Lilypie 1st Birthday Ticker

Lihatlah dunia wahai Anis@!~

بسم الله الرحمن الرحيم

On behalf of jiji... i'm updating her blog. Right now both of them are great.. sihat walafiat.

Now jiji is in Room 302, Tgkt 3, Darul Ehsan Medical Centre, beside the Concorde Hotel Shah Alam. She will be staying for another nite because baby kena kuning.. So for those yg nak dtg melawat amatlah dialu alukan kedatangan anda.

And thanks pada yang dtg semalam... kedatangan korang really make us happy.. :)

So as promised, aku upload sikit gambar baby utk tatapan korang. Nak lagi kena la dtg tgk live hehehehe...

The moment you see the world@!~

Hi All@!~

My princess Anis Mardihah

Announcement

بسم الله الرحمن الرحيم


Just a quick update for readers,

Jiji dah selamat melahirkan bayi perempuan pada pukul 6.24 pagi 24/12/08.
Alhamdulillah jiji & baby selamat dan ok.

-koben-

I am NOT complaining. (I wish)

بسم الله الرحمن الرحيم


OK..

Mostly it's due to the fact I can't sleep and can't get comfy as easily.

Tido apa apa posisi pon tangan aku akan kebas, sengal dan jari aku akan bengkak-bengkak. Banyak malam jugak. Tapi malam tadi aku tak tahan sampai menangis.

Tu tak termasuk crazy peeing like 5, 000 times a day, or at least it feels that way!!!!!@!~

and, and not to be able to lean forward to change the radio station in the car or being able to grab anything on the floor bila satu masa tuh semua benda pulak nak terjatuh atas lantai!!@!~


*sigh*

What else?

Maternity clothes? Eurghhh I hate it! Why? I do not glow in it. Unless aku letak balb or lampu lip lap kat baju aku mcm Ramlah Ram.

Oyeh, pregnancy crave? What is that? Aku tak rasa nak makan apa pon... setakat karipap atau roti bom... tu tak termasuk hokay@!~. =(

Aku nak makan sumthing yang betol betol ... puas. Tapi amende???

Takde!

I'm so tired all the time right now and the heartburn! Oh the heartburn.

Lain?

Shopping? Apa je lagi aku nak kena beli?

Urmm..

Let see..my packing list for the hospital.

*- Sudah ready.

For Labour
  1. Eyeglasses*
  2. Toiletries
  3. Towel*
  4. Hair Band
  5. Slippers
  6. Socks
  7. Massage oils*
  8. Hard candy to suck on!!!
  9. Extra pillow*
  10. Nursing bra
  11. Breast pads
  12. Maternity underwear*
  13. A going-home outfit

For Baby


  1. Newborn clothing*
  2. Two receiving blankets*
  3. Extra newborn-sized diapers
  4. Gentle baby wipes*
  5. Mittens or baby nail clippers*
  6. Cans/bottles of infant formula.*
  7. An infant car seat*

I hate doing the checklist. Not knowing ada apa lagi yang akan tercicir. Tensi!!!!@!~

Lagi?

I hate worrying about everything and feel guilty about anything@!~

(Aku nak menjerit sekuat ati je skang!!!!@!~)


fuh.. fuh..
.
.
.
.
.
.

*Update*

Dengan julung-julung kali nyaaaaaaaaaaaaaku mempersembahkan

PEROT KU!!!!!!!!!!!!!!!@!~
.
.
.




*flips hair*

.. Sunyi ni.

بسم الله الرحمن الرحيم


Apa ye aku nak anak aku panggil aku?

Mummy? Ibu? Ammie? Mama?

Aku pon tak tau nak panggil anak aku apa.

=(

Mak aku kata, borak-borak la dengan bebee dalam perot.

Yela, dengan sapa lagi je aku nak borak-borak malam-malam sebelum tido.

Bebee sorang je laa, teman aku bangun, teman aku tido. Ikot aku pegi mana-mana. Keluar masuk bilik, duduk depan, masuk dapor.. bukak fridge.. tanya nak minom apa.

Hehe.

Takpon malam-malam lepak depan rumah tengok daun pokok kelapa.

Angin tiup-tiup.

Aku cakap kat bebee. "tengok tu, cantik!"

Aku tengok kanan, pokok tak siram.

"Bebee, kita siram pokok dulu sebelum tidor ok?"

.
.
.

Masuk dalam, duduk kat kerusi tarik napas.

"Bebee, sunyi tak kat dalam tu?"

"Kat luar ni sunyi, takde mende pon yang best, nanti bila-bila kita pergi tengok laut ye?"

"Takpon kita pergi..jauh jauh, sama-sama"

"OK?"

Masuk bilik, tutup lampu, ketuk ketuk bantal, taruk satu bantal kat perot..

"Bebee, tido sini, sebelah sini"

Tarik selimot.

*sob-sob*


Zzzz...


"Nanti tengah-tengah malam atau pagi -pagi buta teman ye mummy kalo tetiba nak pergi toilet?"


"Nite sayang"

.
.
.



*tarik napas-lepas napas*

.
.
.

Dah banyak malam macam ni.

"Oh, bebee, panggil mummy la, bunyi mcm best"

Hehe.

*pelok-pelok*

I'm Tired of Being Tired. *Sob*

بسم الله الرحمن الرحيم


=(

.
.
.

=...(


Less than 7 weeks to go. I'm excited but nervous but excited but nervousssss all at the same time. Sekarang nak tido pon tak best, nak duduk tak best, nak berak pon susah laaaaaaaaa@!~

Letih.Letih.Letih. Tak sabar aku nak beranak kauuu but I know larr the longer it cook, the better,tapi skang... asal tido je, tangan aku dah start rasa numb. Kadang pinggang rasa nak tercabot. Keja malam-malam asik merengek ngn laki soh gosok belakang.

Mamai mamai pon dia gosok, tp empat-lima kali gosok dah berlayar balik hish. Geram-geram. =(

(Ye, ye I tau laa dalam setiap jam kalo dah kena bangung 3-4x maunya tak mamai)

Tapi aku ada trick baik punyaaaa, kalo nak kasi suami gosok belakang lama lama sket (ye salin cepat puan-puan tips tips neh), cuba buat aksi nak terberanak atas katil. Ingat jangan over ketika berlakon, kang betol betol susah. Setiap scene cuba lakukan selang 30 minit diantara jam 2 pagi hingga 4 pagi. Hur hur hur.

.
.
.

Nahhh@!~ Am just kidding lol.

Itu hari scan, kepala bayi dah facing downward. Fuh, dan badan dia pulak laying straight across my stomach under my breasts. Kejap-kejap terbonjol. Letih tau.

Tsk.
.
.
.

*update*

I feel numbness in hand.. Aku dok baca, and it's related to Carpal Tunnel Syndrome. It's not serious and will go away after pregnancy...Oh dear.

Here, read more about CTS.

Why am I having tingling and numbness in my hands during pregnancy?

These sensations are most likely caused by carpal tunnel syndrome. Although you probably associate this condition with people whose jobs require repetitive hand movements (such as data processors, computer programmers, and assembly-line workers), it's also more prevalent in pregnant women.

Symptoms may include numbness, tingling, burning, pain, or a dull ache in the fingers, hand, wrist, and even up the arm to the shoulder. In severe chronic cases, your hand may feel clumsy or weak.

Symptoms usually affect both hands and can appear at any time, but they're more likely to begin or worsen in the second half of pregnancy when women tend to retain more fluid. The symptoms usually go away gradually after you give birth, as the swelling from pregnancy subsides.

What causes carpal tunnel syndrome during pregnancy?

The carpal tunnel is a bony canal formed by the wrist bones on three sides and a ligament that runs across the wrist on the other. The swelling and fluid retention that's so common during pregnancy can increase the pressure in this relatively narrow and inflexible space, compressing the median nerve that runs through it.

The median nerve gives sensation to the thumb and the index, middle, and half of the ring finger and is responsible for movement of a muscle at the base of the thumb. Pressure on this nerve is what causes the symptoms.
What can I do to relieve the pain?

If possible, avoid any activity that requires forceful, repetitive hand movements. Although these movements may not have caused your carpal tunnel syndrome, they can make your symptoms worse.

If your job requires this kind of movement and you must continue it, consider wearing wrist or hand braces while you work.

If you're working at a computer, adjust the height of your chair so your wrists aren't bent downward as you type. Using a special ergonomic keyboard can help in some cases. Remember to take breaks to stretch your hands.

If your symptoms bother you at night, shift your sleeping position and try to prop up your arm with a pillow or two when you feel the twinges. Avoid sleeping on your hands. If you wake up with pain, try shaking your hands until the pain or numbness goes away.

If you have a lot of discomfort at night, try stabilizing your wrist in a neutral position (not bent) with a splint or brace. A neutral position allows the carpal tunnel to be slightly wider.

Practicing yoga can help relieve the pain and increase hand strength. You may have heard that taking extra vitamin B6 can help, but two small clinical trials have shown no immediate benefit from this treatment.

Our Bebee Says Hye to You All@!~

بسم الله الرحمن الرحيم







"Lihat laa saya melambai@!~"

Salam Aidiladha Semua@!~ (Four Tags)

بسم الله الرحمن الرحيم


Di tag oleh Kak Arin

Four jobs I have had in my life.. urm let see..

1. Tukang buat kueh tart mak aku untuk jual time raya.
2. Research Assistance di UPM
3. Instructional Designer di CS*SB(ullshit)
4. ..ada 3 jok.

Four movies/ TV series I would watch over and over

1. The Nanny
2. Desperate Housewives
3. Ugly Betty
4. ANTM

Four places I've lived

1. Jelebu
2. Gemas
3. Seremban
4. Shah Alam

Four places I have been

1. London
2. Singapore
3. Perak Hahahaha@!~
4. ...?

People who e-mail me (regularly)

1. Boss aku kat opis@!~
2. ..
3. ..
4. ..

Four of my favorite foods

1. Gulai Ketam
2. Luigini Pasta apa ke tah nama dia, kat Bakerzin
3. Subway@!~
4. Ciskek

Four places I would rather be right now:

1. Belanda
2. Shooping Mall with tons of cash!!@!~
3. Bath tub
4. Dapor

So who should I tag?... you.

Puisi Cinta Buat Sang Lelaki

بسم الله الرحمن الرحيم


Tak merembes pulak idea.. heheh. Heck.

Tuka buat surat pulak la..

.
.
.

Kekasih semesta ku,

Aku selalu diam dan tutup sebelah mata (atau dua) bila kamu membiarkan aku tidur sepuluh minit lebih lama setiap pagi. Padahal dalam hati aku betol-betol suka.

Aku selalu diam dan tutup sebelah mata kalo tangan kamu mengusap belakangku pasal aku tau aku liat gila untuk bangkit dengan perot yang mengeras setiap pagi. Padahal dalam hati aku betol-betol rasa takmo bangun lagi.

Aku selalu diam dan tutup sebelah mata bila keluar bilik air melihat kamu gosok baju kerja aku setiap pagi. Padahal dalam hati aku serba salah sangat-sangat abaikan tanggungjawab aku.

Aku selalu diam dan tutup mata setiap kali kamu naik atas katil memeluk ku setiap malam dan aku soh turun balik dan kamu tidak pernah marah. Padahal dalam hati aku tak sanggup buat mcm tu, tp perot neh memerlukan ruang untuk aku berpusing 180 dari keadaan asal posisi tidur ku.

Aku selalu tak diam dan tak tutup mata most of the time bila kamu dok start nak ajak main bedminton sambil aku kata "takmo arrrrrrr bbbbbbbbbbbb@!~"

.
.
.
.
.
.

and I know it's been two weeks.

Please forgive me.


.
.
.
.
.
.
.

dan paling aku tahu, kamu diam dan tutup mata melihat segala kekurangan aku. Padahal dalam hati aku tahu, dalam dunia ini hanya kamu yang sabar dalam mencintai aku.

Stressful Month

بسم الله الرحمن الرحيم


Baru 2hb .. hidup agak stress lately. Ah lantak. Telan telan telan. Bukan aku sorang yang pregnant dan bekerja dalam dunia ni.

Otak aku dah serabut abis setiap hari merisau itu dan ini. Apa yang tak cukup, apa yang perlu dibayar lagi, apa pulak lepas ni.

Ntah bilaaa aku boleh sehari duduk dan tido dalam buaian dan menangis untuk tenang.

.
.
.
.
.

Macam bayi.



Emo sialllllllllll@!~
 
Related Posts with Thumbnails