Lilypie 1st Birthday Ticker

Alamak!!!! (malam ku yang tak sunyi lagi)

بسم الله الرحمن الرحيم


Aku bukan jenis yang mengadap TV. Kalo menonton TV tu aku pilih cerita yg series, musti series, kalo lawak, aku make sure lawak gila!!!

Aku dah bosan juga dengan lawak-lawak yang ada streotype kat TV sekarang tp bila aku browse astro ria punya intisari terkini..... ALAMAK!!!!!!!!!!!@!~

You got to check this out.



Aku selalu rasa stress tengok berita, baca akhbar.. banyak cerita dan berita yang mmg boleh buat hari dan malam aku mandom. Tapi ni dah ada satu rancangan boleh buat otak relax. Why not watching aite?

So kita buat temu janji kita (ecewah berangan jadi pengacara). Dah. Jangan lupa saksikan Alamak! yang akan berada di saluran Astro Ria 5 Ogos ini. Aku gerenti korang mesti suka. Lain dari yang lain dan korang pasti terhibur!

Click: http://www.alamaktv.com






Btw Niki dalam rancangan tu cute!!!

Haha.

More reason to watch!

*Muuuaaah*

Launching: Mini Me-Linky Badge. Nak tak?

بسم الله الرحمن الرحيم





Update:

Kang aku kata aku bosan. Muehehe. Jadi aku buat ini. Boleh copy-paste jika sudi di blog masing-masing ya.






(Sibuk buat orang punya badge, sindrik punya berzaman nak buat =P )
.
.
.

Barangsiapa -suka betul aku guna ayat neh, apa-apa je lah, barang siapa ada linky-badge untuk exchange, tak kira la personal blog/shopblog let me know ya. I nak nak buat satu ruang kat column blog utk linky-badge. Bagi yang belum ada boleh place order dalam email.

Disclaimer: Setiap blog list/linky badge yang ada dalam blog I, bukan di letak sebagai hiasan, I mmg baca (free nye ko neh jiji) dah jengah walo kadang-kadang tak punya kesempatan untuk berkomen-komen (kes kerja menimbon pasal sibuk sgt main lukis-lukis).

Okeh, bagi sesiapa yang berhajat nak satu Mini Me Linky-Badge (not Blog badge okeh. Blog badge is still FREE. Take note) email me at rumadatme_g@yahoo.com.



Mini Me Badge RM 10

(Coding is provided. Don't worry morry@!~)

.

.

Any question and request , sila email atau YM! okeh di rumadatme_g@yahoo.com



Pembayaran boleh dibuat melalui:-
NURUL HAIZI BT. MOHAMMED AZKHAR
MAYBANK - 162143056771.


.

Blog Header. (Bosannya aku dalam Cubicle ni so please ask me to design ur Blog Header now! Argh!!@!~) -


بسم الله الرحمن الرحيم


Ini contoh blog header yang terkini, yang lain-lain mana tah folder mananye aku simpan.






Apa nak jadi neh@!~ Muehehehe@!~

Kalo kalian mau tau, kerja aku sekarang sudah masuh fasa check mengecheck system flow utk courseware.

S0?

IM BOREDDDDDDDDDDDDDD and I need to designs things when I'm bored.
So place your order in the basket (read: comment box). Haha.

*yawn*

oh oh.. aku lupaa!!!

TUNGGU KEMUNCULAN MINI ME JENIS BELANGKAS !!!

*gelek-gelek*

Breastfeeding Myths & Facts

بسم الله الرحمن الرحيم



Breastfeeding Myths & Facts

Myth: It is normal for breastfeeding to cause pain.
Fact: Though a mild pain while breastfeeding is okay, but severe pain that lasts beyond 5-6 days needs medical attention.

Myth: There is no (not enough) milk in the mother's breast for the first 3 or 4 days after birth.
Fact: The milk is always enough, but it might be that the baby is not able to latch on the breast properly.

Myth: In hot weather, a breastfed baby needs water additionally.
Fact: Mother's milk contains all the water a baby needs.

Myth: Breastfeeding babies need addtional vitamin D.
Fact: Mother's milk contains all the nutrients that a baby needs.

Myth: A mother needs to wash her nipples before breastfeeding, every time.
Fact: Too frequent washing of nipples robs them of the protective oils and makes breastfeeding a cumbersome process.

Myth: If the baby is suffering from diarrhea or vomiting, the mother should not breastfeed him/her.
Fact: Breast milk is the best medicine for a baby to fight the infection, except for certain exceptional circumstances.

Myth: A mother should not breastfeed if she is taking medicines.
Fact: There are only certain medicines that, if taken by a breastfeeding mother, can adversely affect the baby.

Myth: A pregnant woman should not breastfeed.
Fact: As long as the child and the mother do not have a problem, breastfeeding can continue even after a woman gets pregnant.

Myth: In case of a surgery, a mother should wait for a day before breastfeeding.
Fact: A mother can breastfeed her baby immediately after surgery, if she is up to it, unless there are exceptional circumstances.

Myth: A breastfeeding mother should watch her diet carefully.
Fact: All a breastfeeding mother needs to do is eat a balanced diet. She doesn't have to be too obsessive about it or drink loads of milk, to produce milk.

Myth: A breastfeeding mother has to drink lots of fluids.
Fact: The intake of fluids, for a breastfeeding mother, needs to depend on her thirst and preference and not anything else.

Myth: If the baby did not drink mother's milk for a few days, it has become sour and the breastfeeding should be stopped.
Fact: A woman's breast milk remains fresh all the time, whether or not her baby drinks it.

Myth: A mother should not breastfeed after exercising.
Fact: There is no truth in this statement, as a mother's milk does not change in any way after she exercises.

Source: http://www.iloveindia.com/

Yasmin Ahmad Meninggal Dunia

بسم الله الرحمن الرحيم


Kehilangan seorang bakat seni yang tak akan dapat di tukar ganti...

Al-Fatehah...

Friday ?????

بسم الله الرحمن الرحيم


I am at my lowest of lows. *sigh* I'm feeling so crabby, I know I shouldn't be. It's friday for god's sake!!

Oh yeh ,I have this boss who I just don't understand. I called him AYAM.

What else? Urmm?

I'm just kind of blah right now.

.. and sad.

Always feeling sad.

Why?

Because no ONE have a single clue what I have been thru.

Lagi satu, I changed my blog header - again. It's like getting a new hair cut and get a new personality.

It's like hiding all the sadness inside and come up with a fake smile, and face the day.

Kalo hati tgh ranap pagi-pagi Jumaat ni...

بسم الله الرحمن الرحيم



Meh baca lawak kawan opis aku email.


Sengal betol la!!

.

.

.
PANCUT
Ayg: bang, goncang sikit2 dah la. nnti terpancut!
Abg: pancut bru best
Ayg: dahla, nnti habis basah
Abg: takpe, abang try bukak pelan2.
Ayg: nnti habis melekit
Abg: syg jgn bimbang, air coca-cola je ni.

KENTUT
org Amerika kentut ckp EXCUSE ME
org British kentut ckp PARDON ME
org Singapore kentut ckp FORGIVE ME
org kita kentut ckp NOT ME! NOT ME!

UUUU
surung pupun turuk pupun
buuh kurunju dulum puruhu
suruh mukun suyu mukun
suruh munguju suyu tuk tuhu

"control sikit muncung tuu..."

MONKEYS
3 monkeys escaped from the zoo

1 was caught watching tv

another 1 was playing football

and the other 1
*
*
*
*
*
No! No! it's not you!

why you always think you
are a monkey?

CONDOM vs KOTEX

Condom: Bullshit u! every month u stop my business for 1 week! Damn!
Kotex: Aaaaahhhhh!! if u make 1 single mistake, i'll lose my business for 9 months!

SABAH
pergi sabah naik basikal,
naik basikal pergi ke sabah,
ade ke munasabah & masuk akal,
nak pergi sabah naik basikal?

memang tak masuk akal!

KATAK HIJAU
pada suatu ari kita pegi ke sebuah gua.
penjaga gua tu kate, dlm gua tu ada katak ijau.
jgn pijak katak tu sbb klu pijak, dpt suami tak hensem.
dlm gua tu saya je terpijak katak ijau, tapi awak tak.
pastu, tiba masa kita kawin. suami saya mmg tak hensem.
tapi suami awak hensem. saya tak puas ati la!
so saya tanya suami awak kenapa kawin ngan awak? saya lg cantik
malah berganda cantik dr awak. pastu dia jwb "nak wat caner,
dulu saya pun terpijak katak ijau tuu..."


WARNING!!
children playing outside the car
can cause accident.

adult playing inside the car
can cause children!

SETEM
pos malaysia akan mengeluarkan setem
gambar KEMALUAN lelaki. ini mengelirukan
kaum wanita, bahagian mana yg perlu dijilat
depan ke belakang?

4 KEISTIMEWAAN WANITA
1-berdarah tiap2 bulan tapi tak mati2
2-hidang susu fresh tanpa pergi kekedai
3-mengeraskan hot dog tanpa peti sejuk
4-ditikam bertubi2 tapi tak mati2

Yasmin Ahmand Meninggal Dunia ?

بسم الله الرحمن الرحيم



Benar ke?


http://afiqsays.blogspot.com/2009/07/yasmin-ahmad-passed-away.html

Ya Allah jika benar, permudahkan segala urusannya Ya Allah. Jika khabar itu tidak tepat, lindungi la dia dari kesusahan dan kejahatan dunia.


PETALING JAYA: Critically-acclaimed movie and TV commercial director Yasmin
Ahmad is in hospital after having collapsed during a presentation she was giving
at TV3. She has been taken to the Damansara Specialist Hospital, TV3 sources
told The Star. Her condition is unknown.

Yasmin, 51, the director of Sepet, is particularly well known for the community message commercials she directed for Petronas. She began her career in advertising as a copywriter at Ogilvy & Mather, eventually rising to creative director at Leo Burnett Kuala Lumpur. Her movies have won many international awards and have been screened at the Berlin, San Francisco, Singapore and Cannes international film festivals.

Last November, she was inducted into the inaugural Malaysian Advertising Hall
of Fame by the Association of Accredited Advertising Agents Malaysia.


source: Thestar

Kisah Syaitan

بسم الله الرحمن الرحيم


Aku kan suka tanya kawan-kawan opis aku yang tinggi ilmu agamanya tentang nabi, tentang syurga dan neraka, tentang kasih sayang Allah dan rasul, sirah sirah para anbiya'. Aku suka sangat!!! Ibarat budak kecil mendengar cerita dongeng.

Tadi aku tanya...

"Jin boleh tolong manusia?"

"Boleh, tp kita tak boleh mintak pertolongan dan perlindungan dari jin, kena mintak pada Allah"

Aku tanya lagi...

"Kan ada jin Islam dan jin kafir, siapa yang ajak dia masuk islam"

"Jin islam lah yang berdakwah"

Aku tanya lagi...

"Jin ni buruk ke?"

"Tak tahu"

Aku tanya lagi...

"Syaitan tu apa?"

"Syaitan tu jin"

Aku tanya lagi..

"Yang menghasut tu syaitan?"

"Allah jadikan manusia dan jin untuk menyembahnya, golongan jin yang ingkar dan tak mahu sujud pada adam di gelar iblis dan syaitan"

Aku tanya lagi..

"Hantu?"

"Iblis dan syaitan"

Aku tanya lagi...

"Macam mana syaitan boleh masuk dalam badan manusia?"

"Kalo iman lemah, syaitan ni boleh mengalir dalam badan manusia macam darah. Nabi pernah bercerita, sebelum dia tidur syaitan akan datang untuk menghasut utk melakukan maksiat, selepas bangun tidur syaitan datang lagi."

Aku tanya lagi...

"Macam mana nak halau?"

"Halau dia datang lagi"

"Abis tu?"

"Jangan tinggal solat, tingkatkan iman, kurangkan marah, banyakkan bersabar, jaga kebersihan, jauhkan maksiat"

Aku jawab akhirnya..

"Patut la aku selalu kata 'tido la kejap-5 minit je-karang br semayang' pastu cepat-cepat aku fikir 'kang 5 minit karang mati cemana?' 'takpe tido kejap la' 'takbleh kang mati kang!"

*senyum dia kat aku*

*yawn*

بسم الله الرحمن الرحيم



Maaf tak sempat nak bloghop...

Aku ada Storyboard yg perlu di siapkan

Ada header.

Badge.. dan mini me yg masih pending.

Ada setangguk lesson arabic nak di QC

Aku tak ingat last aku cuci rambut bila!!!!!!!!!!!!@!~

Aku nak makan ciskek.

Please ask me out!

Hari mendung teruk. Sama macam hati aku.

بسم الله الرحمن الرحيم


Aku sumpah aku takan nangis lagi kalo hati aku di sakiti.

Oh well, sumpah kebenda kalo hati ko tu spisis hati tisu.

Dulu aku terer guna perkataan paling buruk, paling busuk untuk menggambarkan marah aku.

Dulu aku terer gunakan apa saja benda untuk hilangkan rasa sakit hati aku.

Sekarang, hati sakit seperti dulu. Rasanya, lagi sakit seperti dulu.

Aku tak boleh nak buat apa-apa. Tak boleh nak mengadu pada sesiapa.

Dengarkan saja perkataan paling buruk untuk aku.

Dengarkan saja perkataan paling busuk untuk aku.

Aku telan setiap perkataan tuh.

.
.
.
Aku rindukan buaian jala yang tersangkut di bawah rumah neknyang. Berbuai sambil memerhati bukit titi yang jauh di hujung sawah. Berbaring sambil menatap semut yang sibuk membuat lubang di pasir. Sekejap aku berbaring terlentang menatap sawang di bawah lantai rumah neknyang. Sambil berbuai.

Aku nampak motosikal atuk. Aku nampat helmet atuk. Parang kebun atuk. Raga durian atuk. Aku nampak nenek kupas kelapa. Aku nampak nenek simpan tombong kelapa untuk aku.

Aku baring sambil berbuai dalam buaian jala.Pandang langit dan awan jauh tuh. Ada bentuk sudu ada bentuk lesung batu.

Kejap lagi nenek panggil makan nasi. Kejap lagi aku akan bangun dari buaian. Tinggalkan semut, sawang, langit dan awan, motosikal dan helmet atuk, parang dan raga durian atuk.

.

.

.


Kalo aku tahu begini rasa sakitnya hati.
.

.

.

.
.

Aku taknak bangun dari buaian. Aku tak nak bangun pegi makan nasi.

I am So Crazy Busy@!~ Please say HI to me. Tsk.

بسم الله الرحمن الرحيم



It's Monday.

Ececeh like we all need a confirmation la pulak kan?

I am being piled up with work and a lot of thinking to do. I need more sleeping hours than working hours. Tapi takpe, barang siapa (wah mcm cerita P.Ramlee pulak, barang siapa yang dapat mengembalikan puteri sebujur sireh..Okeh dah, stop jiji) yang nak Mini me dan blog header, keep it coming bebeh!!!@!~

*yawn*

Oh btw, do u remember this photo from this Entry (Click) ?



Sepesen kan depa tido? Okeh check this one pulak.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.






*faint*

I am in my morbid mode, again.

*Aummmmmm*


Teo Beng Hock R.I.P

بسم الله الرحمن الرحيم


Ada orang tanya apsal aku sedeh.

Aku jawab, masa 1st aku nampak dia badan aku jadi lesu dan sejuk.

Bila aku amati keadaan tempat kejadian, aku nampak dia toleh pandang aku sampai aku tersentak kebelakang.

Aku mengucap panjang.

Lepas tu aku sebut "La illah ha ilallah"

Aku tutup mata. Aku rasa sedeh.

Kenapa ada pekara begini di Malaysia?

بسم الله الرحمن الرحيم



Kadang aku sedeh tengok keadaan macam ni. Keadilan mmg tak nampak.

Aku pon rasa kes ni ada tipu muslihat yang mahu disorokan.

Aku bersimpati dengan keluarga mangsa. Muda lagi orang nya.

Manusia selalu buat apa saja nak menjatuhkan orang. Nak menutup tembelang sendiri.

Sampai sanggup membunuh.

Manusiakah mereka?

.

.

.

My deepest condolences to his whole family Teo Beng Hock died yesterday at the young age of 30.

Update (pics): Anwar Ibrahim, FRU are here Already! Setiausaha Politik Exco Selangor Mati Jatuh dari Bangunan Opis Aku. Plaza Masalam Shah Alam

بسم الله الرحمن الرحيم



Rusuhan neh berlaku sebab orang DAP yang mati - Teo Beng Hock, 30. Dia baru beri keterengan pasal kes seludup duit. Aku rasa mcm kena bunuh je. Depa tak puas hati sebab takde perlindungan terhadap saksi. ye la kan kes besar.


11.39 a.m

Elizebeth Wong pon Ada!!!!!!@!~



Wartawan tengah dengar Anwar Ibrahim memberi Ulasan

/komen


Heheheh, FRU dah ramai lagi .


11.00 am




Dah start merusuh.




pastu kena tangkap polis





FRU dah siap kepung kepung.

(Aku perasan aku tak bleh melaporkan berita. macam x lengkap je)




9.00 am
Dengar orang jerit POLIS GANAS!! POLIS GANAS!!@!~ We want justice!!!@!~

PERGHHH@!~




Anwar Ibrahim berbaju Hijau!

Anwar bergerak ke dalam Time neh belum merusuh lagi.

Perarakan orang DAP


.

Read More:








http://harakahdaily.net/index.php?option=com_content&task=view&id=21772&Itemid=28
Ye kawan-kawan. Ini kali kedua aku saksikan orang mati bunuh diri. Satu di UPM satu di sini.

Jam 1.30 tgh, aku dan kawan aku dengan makcik cleaner dan pak guards berkumpul.
Aku tinjau laa dari tingkat 8, Plaza Masalam.

Dengan selamba "aku ckp ada orang bunuh diri kot."

Kami tinjau tingkap belakang tempat duduk aku. Dan kiri bangunan takde.

Okeh fine.

Polis dan forensic tak datang lagi time tuh.

Di sebabkan aku neh terpengaruh sangat-sangat bab ceta detektif neh.

(Ye aku masih baca komik Detektif Conan)

Aku scout around sekeliling opis tu..

Voila!!!@!~

Ni gambar dari Bilik Meeting. Lepas aku terjot gila habis seram sejuk pasal aku tak expect pon nampak dead body kat bawah.

Apa lagi berpusu-pusu laa opismate aku layan drama petang hari.














R.I.P

Minies@!~ One Free item for your Mini Me ( Email me now!)

بسم الله الرحمن الرحيم




Hehe.

Email details mini me bermula hari Sabtu 18 hingga Ahad 19 July 2009 untuk dapatkan ONE ADDITIONAL ITEM for FREE.





.
.
.
.

Recent Minies.


Meet Aida@!~


Meet Kak Jie@!~

Rooty, Adi, Anis dan Hubby

بسم الله الرحمن الرحيم


Aku tak ramai kawan.

Kawan yang tau susah senang aku tak ramai.

Cuma ada 5-6 orang yang aku boleh jadi diri aku sendiri.

(Jadi diri sendiri: Gelak bagai nak rak, gossip mak bedah, mengadu naseb ..eceh!)

Ana dan Adi kawan lama sejak aku mula bekerja di KL dan Klang. Very down to earth.

Mereka ni street artist. Amat popular sampai featured dalam PEEL Magazine.US

Last sekali jumpa, masa aku beranak Anis. lama siot tak jumpa.

Kurus!!! hahahah@!~

Okeh dah.

Enjoy gambar ya!

Nilai Ibu (yang aku selalu lupa)

بسم الله الرحمن الرحيم


Aku panggil ibu - mama.

Aku benci mama dulu. Menyuruh aku seribu satu macam. Penuh protokol. Aku benci gila.

Bila aku dewasa kini aku tahu nilai setiap pekara yang terlalu kecik pada mata orang lain. Terlalu remeh. Terlalu merimaskan.

Aku ingat dulu mama kata...

"Kalo cuci pinggan, sponge tu cuci dulu sebelum masuk balik dalam mangkuk, jangan habis bersisa mangkuk sabun tuh"

"Lepas cuci pinggan, bersihkan sink, buang sisa makanan"

"Masa lap meja, tinjau dari tepi tengok kalo ada mana mana spot yg ter-missed"

"Sebelom tido,pastikan dapor mesti kemas, esok kerja lain pulak menanti"

"Lepas masak nasi, lap periuk nasi, jangan biar berkerak-kerak"

"Lap cerek tu lepas masak air"

"Kibas kain baju masa nak sidai biar selesai masa nak angkat, senang lipat"

"Terbalik kan seluar masa sidai"

"Baju sutera jangan jemur bawah matahari"

"Bangun tido pagi-pagi bukak tingkap"

"Kemas katil, biar masuk bilik tenang fikiran tak serabot"

.
.
.

banyak lagi.

Dulu aku bosan dengar.

Sekarang aku bagi tau ma, aku berterimakasih dengan semua nilai-nilai tersebut.

Ma kata "Itu beza kita dengan orang dik"

Orang sekarang " Rancak dek labuh"

Pepatah minang - Masa keluar luar cantik belaka, rumah ibarat tongkang pecah.


.
.
.

Ma selalu pesan, ada anak ni, kena set up a good example. Kena berubah. Tak boleh malas-malas. Fikir kalo hari ni hidup kita susah, nanti-nanti lagi susah kalo kita tak berubah.


Mak pesan, "dek kita kawal keadaan, bukan keadaan yg kawal kita"


Time macam ni aku harap mak aku ada ingatkan aku pada semua pekara.

Aku pelupa.

Atau sengaja buat-buat lupa.

Korang punya Cpanel Blogger gila tak??

بسم الله الرحمن الرحيم

Kenapa Cpanel blogger mcm kena serang dek garuda?

Korang punya pon sama jugak kah???








Update:

Caya laah Riz, tepat sungguh tekaan ko! Musang Berapi down with Selsema babi kot!

Aku sudah boring dengan Blog Header Ku. Anda?

بسم الله الرحمن الرحيم


Check out my new blog header@!~ (Tired with polkadots already) .




Please send me a message / email if you have any questions or comments about purchasing a customized header.

E-mail me the instruction once you have made the payment.

Oh yeh.

I still design blog badge for FREE. Yes bebeh FREE for ever and eveeerrrrkkkhhh@!~

More Mini Mes (Yay@!~ siap 3 orang punya Mini ME!). You, Order your Mini Me now@!~

بسم الله الرحمن الرحيم


I just created four Mini MEs for my blogger friends. Woot@!~

I hope they will love it because I love every single Mini Me that I made, since I spent hours making it. (Hours? nampak sgt tak pro!)

Update:
Meet Yatie from Japangggg@!~




Meet Mrs. Azrol .
(mula-mula aku ingat kakak ipar aku yg order, pasal nama abang aku Azrol) Gelabah siot@!~
http://mybrandoutletstore.blogspot.com/

Meet Kak Jie. (Alaar suma orang dah kenal dah)



I'm still available for badge and header request and it is FREE as long as you follow my terms and condition. (Alarr, cuma cepat atau lambat je aku siap kan bergantung paras bizi mana aku bekerja kat opis neh).


P/s: I don't know why I'm working a little slow these days.

.
.
.
.

Anyway

Any question and request , sila email atau YM! okeh di rumadatme_g@yahoo.com

Pembayaran boleh dibuat melalui:-



NURUL HAIZI BT. MOHAMMED AZKHAR
MAYBANK - 162143056771


What I Do For A Living (Tag from: Little Mama)

بسم الله الرحمن الرحيم




Dulu masa kecik, aku selalu berdoa "Ya Allah, dah besar esok aku nak jadi ID"

ID as in Interior Designer bukan Instructional Designer.


Tu laa doa guna short form lagik.


Aku mmg suka sangattttt bab hiasan dalaman neh. Kira taksub.

Lepas habis SPM, tak tahu hala tuju, orang amik exam matriks, aku pon amik.

Tak pernah langsung bercita-cita nak masuk U.

Masa orang sebok bercuti lepas SPM, aku dah terdampar di Matrikulasi Melaka.

Oh rindunyaaaaaaaaaaaaaa@!~ *Aku buka lesbo ye sarah!*

Lepas tu terdampar di UPM.

Oh rindunyaaaaaaaaaaaaaa zaman-zaman naik keta Iswara aeroback 7 orang pegi genting.

Tau tau je skang dah jadi Instructional Designer.

Cis.

Okeh menjawab tag.

Kerja ID neh boring. Standard jawapan. Muehehe.

Aku akan buat system architecture untuk online-learning. Alar-alar blue-print. Semua kena lengkap, system flow, senarai multimedia elemen, content presentation dan segala maknenek yang perlu ada utuk mewujudkan satu sistem multimedia.

Pastu kena buat buat content Analysis. Bapak bosan. Time neh laa Bloom's Taxonomy, Gagne, apa kejadah lagi teori pendidikan yang kenal apply.

Rasa mcm budak pendidikan je. Tapi tak. Aku budak Sc.comp.

Lepas siap, kena buat Q.A.

Super bosannnnn. Ye laa macam arkitek, umah siap kena laa inspect kan. Mana tau ada broken link ke, ada termasuk ayat-ayat tido. Maklum la bosan.

Tapi best tempat kerja aku skang, masuk 8.30am.

Balik - 5.30pm.

Bulan posa pompan balik 3.30pm. Jangan jeles.

Aku kerja kompeni arab. Kalo nampak pompan pakai jubah itam time matahari meninggi kat tepi kedai lampu beli cendol tu aku la tu.

Kesimpulan:

Kalo nak jadi ID, kena jadi orang yang super teliti. Ecewah. Tak. Aku tak teliti. Aku cerewet.

lagi-lagi 'Mini Me' ( another sample). Ok tak?

بسم الله الرحمن الرحيم




Jiji seorang che'gu. (Muahahaha rusak rusak anak bangsa!)


Okeh aku kena buat FAQ pasal 'Mini Me' ni lah.

(Sungguh aku tak reti nak bikin ayat formal neh).

  1. Boleh saya suruh awak ubah style rambut tak? Boleh je.
  2. Boleh ubah fashion baju? Boleeeeh.
  3. Boleh ubah kaler 'My name is' card tu? Boleh!
  4. Boleh tukar kaler lipstik. Boleh, Boleh, Boleh@!~
  5. Boleh tambah 'Mini Me' saya pegang Beg LV? Boleh.
  6. Boleh tambah lagi 'Mini Me' saya pegang handphone? Boleh, tapi tambah RM 3 untuk item tambahan.
  7. Last question, apa sebenarnya 'Mini Me' neh? 'Mini Me' adalah karakter anda dalam bentuk Dolly. Anda boleh:-
  • Paste dalam Blog sebagai hiasan.
  • Paste dalam Blog sebagai Blog badge.
  • Paste dalam Blog sebagai Linky. Boleh suruh kawan-kawan amik tampal pada blog mereka.
  • Berlagak anda ada 'Mini Me'.
Soalan tambahan sila email atau YM! okeh di rumadatme_g@yahoo.com

Pembayaran boleh dibuat di:-



NURUL HAIZI BT. MOHAMMED AZKHAR
MAYBANK - 162143056771

Yay@!~ My Own Dolly@!~ Woot@!~

بسم الله الرحمن الرحيم

Disclaimer: All design and artwork in TripleColourLife are licensed under a Creative Commons Attribution- Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License.



Meet Mini Me- my experimental dolly. Ok tak?


Nak satu?

Boleh je!!@!~





Cheap! Cheap! Cheap!@!~

Email me now at rumadatme_g@yahoo.com

Rules & Regulations -

1. Clear your doubts before ordering.
2. Make payment within 3 working days.


Please submit your payment to my Maybank Account

NURUL HAIZI BT. MOHAMMED AZKHAR
MAYBANK - 162143056771

When can I receive my Mini Me?
1. You will get your Mini Me within 3 working days.

Sapa Bosan?

بسم الله الرحمن الرحيم


. . . dengan layout blog akuk?


Angkat tangan!


*Angkat tangan!*

I don't know whether I am feeling better.

بسم الله الرحمن الرحيم


I still feel like crap.

.

.

.

.





Blearghhh@!~


Anis dah keluar hospital.




Terus terrer bercakap daa.

Makin panjang, makin kuat, makin giddy.

Mak nak tido nakkkkk oeii@!~

Bedendeng dan Anis musuh ketat.

Aku boleh buat rekod tarikan terpanjang untuk nipple aku.

Sakit gila ah!


Dah tak usah bayangkan.

Dia boleh mengkempeskan bedendeng aku less than 10 minutes.

Aku sumbat botol terus isap. Magic ke apa??

Apa laa yang dokter tu jampi agaknya.

Anak aku hebat tak?

.

.

.

.

Oh yeh, the rashes are all gone.

I used Ezerra (Anti Eczema) cream.

Gila kejap less than 3 days.

Caya laar anak mak.


.

.

.

I tried praying, I tried closing my eyes shut tight now, hoping against hope that when I open it, I'm at home, not working. Sleeping with my baby.


Haha. In denial siot!
.
.
.
.

Kepada teman yang tak putus -putus beri semangat dalam comment box, sms dan emel. . .

Terimakasih. Terimakasih. Terimakasih.

Moga Allah limpahkan rezeki ketas keluarga kalian dan dilindungi dari segala kejahatan dan kesedihan.

Sayang korang la.

Not sure I'm strong enough for Anis, Ma..

بسم الله الرحمن الرحيم




4.22a.m and I am fully awake.

Sekarang aku tau sangat-sangat kenapa kena taat pada ibu.

Sebelum mama balik Seremban malam tadi dia usap pipi kata "be strong".

I am nothing like my mother.

Not even close.

Everytime I'm in trouble I keep on running back to her.

Aku dah start emo bila Anis macam ni.

Aku tak kuat.

I’m not holding this dugaan very well.

Aku nak sangat berlaku jujur dengan ma, apa yang sebenarnya aku rasa dalam hati.

I'm running out of energy keeping up with just the basics.

Hati aku memberontak nak bercerita segala-galanya yang aku lalui sejak aku punya kehidupan lain.

As much as I want to be in control of a situation , I just can not have control over.

5 days at SJMC, mentally I feel like shutting down already ..

Tengok trauma Anis sekarang sejak masuk hospital, di letak menjerit-jerit takut di sakiti tangan dan kaki.

Aku tak menangis langsung, tapi malam ni bila mama balik Seremban aku rasa tempat bergantung patah.

Aku normal ke rasa macam tuh? Walau sudah punya anak dan suami?

.
.
.
*sigh*

Ini graph suhu Anis setiap 2 jam selama dia di SJMC.







Aku takot, bila mama takde sama-sama aku ketika jaga Anis sekarang, aku terlepas pandang.

Pasal aku takut nak monitor sendiri.

Aku takut apa-apa jadikan kat Anis di sebabkan kecuaian aku. Di sebabkan mata ngantuk aku.

Panas nya badan sampai habis keluar tok nenek rashes.

Habis muka, tangan dan kaki.





Aku bawak Anis berjumpa Dr. Amdan last week.

Dia kata " Kenapa Anis selalu sakit, sini Dr. ambil jaga dia lah"

Aku terus kata, "Ambil lah"

Aku cakap macam tu. Lagi teruk pasal aku tak tahu nak buat apa kalo Anis sakit.

Sebab aku tau aku takde keupayaan langsung.

Dr. Amdan buat referral letter untuk masukkan Anis ke ward, sebab dia diagnosis Anis dengan UTI (Urinary Tract Infection), blood infection atau bacterial sepsis.

Masa di Klinik tu, kaki Anis dah kebiru-biruan.

Aku tak tau dah nak kata apa masa tuh. Setiap kali aku nak bawak Anis untuk pneumococcal vaccines dia mesti sakit.

Aku taknak dah hantar dia ke nursery. Ibarat mencapak anak ketengah jalan raya.

Aku nak berenti kerja.

Mama, kata 'think'.

I said I've made up my mind.

Mama kata lagi, "You got to be very strong. Taking care of a baby is not easy, you will be at home, alone, tired and sleepy. You got to be very discipline and strong. This going to effect your financial and your marriage."

I'll do part time job. I'll find my way, I said.

Ma kata " Dik, cross the bridge before you burn them"

Aku diam.
.
.
.

*sigh*


Aku tak mampu nak berenti kerja lagi.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

Oh ye,mMemang 'layak' sangat Anis Manis Cutest Baby In Red Contest (Click) bulan June 09- Habis dari kepala sampai kaki merah-merah sekarang sebab rashes/eczema tu. Anyway, thank you MombloggersPlanet, Photobook Malaysia an AliceWonders!!!!@!~ WE LOVE YOUUUUUUUU@!~
 
Related Posts with Thumbnails