Lilypie 1st Birthday Ticker

Masa Jangan Pergi Laju (lah!)

بسم الله الرحمن الرحيم




Milestones~ milestones~ milestones@!~

All Anis cares about is if her fist will fit in her mouth! Sikit sikit tonyoh! Sikit sikit tonyoh@!~

Ohyeh she is four months this week, I can't believe it. Dah la dia sekarang dengan meniarapnya dengan kick boxingnyaa. If there is one thing Anis hates more then me cleaning out her nose, its boxing time.

*fuh - fuh*

Lagi satu..

Sabtu itu hari di Seremban, mak aku terjerit panggil aku, ingat kan apa laa, ropanya anak makkk nak meniarap. Excitednyaaaa mak!!!I think her nenek is WAYYYYY more excited about it! Habis terjerit panggil Abah dan Abbinya.They were so excited they could hardly stand it and she looked at them like, "What's the big deal larr nenek?? Ni kacannngggg jerr@!~"

Haha.

Dah la demam hari Khamis dan Jumaat tu. Eh soalan, betol ke orang kata baby demam sebab nak beralih bulan atau nak master a new skill?

Pasal there was one night she just started screaming and crying and and we couldn't get her to calm down. Ni malam yang dia nak masuk 4 bulan tu laa. Anis memang crancky sikit kalo tido tak menyot-nyot atau berdodoi ngn bapaknya (note: nyot-nyot dengan aku laar takan bapaknye pulak hur hur. Okh tak kelakar). So I think, this is going to be a loooong night@!~

Indeed@!~

She started getting a little cranky when it was bedtime. Letak takmo, berdodoi takmo, bergayut sampai kemmpess berdendeng akuk. I worried sick she might be dehydrated ke hape ke or have some kind of infection or bug so we took her to DEMC at 1 o'clock in the morning just to be sure.

37.5°C panasnya sampai dokter tu kasi Pritamol.

Tsk.

Tapi skang sehat dah!!!@!~
 
Related Posts with Thumbnails