Lilypie 1st Birthday Ticker

I am 32 weeks pregnant Yo!!

بسم الله الرحمن الرحيم


32 weeks finally@!~ Kalo ikot kalender aku la kan.. kalender dokter mcm 30 minggu...what ever la@!~ I am sooo happy to be this far and I can't wait for my bebee to get here. Wooot@!~ Only 8 weeks to go@!~

I must say I still feel pretty energetic, tp kalo duduk lama kat kerusi pastu nak bangun tuh aku rasa pelvic bone aku stretching menggila@!~ Macam first nite siot@!~ macam vagina akuk gotten beaten with a baseball bat..even 1st nite aku pon tak sebegitu =P

Okeh dah stop. Continue balik..

Oh yeh...back pain. Tell me about it, thats the latest feeling I have been having when I roll over at night. Macam tido ikat dengan buah kelapa gitu. Kesian jugak aku tgk koben bangun malam malam dok gosok-gosok belakang dengan ngantuk-ngantuk tu kalo aku dah start renyah. Itu tak masuk aku punya "B!! b!!! kaki kaki kebass!!!!!!@!~" jam 3-4 pagi. Kalo aku bangun nak pi toilet jam 2-3 pagi, do sibuk tanya nak pi mana.. kemana lagi I nap pegi cik abanggg... jamban laaa. Haih.

Macam manalah aku nak terberanak nanti.

(Anak makkk, hang kuar laa siang siang hari ye... dapat tengok matahari.. kucing.. ikan... ngn hang punya diapers bag yang mak beli.)

Aku still tak rasa Braxton Hicks contractions, takot wohhh!!! Aii@!~ Aku dok surf net baca pasal tu dia kata.. ko akan rasa stretching, cramping, aching all at once.

Fuh Fuh!!

(Scared the crap out of me@!~)



Fuh!

Happy Happy Birthday Yo! Hubby@!~

بسم الله الرحمن الرحيم





HAPPY BIRTHDAY En. Koben@!~!! Me and our little 'darling' celebrated with him at Nandos yesterday.

I didn't get anyhthing for him, well notchet. Memandangkan nak kemana-mana je aku di bontoti hehehe@!~

I love birthdays and was sad I couldn't go all out .....

*sob*

Semalam pon aku puas halau dia jauh jauh pasal nak beli birthday card. Pasal kedai kad kat opis aku amat laaaa kampungnyaaaaaaaaa design dia.
.
.
.
.
.

Okeh aku rindukan KLCC dan Avenue K.. Aku rindukan SUBWAY dan Bakerzin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!@!~


*sob-sob*

Aku rindukan weekly shopping aku...

*sob-sob*


*earth to Jiji - earth to Jiji*


Okeh.

Back.


For those that don't know this (my) man, he is my ciskek and coffee. He is my beloved. He is the most amazing, inspirational, football crazy, fun, loving tangan-suka-merayap, tido-kaki-atas-katil satu man for me.

I cant believe how much of a great great impact he has made on me (obviously I'm awesomer. Whhhaaaaat?)


So I love him...

..to the bone.
.
.
.
.

*kiss*

Dan Kau adalah Alam Semesta (aku)

بسم الله الرحمن الرحيم


*ehem*

Kadang kewujudan aku satu penipuan.
Tidak perlu berdiri aku, tidak perlu bernyawa aku.
Hanya biar aku duduk di riba mu.
Dan kau adalah alam semesta.

Kadang kewujudan aku satu kebencian.
Tidak perlu kenal aku, tidak perlu tahu aku.
Hanya biar aku di peluk mu.
Dan kau adalah alam semesta.

Kadang kewujudan aku satu kesalahan.
Tidak perlu ditanya aku, tidak perlu dicari aku.
Hanya biar aku di hati mu.
Dan kau adalah alam semesta (aku)



".. aku tidak tahu apa yang perlu aku lakukan dengan pekara yang tidak mampu aku lakukan dan kau tahu segalanya apa yang aku perlu. Aku sungguh bersyukur untuk itu.."

.
.
.
.


I miss you. I love you hubby.

.
.
.
.
.

(Entry untuk melepaskan diri pasal aku tak tau apa nak beli untuk birthday dia. Kalo setakat belanja makan hari biasa pon boleh. Yela tahun neh semua first time, Bday celeb. 1st time, raya 1st time as husband and wife... eurghhh@!~ dah laa berkepit memanjang jok!)

Shop Shop Shop@!~

بسم الله الرحمن الرحيم


Aku start dahhhhh..

Start dahhh gila!!@!~

Aku dah jump start engine shopping aku dah, dah berhelai-helai baju bebeee aku beli. Masyallah tertekan ok (it's a good thing tho) kalo tak habis aku sental semua rak yang ada kat mall tu.

Rambang mata@!~


=D.

Kan best kalo bayi lahir terus besar, let say size 3 bulan -6 bulan.. pasal bnyk gilaaaaaaaaaaaa laa baju yang lawa!!!!@!~ Yang ropol-ropol.. yang riben riben aduhai... yang polka dot nya lagi.. fuh fuh.

Jap. Stop.

Aku tak tau anak aku punya gender lagi. Simpan dulu soklan itu ya teman-teman.

Okeh continue..


Gila la mak!!!@!~

Tak sabar nyaaaaaaaaaaaa aku nak shopping!!!!@!~

.
.
.
fuh fuh@!~

Seriyes kata laaa, beli mitten ngn booties pon boleh soploh kali berkira, kalo ikot nafsu serakah aku, aku sauk je semua yang tergantung. Tapi takan laa sejam sekali anak aku nak tukar mitten ngn bootie kan..

Alahai..

Fuh.

Next shopping trip, nak kena focus on bathtime essentials.

Haih.

Mak seriesss-ly, so blessed.

بسم الله الرحمن الرحيم


Ye ye, I’ve been a totally lame blogger semenjak-menjak keja kat tempat baru neh. Nak buat cemana, pantang aku nak update time tu internet kena cut atau pon aku sebok berchatting time keja. Hohoho. So ampun la yeh!!!!!!!!!!!! (neh aku apologise with excessive exclamation marks).

Ok.

Tadi pagi aku tengok calender, aku dah masuk minggu 29!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!@!~

Bapak ahhhhhhhhhhh dah masuk 3rd trimester!!!!@!~

*panic attack*

Kejap je pulak!!!@!~ Esok esok tau dah terberanak. Esok esok tau anak dah 2.

AQrghhhhhhhhhhhhhhhhh @!~

Fuh fuh.

.
.
.

Let's talk about the bebeeee inside my womb. First of all, aku sendiri tak sure girl atau boy. So save that question later-later heh. Secondly, I just can't wait to see my bebeee. Haih@!~

Mari kita baca apa bebeeee at 29th week buat dlm perot aku selain buat gempa bumi setiap malam.

Week Twenty-Nine

  • Baby's head is in proportion with body now. He/She appears more like a newborn each and every day!
  • Fat continues to accumulate under the skin -- only now preparing for entering the *real world*.
  • baby's brain can control primitive breathing and body temperatures.
  • Eyes can move in their sockets. Soon he will be able to follow a blinking light.
  • He is also moving from side to side, but probably still is head up. In the next few weeks, he will move to the head down birthing position. At times you may feel as if he is performing somersaults for a circus act!
  • Her length is now approximately 15.2 inches (38.6cm) and weight is 2.54 pounds (1153gm)
 
Related Posts with Thumbnails