Lilypie 1st Birthday Ticker

Kerja La la la @!~ (Do Working Moms Make Better Moms?)

بسم الله الرحمن الرحيم



Hell Yeahhhh!!!@!~ (to answer the question above).

.
.
Ok.


First and foremost thank you for coming by here to read this. There are ber-bolog-bolog (new word thee hee@!~) blogs out there but you still choose my blog to spend "5 minutes" (of your working hours =P) reading it.

You people are too kind.

Betol.

*wink-wink*

Uyeh,

Aku sudah kembali bekerja (di bawah paras normal). First day at work was.. well .. agak terharuuu. I miss everyone terribly, you have no idea and to know that you have been missed by them, is double haru (kes aku terkinja-kinja dalam opis berjubah itam-cokelat), eh double terharuuuuu@!~

=P


So bigggg LOVE to everyone and I AM BACK@!~

.
.
.

So dah start keja dan dah ada bebee neh apa je kerja aku lagi selain bersiar-siar "5 minit" di alam maya. I was surfing a lot of breastfeeding sites and came across what I think may be happening with Anis Manis and me. It is called reverse cycling (takde kene mengena dengan naik beskal atau diet program akuk yang aku pasti takan start sampai bebila).

Ini yang aku baca..

Reverse cycling is a term that is used to describe the nursing pattern of a baby who nurses a lot in evening and (or) night time hours rather than the "normal" daytime hours.

This pattern usually arises when the normal pattern of day time nursing is disrupted for some reason. It can be related to distractibility in the baby, a stressful or busy day for mother where she may have not taken time to sit down and nurse like she normally does, or for working moms, it can arise when mother returns to work.

The Working Mom

A working mom can be confused by a baby who is reverse cycling because she is providing the baby nourishment while she is away at work by leaving pumped milk or formula, yet baby still wakes often at night to nurse. It is very important for moms to realize that nursing a baby is not "just" about food.

Babies who are away from mom for any period of time often have a great need or desire to "reconnect" with her, and thus baby "reverse-cycles", but it may not be "all about" nutritional needs.

Other times baby will simply take enough expressed breastmilk to hold them over until they are reunited with mom (No wonder Anis asik tido je kat Nursery). Moms may worry about the meager amount of milk baby takes in during the day, however, if the baby has unrestricted access to the breast at night and nurses often, then baby almost always takes in enough milk for optimal growth and development. Allowing baby to reverse cycle often helps mom maintain milk supply when she is working, especially if she has limited time to pump milk during her workday.

A working mom may find that if baby reverse cycles, she may not need to pump as much breastmilk for baby to have at the sitter. Baby sort of goes into low gear, sometimes sleeping more while at the sitters and then when reunited with mother, baby will nurse frequently to sate the nutritional and emotional needs. In the book Nursing Mother, Working Mother, by Gale Pryor, it is noted:

"In studying working mothers and their babies, Irene Frederick and Kathleen Auerbach found that many well-attached babies sleep for longer periods during their mothers' absence and are wakeful when their mothers are present. These babies simply shift their schedules to nurse frequently when their mothers are available, and consequently may not need to be fed more than twice during an eight-hour separation."


Keep in mind as long as baby is wetting plenty of diapers, stooling regularly, gaining well (Anis Manis is going 5 kgs yo!!@!~), and otherwise is doing fine, then baby is getting enough milk.

Problems may arise, however, if mothers are eager to enforce a "sleep schedule" onto the baby - then baby doesn't get enough milk at daycare, nor in the nighttime hours, and baby also does not get as much "mommy time" as they might otherwise. This can result in low supply for mom, and a fussy, unhappy baby.

Haih.


Fuh fuh.

Breath Jiji.

Tanda-tanda "Berapa-Hari-Lagi?-I-Dah-Sangap-Neh" yang Telah Di kenalpasti

بسم الله الرحمن الرحيم


Ok, ibu-ibu sekalian yang bakal melahirkan anak (aku rasa semua kawan aku dah beranak kecuali Pn. Shilashower). Time tensi-tensi berpantang tu boleh le kita lihat telatah laki yang kegersangan. Gila sangap I tell youuuu@!~ Well aku observe laki aku laa kan. Lain pulak kalo laki orang. Tapi aku ada jugak tukar-tukar ceta ngn yang lain.

"Ji aku pantang sampai 60 hari je, laki aku dah merayu-rayuuuu, kesiah doh... aku kasik aa sakit siotttt!!! aku sambung balik pantang lagi 60 hari.. tu la tu padan muka dia" - Pn.X (ex-opismate)

Dari pemerhatian akuk (gila aku rasa sungguh powerful bila dapat pegang tahta utk 100 hari neh)

Tanda-tandanya ialah..

Kes 1:

Ketika BF baby, anda memerlukan bermacam-macam bentuk bantal utk diselit dikiri kanan badan agar kelihatan selesa (kelihatan je, tapi tak selesa). Bolster merupakan salah satu bantal yang amat berfaedah.

"You, tolong amikkan bolster" - Laki: Sambil sengih sambil mengharap aku horny melihat bolster yang berada dikedudukan yang strategik *ehem*.


Kes 2:

Ketika naik tangga lepas makan, sambil lap tangan kat bontot aku dengan alasan nak tolong aku naik tangga.

Pigiraahhhhh@!~

Kes 3:

Mengambil kesempatan ketika tengah BF cucuk rasa dengan jari breast sambil berkata " EEEEee lembikkkkk"

Du'oh@!~

Kes 4:

"Jangannnn aaaaaa usik!!" *ehem*<---------- Ayat yang kuar dari mulut laki. Muahahahah. Syok seh kaco orang sangap neh. Kes 5:

On the phone,
Laki: I miss yoouu.."

Aku: Yela I miss you too.

Mak aku(suara latar): Macam tak tak convincing je dik bunyi.

Cis mak aku neh!


.
.
.

Anis Maniskuuuuuuuu@!~




Update:

Okeh neh memang lawak laaaa hokay. Aku tau laa dia sangapkan.. tp tidak laa aku bayangkan sampai tahan super sangap. Nak pecah jugak laa perot aku gelak.

Kes 6

Kita orang baru balik dating malam td. Ye laa dah orang-orang sibok celebrate Valentine's day, kita orang pulak dah lama tak kuar date, pegi laa memeriahkan majlis kat Jusco S'ban.

On the way back tu terpasang la kat radio satu lagu lama neh..

Boleh tak dia melalak kuat-kuat dalam keta nyanyi..

Adakala ku rasa teringin!!!!!
Bermesra denganmu bagai waktu dulu!!!!!!!
Tapi bilakah semua ini!!!!
Akan jadi pasti bukan lagi mimpi!!!!
Kasihani diriku...!!!!!!!!!!!!@!~



Aku jerit jugak laaa.. "Gilaaaaaaaaaa pathetic!!!!@!~"

.

.

.

.


Neh gambar kuar malam tadi. Lama tak kuar rumah, agak jakun jugak laa suma kedai kat Jusco tu aku nak masuk. Punya laa ramai orang kat kedai makan end up kita orang makan kat DeliFrance.



Boleh tahan laaa dia punya Chicken Forestiere@!~


The dessert was on the house. Sedap mak aiiiii@!~

Jangan Berakhir Maternity Leave Ku.

بسم الله الرحمن الرحيم



Woot@!~

I got tired of my old template. Takde ciri keibuan aku rasa. Koh koh@!~ Ni semua gara-gara singgah blog Dilot. Terpengaruh pulak. So I decided to change it@!~

Sila komen perasaan anda.

.

.

.

Okay.

Update cepat pasal jam dah dekat pukul 12a.m. Nanti ada yang tersengguk-sengguk masa BF.

Frankly nothing much happens in my life.

So what is going on with me?

First,

I didn't get enuff sleep and I'm so cranky. *sigh*

Second,

I'm so hungry right now but so damn lazy to go down stairs to open the tudung periuk and search for nasik. *heh*

What else is new?

.

.

.

Oh ye, I have 3 weeks left to enjoy being a non-working mom and get paid.

Sad. Sad. Sad.

But things are getting better.

Not mind blowing lar.. but better.
.

.

.

More later.

But for the time being, I have a breastfeeding issue.

*tsk*

Anis dah pandai reject botol susu. Puas mak aku pujuk-pujuk baru nak minom. Itu pon dekat 15-20 mins.

Kalo aku yang bagi, sejam pon tak jalan.

It's killing me bila aku start kerja esok.

Kesian dia.

*tsk*

Apsal kat Mesia maternity leave tak cecah 6 bulan. Apsal!!!!!!!!!!!@!~

Okeh,

Ini pengakuan.

Mana-mana parti politik yang mengusul cuti utk ibu yang menyusu adalah selama 6 bulan, aku akan undi parti tu. No, aku akan berkempen untuk parti tuh!!!!@!~

*sigh*

 
Related Posts with Thumbnails