Lilypie 1st Birthday Ticker

My Dream Wedding Dress (Yeah @!~ .. keep on dreaming Jiji)

بسم الله الرحمن الرحيم




Dulu kecik berangan nak jadi fashion designer (bukan nak jadi tuan puteri ye Hubby- dia tulis dalam kertas masa MSK Gathering kata aku nak jadi tuan puteri.Ceh!). Malangnya, ketekunan tak cukup, lagipon aku ada satu je anak patung barbie, dan baju yang aku design alih-alih baju kurung kedah. Itu je. Pasal senang je jahit sembat.

Ni time petang dah bosan buat keja, ni la keja lain aku buat. Wedding dress ni aku design guna Flash CS3. Am not really a big fan of poofy princess gown. Ribbons lagi laaa tidak. Lagi pon aku tak pernah bercita-cita nak jadi Cinderellahhhhh pon@!~

Ok. Enuff about my me.

About the dress now. This dress has V-back with a pearl-rhinestone-crystal collar and asymmetrical hem. Side zip.Yes, I always go for side zip. Ruched detail on front. Empire waist. Dress length to floor only - no train, no vail pasal aku takmo tersungkur kat tangga atau ada 4-5 ekor kucing bergayut kat belakang aku. My wedding gown will be simple but with a dramatic cut and texture.

Material, urm aku tak reti sangat. Tapi aku suka chiffon and satin. Colour, urmm.. very light milky peachy-white colour.

Yeah.
.
.
.
.

Hmmm.

Orait.


Takmo ada rantai takmo earings. Hanya ada diamond ring.


Heh.

.
.
.
.

Ceit. Entry macam tak pernah kawen lagi jok.
 
Related Posts with Thumbnails