Lilypie 1st Birthday Ticker

Cerita kat Nursery Lagi.

بسم الله الرحمن الرحيم


I HAVE ALL THE REASONS IN THIS WORLD TO BE THISSSSS MADDDDD HOKAY!!!!!@!~

Anis dah start batuk-batuk.



Penjaga Anis bagi tau aku dia dah bg tau parents depa..


Korang tau mak apak dia cakap apa??


"SAYANG CUTI"


KEPALA HOTAK KO LAAAAAA BEGAL!!!!!!!!!!!@!~

Jenis apa ko ni ha????

Lain laa kalo ko tu keja jaga sempadan negara ke, lain laa kalo ko sehari tak dtg keja 50 orang akan mati ke. Lain laaaaaa kalo ko cuti sehari negara tergadai ke.


Itu aku takleh nak cakap apa laaa.


Aku tau ko ada masalah nak amikcuti ke apa ke.. tapi itu MASALAH KO!!!!!!


Bukan MASALAH AKU!!!!

MASALAH AKU BILA KO MAIN DUMP JE ANAK KO YANG SAKIT SAKIT TU KAT NURSERY SAMPAI BERJANGKIT KAT ANAK AKU!!!

Kalo ko sanggup bayar medical anak aku pon AKU TAK HINGGIN.

BOLEH ANGKUT ANAK KO BALIK TAK????????
.
.
.
.

(Aku nak je tunggu depan pagar jumpa sekor-sekor mak yang tak prihatin neh!!)

Penulis Jemputan Blog Jiji

بسم الله الرحمن الرحيم




Morning u all@!~

Hari ni aku akan buat satu section baru dalam blog ni.


Section Tazkirah (Bekalan Akhirat) khas untuk kaum hawa.

Obviously bukan dari aku laa, ada yang menyimpang kang kalo aku yang kasi tazkirah kang.


Kang kene report jabatan agama pulak kata aku buat Tarikat Blog hurhurhurhur@!~

Muehehehe.

Maybe rejeki aku dapat berkerja kat opis yang 80% suasana dan asas kerja berdasarkan lunas-lunas Islam, orang sekeliling aku pon semuanya tinggi ilmu agama dan berpengetahuan. Apa je yg aku tak tau, tak puas hati setengah pekara yang asik menyebelahi orang laki jek straight aku tanya. (ye aku ni feminist sket)

Pastu aku rasa mcm rugi sangat tak dapat kongsi dengan yang lain..

Nak bercerita balik dalam blog ni kang.. takut jadi hadith palsu pulak.

Heh.

Semoga usaha ni dapat keberkatan.



Tungguuuuuuuuuuuu@!~

Ana, aku design khas buat kau@!~

بسم الله الرحمن الرحيم



Ana bukan setakat Fantastic Blogger jok she is one of my fantastic friends too!


I was given this



from
Jiji


Just copy and paste this code below.

Fantastic Blogger Award For You!!! ( Click! Click! Click!)

بسم الله الرحمن الرحيم


Kawan-kawan dan ibu-ibu, Award ni saya design sendiri untuk kalian sebagai tanda penghargaan persahabatan kita (Hahaha gila skemaa!@!~). Okeh dah. Sila amik ye. Pilih la yang mana suka@!~

*hugs*


I was given this



from
Jiji


Just copy and paste this code below.




I was given this



from
Jiji


Just copy and paste this code below.



I was given this



from
Jiji


Just copy and paste this code below.

Nak berhenti, berhenti je laar sheesh!!@!~

بسم الله الرحمن الرحيم


Somedays, like, urm today, I wonder why am I still working and why can't I become a stay home mom like others. Tsk.

PASAAALLLL ko kena bayar utang PTPTN sillygoose@!~

*slaps forehead*

Alah, kalo aku pegi keja pon she'd still be growing, rite? It's not like she's gonna sprout flowers ke seeds ke, riteeeee? (Ye, ye, ayat penyedap hati).

Anyway, I asked myself (I've been asking myself A LOT lately. Lol) what if all of these are not worth it. Tak menyesalkah aku nanti?

If there is one thing I learnt from my parent's parenting skills, it must be :

DON'T LEAVE YOUR CHILDREN WITH THEIR GRANDPARENTS!

Jaga anak sendiri.

Why you ask?

Hehehe.

Jadi Spoiled. Wet blacket.

Ni contoh terdekat.

Aku.

(Patut salahkan diri sendiri dari salahkan mak apak)

Heck.

Haha.

Ok lah.

Stop.


Korang enjoy gambar anak dara aku ni.
.

.

.



"Look carefully hun..."





"Good girrll and stop doing that thing you are doing every time I feed you with a bottle okeh?"

Cis, hasben ku cis!

بسم الله الرحمن الرحيم


Anis Manis tido. Hubby tido ni, aku pi laa kaco dia. Dia soh aku main jauh-jauh. Aku takmo. Dia kat pi la layan Desperate Housewivess. Aku kata dah abis tengok. Dia tanya episode 21 dah tengok? Aku tak jadi kaco. Aku tanya dah abis download? Dia kata pi la tengok. Aku bangun terkedek-kedek kuar bilik.

Bukan senang dapat 'Me-Time' macam ni.

Tau je dia nak umpan aku supaya takmo kaco dia tido.

Cis.

(Jom Main!!!@!~) Restaurant City!

بسم الله الرحمن الرحيم


Ibu-ibu sekalian@!~ Mari mari main RESTAURANT CITY!!!!@!~

(Sila add saya dalam facebook anda. Saya memerlukan ingredients yang banyak!!@!~)







Okeh click sini untuk profile Facebook.

Jiji Rumadatme's Profile
Jiji Rumadatme's Facebook Profile



Create Your Badge


Pleaseeeee pweety pweeeeety please with sugar on top!

Hur hur.

Akhirnya Naik Jugak!

I just can't help myself not to post her images up here. Hur hur. Enjoy@!~





Note: Pipi dan bontot sudah naik balik yay@!~

Babi Pekak Badak!

بسم الله الرحمن الرحيم


Daddy-Daughter-Moment (Yes, you want to check out this entry!)

بسم الله الرحمن الرحيم




My darling baby, there's no man who can love you more,
than your very own daddy that's for sure.

Pekara yang perlu di tanya pada penjaga ketika menjemput/hantar anak dari Nursery

بسم الله الرحمن الرحيم


Mencabar jadi ibu bapa zaman sekarang. Nak fikir anak, nak fikir kerja, nak fikir duit sampaikan pekara kecil yang remeh boleh terlepas pandang. Kalau terlepas pandang sekali sekala lain cerita la, ini yang sah sah memang takmo pandang atau amik tahu langsung. Ignorance sesangat. Aku bercerita/marah bersebab. Bukan sengaja tapi berlaku depan mata. Pasal aku selalu BF dia during lunch hour. Habis atas bawah aku observe budak budak kat situ.

Kebanyakan ibu bapa bila jemput anak di Nursery, tengok rambut lawa, baju dah bertukar muka anak berbedak, sudah cukup. Tak boleh macam tuh mak-mak, lebih lebih lagi yang menghantar bayi. Tau masa jemput lawa je anak. Tapi tau tak baby korang kat nursery tuh menangis bagai nak roboh atap sambil di henjut-henjut laaaa bouncing net tu oleh penjaga dengan harapan baby korang tu diam.

Ni pekara yang perlu sangat di amik perhatian ya ibu-ibu/bapa.

1. Bemesra dengan penjaga. Tapi jangan over. Tegas mesti ada. Setiap kali hantar anak, (sila baca: hari-hari). Tinggalkan Pesan.

Contoh:
Anis mandi air panas ye kak, jangan air sejuk diani senang selsema.

Tapi kena pelbagai laa struktur ayat korang, nanti orang ingat kita hapal skrip pulak. Hehe.

2. Kalo diapers dah penuh masa menghantar anak, bagi tau terus, jangan la assume penjaga nak belek itu ini. Pasal dia bukan jaga anak kita sorang je.

Contoh: Kak, anak dara ni tukar terus diapersnya. Penuh dah.

Sebaiknya sebelum anak dihantar pepagi tu, tukar terus diapers dia.

3. Bagi tau bila kali terakhir anak tu minum.

Contoh: Ni anak dara ni dah menetek dari pagi tadi ni, kalo dia nak lagi akak buat 2 oz je la utk pagi ni.

4. Bagi tau penjaga kalau anak menangis apa nak buat. Tu penting!!!

Contoh: Ni kalau anak dara ni takmo berhenti menangis peluk peluk sikit tapi kalau sampai sejam tak berhenti call saya tau.

5. Masa menjemput anak tu jangan lupa tanya:-

"Dia berak tak?"
"Kaler apa ye? Cair ke? Macam tempoyak ke?"
"Berapa kali berak ye?"
"Ada muntah ke hari ni?"
"Meragam tak?"
"Berapa ounce dia minom hari ni?"
"Last sekali jam berapa dia minom?"
"Lama dia tidor?"

.
.
.

Aku dengan penjaga Anis setiap kali jemput aku takyah tanya dah, pasal depa dah kasi report. Kadang tu tak menyempat-nyempat aku sampai depan pintu dah kasi tau. Macam nak kasi tau satu dunia pon ada yang anak aku tak berak hari tu. Cis

Anis punya Nursery tu alhamdullilah bersih pon bersih, persekitaran lapang, baby semua kat tingkat atas. Dah diasingkan yang merangkak/merayap/bergayut kat bilik lain (Ni hasil usaha aku komplot dengan penjaga Anis la ni untuk push tuan rumah tu asingkan baby). Baby yang kecik yang tidooo meniarap kat bilik lain.

Toddlers pulak kat tingkat bawah. So tak perlu risau anak kena cakar/himpit/pijak ke apa.

Aku cuma geram parents yang hantar anak-anak sakit ke Nursery sampai berjangkit kat anak aku. Tu je.


Last tips: JANGAN KOMPLEN apa apa kat nursery!! If you want sumthing to be done, slowly u inch your way in. Bagi tau dengan bersahaja (tapi tegas tau). You got to be very tactful!

Sad News =(

بسم الله الرحمن الرحيم



May 18th,Monday morning, Atok passed away. I seek comfort in the fact that all the memories with him will live on. His love and care, and his patience with my silliness, will all live on, not merely in my memories, hopefully in my actions as well. Perhaps even the expressions on his face when he brought home Ketam for me from Pasar Tani will live on for longer than I think.
.

.

.

.

.

.

.

.

Al-Fatehah buat Atok.

The Supermom Syndrome

بسم الله الرحمن الرحيم


Hye.

Ye, ye I’ve been neglecting my blog. A lot of things has happened and I’m still getting things back in order (I doubt it). Once I feel like things are back to normal, I’ll begin posting what I hope to be a useful posts (oh really? since when you write anything useful jiji? Huh?).

Okeh,

12 hari melepak di rumah jaga Anis. 12 hari I experienced being a stay-home-mom. Being a stay-home-mom was.. urm 60-40 'OK' with me. Why you ask? Heh. Okehlah, I admit.I don't have the Supermom Syndrome. Itu satu. Lagipon it looked great from the outside, but inside..? Tertekan sangat.

*Sigh*

Is not like I can make 10K pon if I stay at home . I try to figure out if I, personally (emotionally, finacially), can afford being a stay-home-mom, NOPE.

I almost thissssss close the tender my position. Sepoloh juta kali jugak aku buat reality check. Ada jugak nego. about working from home with the company , well my H.O.D is OK with it. HR pulak suruh refer H.O.D so sepatutnya there was no problem la kan but came along this Dr. Ab**d. Making such a big fuss about it. Not in the policy what not larr. BAKAA YA ROKKK (itu bahasa jepun. heh)!!@!~

FUCK LAAA!!!@!~ (and that's French. Haha)


Fuh. fuh.


Okeh. I'm cool. For now.

.
.
.

Btw. Sejak Anis kena Bronchiolitis aku kasi susu badan full time. Ada jugak kasi botol tapi dia takmo langsung. Ni Isnin, serba salah aku nak antar dia ke Nursery. Nak je aku buat taklimat ringkas pada parents yang tak kesah langsung pasal anak. Aku tau laa anak ko dah 3-4 orang, batuk muntah semua benda kecik. Kecik kepala otak ko laaaaa kalo sampai menyusahkan orang lain!@!~

Aku tau laa korang keja, aku keja jugak tapi amik tau laa anak ko tu perot buncit bercacing, telor kembang macam bola golf, kahak hijau semua. Takan tak tau anak orang lain pon ada jugak kat situ. Bukan anak ko sorang je merangkak, menceceh air liur semua. Prihatin bleh tak???? Angkut anak korang balik umah jaga elok-elok boleh tak???? Tu AMANAH tu. Ko jangan nak argue keja ko laa apa laaa. Takan la bodoh sangat.

Fuh. fuh.


Okeh. I'm cool.

Hah. Ye sangat.

Okeh.

SILA BACA YE MAK APAK YANG ANTAR ANAK KAT NURSERY.

Don't EVER dump your babies when he/she is having ..


• Fever, irritability, lethargy, persistent crying, or difficulty breathing. All can be signs of illness.

• An upper respiratory illness such as bronchiolitis or influenza.

• Diarrhea. Diarrhea that can't be contained by diapers or by using the toilet regularly is a signal to keep your child home.

• Bloody stools or stools containing mucus. These could be the sign of a viral or bacterial infection. (Give your doctor a call!)

• Vomiting.

• A rash. This is reason to keep your child home unless you know for sure that it's not linked to an infection (for example, if you know it's a reaction to eating strawberries). If your child's rash is not linked to a fever or other symptoms, he may be able go if your daycare's rules allow it.

• Chicken pox. Your child is no longer contagious once all the sores have dried and crusted over.

• Impetigo. Kids with this skin disease are no longer contagious after 24 hours of antibiotics.

• Scabies. Once treated with a topical insecticide, it's no longer contagious.

• Bacterial conjunctivitis (pinkeye) and yellow discharge from the eye. It's no longer contagious after 24 hours of antibiotics, but most daycare places won't let children in with an eye discharge. Kids with red, watery eyes from allergies are not contagious, however, and should be allowed in daycare, as the condition can continue for quite a while.

• Strep throat. It's usually not contagious after 24 hours of antibiotics.

• Mouth sores that cause excessive drooling. Wait until your doctor says they're not infectious before returning your child to daycare.

• Head lice. Your child can return to daycare after he's been thoroughly treated.

Just DON'T!

Help! Help @!~ My Anis Manis won't take a bottle.Tsk. Perlukah aku BF forever??

بسم الله الرحمن الرحيم


I know la breast is best tapi it is starting to take it's toll on me!!@!~ I tried all the nipples, ni sat lagi nak mencari Tommee Tippie pulak. Sekarang Pigeon punya has lost its touch. Nuk Nuk (mcm Nang Nak je. Haha) (brand dr Germany - yg penyek tu mcm aku nak buang dlm tong sampah je).Baru beli tu@!~. She would sort of suck on but it took an hour or more to get only one ounce or one drop down her throat. Geram hokay@!~ Aku sakit pinggang dah ni. Setiap kali BF I feel like the amount she does take in is not enough.

She is one smart baby tau. She knows what she likes. She likes TETEK. TETEK !! TETEK !! TETEK!!!!@!~ Yeah aku pon suka tetek but that's another story okeh. Puas aku tonyoh botol tu (okeh nampak ganas tp tak) itu pon if she's willing to have it in her mouth, she's not going to suck from it. Puas aku pujuk. Nenek nye pulak.. "Goooooooooood girl, always get what u want, always go for the best!! jangan settle with second best!!"
.
.
.
THANKS MOM.

Di mana Suami, Anis dan aku sekarang?

بسم الله الرحمن الرحيم


Hubby - dapor. Tengah masak ikan siakap stim. Aku nak tengok stim ke tak stim lepas makan kang.

Anis - tido, tapi kejap-kejap eh-heh eh-heh, letih laa ngn anak dara sorang tu, ada kaa bedendeng di jadikan mcm pacifier. Nak, kita takbleh makan benda tu.

Haha.

Aku - depan lappie.




.
.
.

Anis is getting better. Phlegm masih ada. Berat dia susut. Bontot hilang, pipi hilang, tsk.

Tapi Rabu last week agak heartbreaking buat aku, baby tak tido 2 hari. Kami bawak dia pegi jumpa Dr. Amdam (Klinik Adek) - Klinik Pakar Kanak-Kanak di Seksyen 9 Shah Alam. Dia bagi Mucoprom, and Ventolin without antibiotic dan suruh datang hari Jumaat untuk follow up. The next day dengan Anis takbleh tido, memangis dengan batuk.. dengan demam panas we rushed to Putra Jaya Hosp. Apa lagi kena sedut gas.

Friday, follow up dengan Dr. Amdan katanya Anis bertambah teruk terpaksa kasi Nebulizer + Antibiotic.

Ibu-ibu sekalian, baby sebenarnya tak elok langsung makan antibiotic kalau nak tahu. Dalam badan baby ada kuman baik (read:antibody) dan kuman jahat (ayat ni sebijik aku amik dari Dr. Amdan tu okeh). Antibiotic tu akan bunuh kuman baik dan kuman jahat jugak. Ia mengambil masa balik untuk kuman baik tu ada balik. Lepas abis antibiotic sistem ketahanan baby paling lemah jika diserang kuman jahat. Dalam badan baby masih ada antibody ibu tetapi akan decrease bila umur baby meningkat.

Anis dah stop Nebulizer Ahad lepas tapi kena continue balik Ventolin. Malam ni stop antibiotic.

Sigh.

Please pray for her.

Before I was a Mom

بسم الله الرحمن الرحيم


Before I was a Mom - I slept as late as I wanted and never worried about how late I got into bed. I didn't worry whether or not my plants were poisonous. I never thought about immunizations. I had never been puked on - Pooped on - Spit on - Chewed on, or Peed on. I had complete control of my mind and My thoughts. I slept all night.

Before I was a Mom - I never held down a screaming child so that doctors could do tests...or give shots. I never looked into teary eyes and cried. I never got gloriously happy over a simple grin. I never sat up late hours at night watching a baby sleep.

Before I was a Mom - I never held a sleeping baby just because I didn't want to put it down. I never felt my heart break into a million pieces when I couldn't stop the hurt. I never knew that something so small could affect my life so much. I never knew that I could love someone so much. I never knew I would love being a Mom.

Before I was a Mom - I didn't know the feeling of having my heart outside my body. I didn't know how special it could feel to feed a hungry baby. I didn't know that bond between a mother and her child. I didn't know that something so small could make me feel so important.

Before I was a Mom -I had never gotten up in the middle of the night every 10 minutes to make sure all was okay. I had never known The warmth, The joy, The love, The heartache, The wonderment or the satisfaction of being a Mom. I didn't know I was capable of feeling so much before I was a Mom.





HAPPY MOM'S DAY EVERY ONE@!~

Oh My, Oh Why?

بسم الله الرحمن الرحيم



Cerita Nursery lagi.

بسم الله الرحمن الرحيم


Aku dah buntu akal dah.. aku nak benti keja. Tapi soploh kali pikir masih tak mampu.

Skang tak pasal-pasal Anis batuk kahak.. demam berjangkit dengan baby-baby yg kat nursery tu. Bayangkan.. baby 2 bulan batuk kahak mcm nak terkeluar bijik mata.. padahal masa antar tu sehat kena tinggal kat nursery. Boleh soploh orang babies.. semua jenis batuk kronik!!

Bukan aku tak bg tau caretaker soh selalu cuci tangan.

Tapi kang tegur lebih lebih kang...

Dah laa satu bilik sampai 5-6 babies..

Skang Anis pulak.. semalam jumpa paed. kebarangkalian Anis kena asthma tinggi sgt.

First,

Dia lactose intolerant.

Second,

Her sensitive skin.

Third.
Allergy to dust.


Okeh. Apa aku nak buat skang??

Bila Sarah Takde Keja (atau gossip panas...)

بسم الله الرحمن الرحيم


.
.
.

dia(click) start laa mengetag. <--klakar laa@!~ Using only song names from one artist, cleverly answer these questions by posting on your blog or creating a new note on your FB page. Pass it on to people you like including me. Try not to repeat a song title. It’s a lot harder than you think ;)



1. Pick your artist: THIRD EYE BLIND haa ni bukan kes teringat bekas boifren ke hape ke okeh, mmg aku suka 3EB!

2. Are you male or female: Forget Myself (Hahaha boleh pulak!)

3. Describe yourself: Slow Motion (Tengok hari jugak la!)

4. How do you feel about yourself: Losing A Whole Year

5. Describe where you currently live: Deep Inside Of You

6. If you could go anywhere, where would you go: Tattoo Of The Sun (jangan ko tanya dimana!)

7. Your favorite form of transportation: Motorcycle Drive By

8. Your best friend: Crystal Baller

9. Your favorite color is: Blinded

10. What’s the weather like: Semi-Charmed Life

11. Favorite time of the day: 10 Days Late

12. If your life was a TV show, what would it be called: How‘s It Going To Be

13. What is life to you: Wounded

14. What is the best advice you have to give: Graduate

15. If you could change your name, what would it be: Palm Reader

16. Your favorite food is: God Of Wine

17. Thought for the day: Never Let You Go

18. How you would like to die: Jumper

19. Your soul’s present condition: - - - takbleh nak jawab pasal track tu ada 19 lagu jok!

20. Your motto: My Time In Exile


.
.

Hey that was easy!!

Okeh, Aku nak tag

  1. Rooty
  2. Kak Arin
  3. Riz
  4. Cik Jeela
  5. Farah

Anis Manis, Kawan-kawan dan Cubicle

بسم الله الرحمن الرحيم


Ini meja ditempat kerja saya. Seperti yang dapat dilihat pada gambar diatas, meja saya dipenuhi dengan berdozen-dozen (adakah dozen perkataan bahasa melayu?) kad QC setiap perisian pembelajaran yang telah dibangunkan. Okeh, bahasa melayu skema saya, tidak mencapai skema.

Tahan sahaja dengan saya. Okeh? Saya suka meja saya yang mempunya locker, eh laci? eh rak? atau keduanya-duanya untuk menyimpan makanan dan fail.

Ini close up, maksud saya gambar dekat meja saya ('dekat' bermaksud close up-bukan 'berada di...'). Itu poskad dari former boss saya yang saya suka. Saya pengumpul poskad.Terdapat juga wallet kulit saya yang bukan Gucci. Saja nak memberitahu kerana dulu wallet saya berjenama Gucci.

Cuba anda lihat pada flat screen atau skrin leper saya, terdapat penanda buku dari Dubai yang dihadiahkan oleh abang betul saya (ramai orang terkeliru dengan 'abang' menyangka saya maksudkan suami, sheeehs ) dan bulu burung yang cantik bewarna hijau dan cokelat.

Kad kuning yang berada pada atas skrin leper bertulis "DON'T FORGET TO UPDATE YOUR PROGRESS REPORT EVERY FRIDAY".

Kad kuning yang berada pada bawah skrin leper bertulis "JIJI, YOU GOTTA LIVE LIFE ON YOUR OWN TERMS".



Ini Instructional Designer untuk bahasa Arab. En. Basha. Super Sporting. Suka paw roti saya. Tapi saya tak kesah.

Ini *ehem-Sarah-ehem* Junior ID bahasa Arab juga.

Ini Kak Norli. Programmer. Sudah berkahwin.

Ini Kechik. Saya suka memanggilnya Cheet-Cheet. Dia seorang Multi Designer. Dia juga seorang penggemar Lomography.

Ini Farah. Kulit dia putih gebu. Nyamuk hinggap boleh tergelincir. Dia juga merupakan Multimedia Designer dan pembuat kek 'Brown Sugar' yang tersedap yang pernah saya rasa. Baru sebentar tadi dia membawa kek cokelat yang enak sungguh.

Ini Za, yang paling tekun dan rajin buat kerja. Dia merupakan ID Bahasa Inggeris seperti saya. Cuma dia lebih rajin dari saya. Dan lebih tekun. Dan.. dan.. okeh saya kalah.

Ini Siti. lagi sorang Multimedia Designer yang cantik molek. Paling hebat melukis potrait. Saya kagum betul dengan dia.


Ini Kechik, Kak Norli dan Kak Na (programmer) tapi dah berhenti bersama Anis Manis yang terpaksa saya amik dari Nursery kerana tetiba mereka menelefon berkata rumah mereka bekalan elektrik terputus.

Baby Talking

بسم الله الرحمن الرحيم


The title says it all.



Anis Manis is 17 weeks now.She has begun to talk!. Yes bebeh talk! talk! talk. Well, maybe "talk" is not the right word lah, it sounds more like "avuuu..buwaaaaaaa..oweehh..blagh blagh.. nenennnnn". Haha nenen tu aku tambah!

Every morning when she gets up, she tells us all about her nite's sleep, her dreams, and her nenen session at every 4 hrs. you name it. When I said every morning means, 4 o'clock in the morning.

She is so loud even mak cannot get henuff sleep and when she gets really excited about something, she says it very loud to make sure EVERYONE hears it. Puas nak melayan. Truly remarkable pasal everytime she moves her mouth like she is trying to form words, but doesn't know the words yet, so instead, she uses sounds "abuwaaaa abuawaaaa uuuww EEeeee@!~". So many different sounds, so we tot she is telling us many different things. Tapi mostly yang aku paham "eh heh, eh heh" means nenen.
 
Related Posts with Thumbnails