Lilypie 1st Birthday Ticker

Not sure I'm strong enough for Anis, Ma..

بسم الله الرحمن الرحيم




4.22a.m and I am fully awake.

Sekarang aku tau sangat-sangat kenapa kena taat pada ibu.

Sebelum mama balik Seremban malam tadi dia usap pipi kata "be strong".

I am nothing like my mother.

Not even close.

Everytime I'm in trouble I keep on running back to her.

Aku dah start emo bila Anis macam ni.

Aku tak kuat.

I’m not holding this dugaan very well.

Aku nak sangat berlaku jujur dengan ma, apa yang sebenarnya aku rasa dalam hati.

I'm running out of energy keeping up with just the basics.

Hati aku memberontak nak bercerita segala-galanya yang aku lalui sejak aku punya kehidupan lain.

As much as I want to be in control of a situation , I just can not have control over.

5 days at SJMC, mentally I feel like shutting down already ..

Tengok trauma Anis sekarang sejak masuk hospital, di letak menjerit-jerit takut di sakiti tangan dan kaki.

Aku tak menangis langsung, tapi malam ni bila mama balik Seremban aku rasa tempat bergantung patah.

Aku normal ke rasa macam tuh? Walau sudah punya anak dan suami?

.
.
.
*sigh*

Ini graph suhu Anis setiap 2 jam selama dia di SJMC.







Aku takot, bila mama takde sama-sama aku ketika jaga Anis sekarang, aku terlepas pandang.

Pasal aku takut nak monitor sendiri.

Aku takut apa-apa jadikan kat Anis di sebabkan kecuaian aku. Di sebabkan mata ngantuk aku.

Panas nya badan sampai habis keluar tok nenek rashes.

Habis muka, tangan dan kaki.





Aku bawak Anis berjumpa Dr. Amdan last week.

Dia kata " Kenapa Anis selalu sakit, sini Dr. ambil jaga dia lah"

Aku terus kata, "Ambil lah"

Aku cakap macam tu. Lagi teruk pasal aku tak tahu nak buat apa kalo Anis sakit.

Sebab aku tau aku takde keupayaan langsung.

Dr. Amdan buat referral letter untuk masukkan Anis ke ward, sebab dia diagnosis Anis dengan UTI (Urinary Tract Infection), blood infection atau bacterial sepsis.

Masa di Klinik tu, kaki Anis dah kebiru-biruan.

Aku tak tau dah nak kata apa masa tuh. Setiap kali aku nak bawak Anis untuk pneumococcal vaccines dia mesti sakit.

Aku taknak dah hantar dia ke nursery. Ibarat mencapak anak ketengah jalan raya.

Aku nak berenti kerja.

Mama, kata 'think'.

I said I've made up my mind.

Mama kata lagi, "You got to be very strong. Taking care of a baby is not easy, you will be at home, alone, tired and sleepy. You got to be very discipline and strong. This going to effect your financial and your marriage."

I'll do part time job. I'll find my way, I said.

Ma kata " Dik, cross the bridge before you burn them"

Aku diam.
.
.
.

*sigh*


Aku tak mampu nak berenti kerja lagi.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

Oh ye,mMemang 'layak' sangat Anis Manis Cutest Baby In Red Contest (Click) bulan June 09- Habis dari kepala sampai kaki merah-merah sekarang sebab rashes/eczema tu. Anyway, thank you MombloggersPlanet, Photobook Malaysia an AliceWonders!!!!@!~ WE LOVE YOUUUUUUUU@!~
 
Related Posts with Thumbnails