build her inner strengths and skills.

42. Respect that she might not be in mood for intimacy, stay within halal boundaries.

43. Help her take care of the children.

44. Give her gifts with your tongue, be an artist with your compliments.

45. Sit down and eat meals together.

46. Let her know that you will be traveling or returning from travel, give her sufficient notice.

47. Don’t leave home in anger.

48. Maintain the secrecy and privacy of the home.

49. Encourage each other in Ibaadat.

50. Respect and fulfill her rights upon you.

51. Live with her in kindness, goodness, fairness in good and bad times.

52. Kiss your wife, foreplay, “Don’t jump on her like a bull”.

53. Keep disputes between the two of you, don’t take it outside.

54. Show care for her health and well-being.

55. Remember you are not always right or perfect yourself.

56. Share your happiness and sadness with her.

57. Have mercy for her weaknesses.

58. Be a firm support for her to lean on.

59. Accept her as is, she is a package deal.

60. Have a good intention for her.
.
.
.
 
Related Posts with Thumbnails