Lilypie 1st Birthday Ticker

Selamat Berpuasa (Versi Kelamin) Muahaha@!~

بسم الله الرحمن الرحيم


Besar dugaan posa aku tahun neh@!~ HAhahaah@!~

Okeh Stop.Esok posa. Sopan sikit.

Minggu ni balik ke Seremban, al maklum dah nak posa, nak pi ngadap tok nek kat kg lagi, belikan stok ikan sayor untuk seminggu dua neh. Ptg balik ke Seremban balik ye laa kan terawih.

Tadi malam, ceceh ceceh ceta agak poyo.. sabar je la.

Ok.. tadi malam, pi terwaih laki bini huhuhu@!~ alahai.. terharu btol laaa.. Pegi sama-sama bila kuar surau ada orang tunggu alahaiiiiiiiiiii@!~

Aku sejak dia kat UK lagi aku dok berangan nak pi balik terawih sama. Jalan sama huhuhuhu alahaiiiiiiiiiiiiii@!~ Memang kes kaki berangan besar. Heck.

Ni la first time alahaiiiiiiiiiiiiiiiiiiii@!~


Mak syok!!

Tungu bini tak siap-siap lagik



Aku tau benda kecik. Tapi aku suka perasaan tuh.

Dulu masa buat Umrah pon.. aku selalu gak terbayang kuar dr Masjid Nabawi, dia tunggu aku kat gate.. bila laa pulak tu nak berlaku.

Haih.

Aku harap dia akan tunggu aku sorang je ..

Apsal emosi?

Pasal aku terharu neh.

Ok dah.

Selamat berpuasa semua. Selamat menghidupkan malam-malam yang penuh keberkatan. *Ehem*

Heh.

Maaf zahir dan batin.

Aku nak update 3 benda jok!

بسم الله الرحمن الرحيم





Adlyn dah besar lagik... Alahaii@!~ Cepat sgt la ko besar wahai anak sedara@!~




Ini budak sudah pandai posing dan menggedik.

Itu hari dia nampak lipstik.. "Mak cu, ceet ceet.." "Apa cit cit?? Lipstik laaa!"

Itu hari dia gosok gosok peha akuk "Mak cu, bontot.." " Peha okay!! P.E.H.A@!~"

Itu hari dia nak main Yoga Ball akuk "Mak cu, nak *bitt bol.." "Dalam boxer paksu kauuuuu@!~ Hahahaha@!~"

*bitt ball = Big Ball
.
.
.
Okey aku ter-porno sat. Hahah takpe ko kecik lagi tak paham.




Haa ni lagi sorang.. apa nama.. aisey lopakk.

*Bad mak sedara@!~ bad mak sedara@!~*

OK 3 je pekara.. Adlyn, anak sedara, ngn Meja.






Meja ku Oh! Best@!~
.
.
.
.
.
Rapid blogging neh@!~ Cayalar jiji.

Sebelumm internet tutup kembali@!~

Bai bai.. Nak turun makan ngn hubby@!~

Selamat hari jumaat@!~

Aku dan Tempat Baru

بسم الله الرحمن الرحيم



Tak terkata SYOK NYAAAAAAAAAAAA@!~


Dekat dengan rumah.5 minit jah naik keta!
Dekat dengan Medical Centre. 5 minit jalan kaki!

Working station aku memang super BEST!!!!!!!!!@!~ Esok aku taruk gambor@!~

Flat screennyaaaa@!` (Al - Maklum laa monitor dulu monitor kotak)

Kat sini etika berpakaian memang kena tutup aurat dengan 'sempurna'.

Bukan senang laa nak tgk aku berjubah bagai. Last aku ingat aku pakai jubah masa kat Mekah. Siap purdah gitu.

Zuhur dan Asar berjemaah.

Nak bershopping turun lift je. hur hur hur@!~

Dalam departmen aku, hanya aku sorang je pompan@!~ (Thats the best part laar@!~)

Ho ho ho@!~

8 jam kat opis, hanya kedengaran alunan ayat Al-Quran. Sejuk anak aku dlm perot.(Nak esok hang hapal tau apa yang hang dengar. Jangan jadi mcm mak.) Tsk.

Siapa yang kenal aku, tahu la bertapa jahilnya aku neh.

Ini btol btol rezeki Allah kasik kat aku.

Kerja dalam suasana Islam. Yang aku dari dulu yakin tak akan ujud tempat mcm neh.

Cubicle mates aku mmg sporting tak ingat. Ingat kan warak warak neh jalan tunduk tak bertegur sapa laa. Ni tak tanya dah makan laa, sikit-sikit tanya ok tak.. nak apa apa bagi tau. Alahai....SYOK. (ok. Aku tak menggatal)

The best part (banyak part best..) Aku boleh corak cara orang bawahan aku bekerja. Aku boleh set standards. In other words, aku boleh jadi GILA KUASA MUAHAHAHAHAH@!~ (Itu ada la setan talking).

Lagi best, Gaji. *Ahem*


Esok aku upload gambo. Insyallah.

Datanglah Rejeki Jika Itu Yang Terbaik.

بسم الله الرحمن الرحيم


Aku pompan, jenis yang amat pentingkan diri. Walo aku berkali-kali menyangkal.I always have a good intention tau, cuma aku tak reti nak tunjuk je. Semua akan nampak aku yang pentingkan diri. Yik!!@!~

Ok, kes entry itu hari.

Aku dah letih pegi balik keja kena mengadap semua benda tuh.

Laki aku pon tak abis-abis (walo amat jarang sekali dia kuar kan issue panas neh) dok compare life kat KL dengan kat UK atau Perak.

Aku tau dia tension.

Aku tension jugak (pasal kena mengadap tension dia).

Otak aku neh bergerak keseluruh arah. Abis semua keputusan/keadaan aku akan buat timbang tara yang se-analitikal-nya (fuh ayat BM!).

Bukan aku taknak hidup kat tempat yang takde jalan jammed, yang banyak pokok, yang umah besar ada laman bagai, tapi...

Tapi?


.
.
.

Boleh kata aku still emo pasal bab bab pindah randah neh. Aku tau, isteri kena ikot suami. Kes aku, laki aku yang pindah KL, instead aku pindah Perak. Tapi bukankah normal, anak perempuan akan lebih rapat ngn mak apak keluarga belah perempuan?

1. Aku malu la nak soh mak mertua aku datang umah aku jaga anak aku esok time aku kena outstation ke apa ke. Depa pon masih bekerja lagi.

2.Aku malu laaaa nak letak/antar anak aku kat umah mak mertua aku. Walo ada orang lain yang jaga, tp aku ada air muka jugak kan (Anak pon belom kuar lagi dalam perot tu dah pikir jauh-jauh).

3. Aku perlu kan mak apak aku.

Bunyi macam alasan kan?

Aku tau.

Aku takde alasan. Jangan ingkar. Dosa.

Tapi aku sedih amat (walo tak kena pindah lagi).

Sedih yang buat aku nangis diam-diam kat cubicle bodo yang banyak anak lipas neh.

.
.
.

Aku tau aku tak reti lagi nak utamakan suami, bila aku masih ada lagi mak apak.

Alahai sedih.

The idea of me moving and working there pon buat aku nanges.


Emo.

I know.

.
.
.

Aku nak pi poya poya gi KLCC lah mcm neh.

Mentally Tired

بسم الله الرحمن الرحيم


Banyak benda aku nak keluarkan dari otak serabut aku. Dari hati bengkek aku skang pasal semua benda yang luar dari kawalan aku, yang tak mampu aku buat, yang tak cukup, yang terkurang, yang tak mampu dan yang segala-galanya.

Aku benci kat sini banyak trafficlights. Tapi tu bukan salah akuk!

Aku benci jalan jam nak mampos pagi-pagi. Tapi tu bukan salah akuk!!!

Aku benci rumah kat sini mahal nak mammmmposss. Tapi tu bukan salah akukkkk!!!!!!!!!!

Aku benci kat sini tak banyak pokok. Tapi tu bukan salah akukkkkkkkk!!!!!!!

Aku benci kat sini bangun pagi pegi keja sampai rumah jam 10 malam. Tapi tu semua bukan salah akukkkkk!!!!!!


.
.
.
 
Related Posts with Thumbnails