Lilypie 1st Birthday Ticker

MomBloggersPlanet Cutest Baby in STROLLER Contest

بسم الله الرحمن الرحيم


Eheh, lama jugak mendiam diri dari join contest ni. Pasalnya aku busy dengan kerja dan tempahan badge dah header. Lagipon contest sblm ni sah sah mustahil nak join pasal Anis dah declare war dengan botol susu. :(

Okehlah,

Syarat-syaratnya ialah:-

  • Gambar anak anda dalam stroller.
  • Tuliskan satu entry bertajuk MomBloggersPlanet Cutest Baby in STROLLER Contest
  • Sertakan Nama dan Tarikh lahir anak anda.
  • Tuliskan cerita mengenai Stroller anda.
  • Tuliskan pendapat anda mengenai penggunaan stroller untuk bayi.
  • Sertakkan pautan PhotoBook Malaysia dan AliceWonders dalam entri anda.

Syarat pertama je dah payah! Pasal anda banyak sangat gambar dan yang susah nak carik yang paling menarik.



Anis Mardihah bt. Idham Naziadin
24 December 2008




Model : Zooper Hula by Zooper

http://www.babystrollershop.com/1053NA0.jpg
http://static-p3.fotolia.com/jpg/00/12/32/20/110_F_12322053_iJMo2zbv4Z9McO5aZSGSFBx7Zw62Oviw.jpgPros:
  • Comfortable
  • Has adjustable handles
  • Seat fully reclines
  • Supportive Padding
  • Stronger frame
  • Long head-to-toe stretching room
  • Breathable materials
  • All wheel-shocks
  • Brakes that engaged with one step.
  • Backrest can be lowered so smoothly so baby stays asleep
  • Easy to fold and made safe with secondary lock
  • Zip off hood for ventilation
  • Infant seat compatible
  • Affordable: RM 899.00
http://www.theology.edu/Remata/Android/Help/wrongx_icon.pngCons
  • Basket is hard to reach.

Cerita mengenai stroller
(Tips menjawab soalan: This could provide very good tips for new moms or existing moms looking for new strollers/buggies)

Melihat pada senarai di atas, Anis yang lasak lebih sesuai mempunyai ruang yang besar untuk dia bergolek/mengiring ketika tido. Kalo dia mengantuk boleh turunkan kelambu dia sampai 90 darjah.Amat cozy!! Amat mudah untuk dikendalikan. Senang nak lipat masuk dalam boot bila kereta lain dah tunggu nak amik parking kita. Tak terlalu berat walau selalu mengadu kat suami "I tak larat laa". Itu semua lakonan! Tiada apa apa masalah kecuali nak amik/letak barang kat basket bawah tuh.

Pendapat Mengenai Penggunaan Stroller untuk bayi.

(Hanya pendapat bukan utk timbulkan kontroversi ya!)

Aku kurang bersetuju bayi yang baru lahir di letakkan di didalam stroller dan di bawah berjalan ke shopping-shopping complex atau kemana-mana. Tidak kisah lah bertapa bagusnya infant seat tersebut.Bayi yang baru lahir perlu sentiasa di peluk hampir setiap masa. Kita memang dah sesuai dan adapt dengan persekitaran kita tetapi tidak bayi.

Ramai ibu bapa kurang sensitif berkenaan dengan itu dan menganggap keselesaan mereka boleh disamakan dengan keselesaan bayi. Pekara sekecil ini selalu dianggap remeh tetapi kesannya mendalam.

Bayi perlu merasa selamat dan confident dalam pelukan bukan di dalam stroller/infant seat.

Alternatif lain, gunakan baby-wearing. Yang paling bagus Moby Wrap atau Baby bjorn. Hotsling, urmm tak recommended sebab lebih daripada gaya berbanding keselesaan. Walapon aku guna Hotsling. Out of five stars, aku bagi 2.5 je.

Itu pon satu pekara yang perlu di utamakan. Keselesaan dulu baru gaya.

Umur yang sesuai untuk bayi untuk menggunakkan stroller- 5-6 bulan keatas.

Okeh. Pendapat tamat.:P

.
.
.

Boleh rujuk MomBloggersPlanet contest page : http://www.mombloggersplanet.com/1613/cutest-baby-photo-contest-october-09/ untuk menyertai contest Cutest Baby in STROLLER Contest

Hadiah di taja oleh:
PhotoBookMalaysia : http://www.photobook.com.my
AliceWonders : http://www.alicewonders.com

Tarikh tutup : 1st to 15th October 2009
 
Related Posts with Thumbnails