Lilypie 1st Birthday Ticker

Breastfeeding Experience

بسم الله الرحمن الرحيم




Syok! Syok! Syok@!~

I'm proud of being in the category of mak-mak-yang-menyusu-badan (mak-mak yang menyusu badan ?? struktur ayat mcm salah? no?) and reealllyyyyy enjoying myself all the lovely little tortures my body puts me through. Ya lor buat susu badan belakang boleh sengal sengal bahu boleh runtuh gitu (ye aku exaggerate), even hubby gave me a back massage last night pon, didn’t seem to ease the pain.

C'mon bedendengku (read:nenen/tetek) c'mon larger!! larger!!!!!!!!!!!!@!~

woot@!~~

Bangga neh@!~

Tapi waktu malam agak sangap jugak kalo every one hour and half Anis bergayut. Tapi takpa anak ku, biar lanyut pon takpaaaaaaaaa@!~

*jeling kat laki*

Muahaha@!~

Today marks my 40 beautiful days of breastfeeding.

40 days of wonderful bonding time.

40 days of providing the best nutrition for Anis.

40 days of cradling my Anis Manis in my arms.

Syok Syok@!~

...and yearghhhhhhhhhhh bebehhhhhhhhhhhh another 4 days to go for me to end this miserable-ko-jangan-sentuh-ais-day.

and, and another 60 days to go before we can start our bedminton matching again@!~

*flips hair*


.
.
.
.
.

Warming up takpa kan??

Aku VS. Anis (susah taksub ngn anak sindrik neh)

بسم الله الرحمن الرحيم







Susah laptop kejap ada kejap takde. Maaf la yeh tak berkunjungan kita.

*salam-salam*

Okeh, cerita berpantang. Gila laaaaa. Aku rasa mcm orang mereng kena kurung. Bosan siut!!! Mak aku pantang aku capai komik je, kata rabun laa mata. Aku duduk terbukak (read: kangkang) bising bentan. Dah laa makanan kena catu. Bangun pagi je bising soh minum horlick. Lagi tensi semua petua orang sebot nak tambah susu semua di buat nye.. sampai orang suruh makan sup ikan Yu pon dia pegi carik. Aku tensi!!!!!!!!!!@!~

*fuh fuh*

Sejak ada bebee, mcm mcm ayat merepek aku dengar..

Contoh 1:

Masa mandi Anis: Sini angkat leher sayang, nenek cuci..mana leher dia nieeeeeeeeee, bangau amik ke??

Contoh 2:

Anak aku hiccups: Haaaaa sapa curi telor ayam nenek?
(sejak bila mak aku bela ayam tak tau laaaaa@!~)

Apa lagi??

Aisey mak lopaa... nanti aku dengar lagi aku tulis then update.


Next ceta:

Aku still BF Anis. Senang takyah bancuh bancuh. Cucuh je dah. Time tido pon boleh BF. Skang kalo dah mata mcm unta, aku BF sambil baring jok. Tapi sedih btol laa anak aku macam tak puas la pulak minom. Cemana laaa nak tambah susu??

Jantung Pisang dah try.
Horlick bergelen dah.
Sop ikan Yu - telan dah.
Tahu berketul dah.
Ta foo fa dah ber tupperware.
Bayam merah - tak sedap tp telan jugak.
Apa yang macam lobak putih tuh? Ye lobak putih, dah.

Sama jok. Orang ceta dok melimpah-limpah, aku punya berdengdeng titis-titis jok.

Apa kes? Nak kata kantung kecik, tgk kaki laaaa okeh(takde kaitan). Aku pakai bra size (okeh dah stop).

Hur Hur.

Kan besst every time Anis minom je banyak je susu.

Kadang aku risau time BF, dia neh minom ke, atau syok syok isap.

Kenyang ke tak dia neh. Ke terlelap sebab ngantuk tapi tak kenyang.

Eurgggh

Yang benar,
Ibu rungsing, Seremban


Muahahahahh@!~

Hehe@!~ Baby@!~ Hush Hush.

بسم الله الرحمن الرحيم







Believe it or not, Anis baru 20 hari. Sudah begini lagaknya. Hur hur.

Mandi gelak, minom gelak, tukar baju gelak, tido pon sengih sengih.

Ye jiji, apa je ko buat time preknen@!~

*think hard*

Yay@!~ She's Recovering@!~

بسم الله الرحمن الرحيم




Yay@!~ Her blood reading dah drop from 209 to 95@!~


Happy hapy happy@!~


Caya laaaaar Anis!!!@!~


High five mummy sket@!@!~


*piak*


Oh ya readers, do enjoy this song ya!!@!~

Swimming In Love@!~ (Cinta Penghabisan Aku)

بسم الله الرحمن الرحيم


Calling You - Blue October

There's something that I can't quite explain
I'm so in love with you
You'll never take that away
And if I've said it a hundred times before
Expect a thousand more
You'll never take that away

So expect me to be
Calling you to see
If you're okay when I'm not around
Asking if you love me
I love the way you make it sound
Calling you to see
Do I try too hard to make you smile?
To make a smile


I will keep calling you to see
If you're sleeping, are you dreaming?
If you're dreaming, are you dreaming of me?
I can't believe you actually picked me

I thought that the world had lost it's sway
(It's so hard sometimes)
Then I fell in love with you
(Then came you)
And you took that away
It's not so difficult
The world is not so difficult
You take away the old
Show me the new
And I feel like I can fly when I stand next to you
So while I'm on this phone
A hundred miles from home
I'll take the words you gave me and send them back to you

I only want to see
If you're okay when I'm not around
Asking if you love me
I love the way you make it sound
Calling you to see
Do I try too hard to make you smile?
To make a smile


.
.
.

I feel like crying lol while listening to this song. Hur hur. Ceh ceh.

Post-natal blues?

Nahh..

*sigh*

I feel like I'd have nothing at all to blog. Life is insane, but in a good way.

Boleh bayangkan tak aku - Jiji - being a mom? Job description for M-O-M includes everything from tukang masak (neh aku pass lar) and to family finance genius ( maybe tak pass, tapi takpe). Aku pon tak percaya. Dengan jiwa gothic-hati-lara-emotaik person tup tup dah ada anak sorang.

Kadang aku takut, hidup aku mcm sepantas kilat. Aku takut ajal juga sepantas kilat.

Nauzulbillah.

Kita recap sebentar.


March(8-03-2008) - April -May - June - July - August - Sept - Oct - Nov - Dec(24-03-08)


10 bulan@!~

I got to learn fast how to organize my life.

Things aren’t always choc. sundae and strawberry milkshake or sunshine and roses or good mama and happy kids days, nope. Anis lahir dalam minggu ke 36 dan Anis kena jaundice. Buat hati aku meruntum jatuh berderai. It has been day 16 already. Liver dia pon doctor kata dah mature. Itu hari bila dapat blood test result Paed. kata ada direct bilirubin. Masyallah macam nak mati aku rasa. Takot gall bladder dia ada problem. Alhamdullilah molek jok kata paed.

Tapi hari neh aku tgk kulit dia yellowish balik.

*sigh*

Dah la duduk dalam phototherapy seminggu lebih, Anis.. anis jangan kasi mummy bimbang la sayang..

Late nite, aku bangun BF Anis and I look at her, at every inch of her skin tak pasal pasal tears just welled up in my eyes, aku rasa bangang and hopeless. There was just no way I was up for this. I wasn't ready.

*sigh*

Anis, please, please be strong.

.
.
.
*sob-sob*

Anis, If you're sleeping, are you dreaming? If you're dreaming, are you dreaming of me?
 
Related Posts with Thumbnails