Lilypie 1st Birthday Ticker

Video Nite Bersama Laki

بسم الله الرحمن الرحيم


Malam tadi sempat bervideo-nite dgn husband (read: bervideo-nite dgn husband BUKAN buat video dgn husband). Oh lucah.

Okeh. Dah.

Anis boleh tido dr jam 7 sampai 12.30tgh malam. Ada la bangun eak-ouk-eak-ouk kejap then, dooze off balik. Lama betol dia tido. Adakah kesan dari Loratadine yang aku makan semalam atau memberi laluan genap 100 hari? Hah. Apakah yang 100 hari?

=P

Kesan Loratadine kot. Tapi aku makan setengah je. Hish. Nilah susah kalo BF. Demam sesema ubat makan efek baby.

Aku pi klinik dr. kasi aku Polaramine. Generic Name: dexchlorpheniramine.

Aku surf internet cari maklumat. Ye la kan BF, semua benda makan kesannya sampai ke anak. Polaramine lagi kuat kesan dia dekat baby. Padahal aku tanya dr. dia kata takde efek. Penipu punya dr!!!!@!~

Even takde study pon kata selamat digunakan untuk mak-mak yang menyusukan anak.

Cis.

Ye ibu-ibu sekalian. Sebelum anda makan ubat tu, baca baca la dulu ye. Masa amik ubat tu, amik tau nama ubat sekali. Bagi tau husband/mak/apak/mertua (yg duduk ngn mak/apak/mertua bagai laa - takde pulak aku call MIL aku kat perak de aku makan ubat apa.) ubat apa anda makan. Bila berlaku emergency cases, senang nak maklum kat hospital. PENTING TU!.

Jangan main telan je.

Setengah ubat-ubatan neh ada yang tak boleh ditelan serentak.

Okeh?

Okeh. Abis ceramah kesihatan kita. Heheh. Padahal nak lari topik dari ceta 100 hari tuh.

Hahaha.

I am not that easy.

Wah. Suka-suka ko je kan jiji cakap kat laki ko gitu.

=P
.
.
.
Ohyeh. Anis in the baby sling.


Aku beli yang theme Everyday:Tokyo size 4 from Lil' caliph. Sekali agak ketat la. Ni musti gara-gara perot aku. Oh tidakkkkkkkkkkk@!~ Tapi itu hari mintak Molina tukar size 5. Ok dah. Cuma kena biasakan diri. tapi part nak membiasakan tu susah la. Anis mcm tak suka jok dalam tu. Nampak sangat muka dua posen dia. Muka takde perasaan. Pastu kejap dah merengek. Alahai anak emak. Awatnyaaaaa@!~

Rasa macam anak kangaroo ye? Tak suka kangaroo ye? Nanti mak cari koala bear punya style okeh?

Kalo takde, berdukung je la kita ye. Mak dok rumah takbleh bershopping. Haa, nanti takde baju baru. Haa nanti takbleh nak tayang-tayang. Cemana?




P/s: Eh, macam indon nak lari rumah laa gambar akuk.


.
.
.
.
.

Gila best buat entry lari topik.


(Sorry laa banggggggg@!~ I'm not that eassssseeeehhhhhh hokay@!~)
.
.
.
.
(Sebenarnya takot lagi)
 
Related Posts with Thumbnails