Lilypie 1st Birthday Ticker

Resepi Makanan Bayi (Anis punya Menu) - Mari tukar-tukar resepi.

بسم الله الرحمن الرحيم






Menu 1:
Brown Rice.
Anchovies.
Carrot.
Spinach.

Menu 2:
Brown Rice.
Anchovies.
Carrot.
Brocolli.

Menu 3:
Brown Rice.
Chicken.
Carrot.
Brocolli.

Menu 4:
Spaghetti.
Chicken.
Carrot.
Brocolli.

Menu 5:
Spaghetti.
Pumpkin.
Anchovies.
Brocolli.

Menu 6:
Spaghetti.
Sweet potato..
Brocolli.

Haha pi mai pi mai tang tu jah.

Anyway,

Why Brown-But Not White-Rice?

The difference between brown rice and white rice is not just color. A whole grain of rice has several layers. Only the outermost layer, the hull, is removed to produce what we call brown rice.

This process is the least damaging to the nutritional value of the rice and avoids the unnecessary loss of nutrients that occurs with further processing. If brown rice is further milled to remove the bran and most of the germ layer, the result is a whiter rice, but also a rice that has lost many more nutrients.

Here are some of the ways in which the nutrients supplied by brown rice can make an important difference in your baby's health:







  • Manganese-Energy Production + Antioxidant Protection



  • Rich in Fiber and



  • Selenium



  • Lower Cholesterol



  • Phytonutrients with Health-Promoting Activity



  • Equal to or Even Higher than that of Vegetables and Fruits



  • Lignans Protect



  • against Heart Disease



  • Reduce Your Risk of Metabolic Syndrome



  • Brown Rice and Other Whole Grains Substantially Lower Type 2 Diabetes Risk



  • A Good Source of Fiber



  • Help Prevent Gallstones



  • Whole Grains and Fish Highly



  • Protective against Childhood Asthma




Read more: World's Healthiest Food

I miss the old me. Tsk.

بسم الله الرحمن الرحيم


Hah!! Stop!!! Don't click that 'back' button, sit and read my self-masturbatory post neh.

I kinda depressed lately tau. Urm? Not depressed lah tired more like it.


First and foremost..thank you for coming by here to read this.
You people mmg best lar. Eceh!

Really.

Anyhow..

I having a bapakkkk back pain. At work I didnt get any job satisfaction. At home I didnt get enuff rest.

(What a lame thing to blog about.)

Read on..

Well Koben and I got a new hobby, not that new actually..
Nope..it's not variations of the same 'old original hobby' if you know what I mean.
And that old original hobby its not even a hobby anymore. Why you ask?

I don't want to answer that. you will figure it out by the enf of this post.

Continue (Aku ceta musti banyak menyimpang!)


It's called Let's-watch-dowloaded-movie-nite-EVERYNITE..!!

*yawn*

In between, Anis dok memanggil dalam bilik.

Tak fokus mak melayan movie. Inikan pulak nak melayan our 'old original hobby'.

Mak letih. By then, even if we want to start our own movie (:P) I bet I don't even have the energy to keep my eyes wide open thru out and cheer and clap and jump.. and dah jiji stop.

Dan aku ingat aku sorang je under the clouds...

sarah seben (10:33 AM): bole tak aku cakap
sarah seben (10:33 AM): bru kol 10
sarah seben (10:33 AM): aku dah bosan!
sarah seben (10:33 AM): takde mood giler nak wat kejer

Jiji(10:34 AM): SAMA LA KITA!!!!!!!!!!!!!!!!
Jiji(10:34 AM): SARAH!!!!!!!!!!!!!!!
Jiji(10:34 AM): aku perlu kan escapism
Jiji(10:34 AM): betul ka aku eja tuh
Jiji(10:34 AM): heck

sarah seben (10:35 AM): betul kot
sarah seben (10:35 AM): hahahahaha
sarah seben (10:35 AM): ko nak escapism aper?
sarah seben (10:35 AM): from what?
sarah seben (10:35 AM): and by doing what?
sarah seben (10:35 AM): ko nak gi spa?

Jiji(10:37 AM): please la no spa!

sarah seben (10:37 AM): apsal takmo?
sarah seben (10:37 AM): ko x suka ke?

Jiji(10:37 AM): bukan laa takde kepuasan laaaa
Jiji(10:37 AM): aku nak sumthing yg puas!!!!!!!!!!!!!!!
Jiji(10:37 AM): muahahahahah
Jiji(10:37 AM): aku tak kata aku gersang arrrr!!

sarah seben (10:38 AM): isk
sarah seben (10:38 AM): bg aku la..spa tu sangatttt puas
sarah seben (10:38 AM): tp if buat kat tempat yg aku slalu pegi la
sarah seben (10:38 AM): ada gak spa centre yg x puas

Jiji(10:38 AM): ye ke?
Jiji(10:38 AM): ko pasti spa buat ko puas?
Jiji(10:38 AM): Muahahaha!

sarah seben (10:38 AM): cheh
sarah seben (10:38 AM): ni puas dengan diri sendiriii
sarah seben (10:38 AM): bukan org yg memuaskan akuuu

Jiji(10:40 AM): hahahahahah


blablablabla...

Ini kawan aku. Dia lawa. Kulit gebu. Berkerjaya. Budak kecik suka dia. Dia pandai tidorkan anak (aku). Kalo keluar melepak dia akan pegang anak aku sementara aku makan. Suka kucing. Suka bentuk terung. Nak beli rumah dah. SINGLE.

Siapa nak call aku.

Adakah aku tengah menjual ko di blog aku sekarang Sarah??

.
.

Aku tgh bosan la ni.

Anis dan Taman Riang-riangnya.

بسم الله الرحمن الرحيم



Haih.

Dulu aku selalu punya sangkaan - 'Apsal depa ni dok cita pasal anak je 24hrs dalam blog! Tak boring ke apa!'

Sekarang baru aku tau.

Rasa sayang, rasa bangga, rasa diperlukan, rasa melindungi yang terlalu kuat.

Esok hang kawin Ammi soh Abbi hang scan abis-abisan!!!

Hehe.

Anyway. Enjoy the comic strip.

FREE HEADER for you. Take lar!


بسم الله الرحمن الرحيم


Click to enlarge


Untuk header customization sila email saya di: rumadatme_g@yahoo.com

Sertakan: Size header, nama Blog dan description. Okeh.

Any additional item for this header I charge RM 3 each. Mana la tau nak ada burung merak ke, nak letak rumah bikut raya ke. Hehe.

Kalo nak sebijik macam ni email je. Tak kena charge pon untuk tuka size dan teks. Kalo reti tukar sendiri pon boleh.

Hait?

Ohyeh. Siapa nak header baru please email me all the details okeh. RM 50 Only.

Ini nenen kalo boleh sangkut kat leher...

بسم الله الرحمن الرحيم


Lama dah aku sangkut kat leher Anis!! Muahahah@!~

Okeh jangan bayangkan!


Anak dara sorang ni tinggi kalau nak tau.

Kalau nak BF dia kaki terjulur-julur. Kalo dalam kereta lagi laa! Sekarang macam-macam posisi bergayut dia. Meniarap atas badan sampai terteleng kekiri kanan. Sambil duduk, asal boleh je.

Hish hang ingat nenen ammi ni joystick!!!??

Satu lagi, keja dia mencubit bedendeng aku, di kutil-kutil kulit nenen tu. tau laa lembut dan gebu nak tp sakit. Dah tak boleh pakai halfcup leopard skin punya bra dah :P. Kesian pada bapak mu!

Satu lagi, kuat berjoget! pantang dengan musik! tergelek-gelek.Kadang tu siap humming lagi. Aduhai, lepas ni kena ajar dia tengok Grey's Anatomy, ER, blablabla pasal aku nak anak aku jadi dokter.

Satu lagi, dalam besen mandi takmo keluar. Sah water baby!!

Satu lagi, takboleh langsung aku pegi mana-mana. Aku musti tercongok depan dia. Kalo masuk dalam walker, aku pegi dapor dia ikot, masuk bilik ikot, masuk toilet ikot, siram pokok ikot. Terasa macam mak itik aku neh. Kalo aku dok depan laptop statik, dia boleh pulak main sendiri, asal aku move a muscle jok start mamama mamamam mama mama mama!!!! Taruk kat playmat aku kena duduk sekali. Kalo tak jadi amk itik balik.



Hari-Hari Raya aku *sob* (sedeh pasal kejap sangat)


بسم الله الرحمن الرحيم


Aku ni, tahun lepas 1st time beraya ada suami. Tahun ni 1st time beraya ada anak!

Pesiapan raya (baru nak cerita??) alahai biasa-biasa je.

Jumaat petang tu dah bersiap-siap packed barang untuk pulang beraya di Taiping. Koben dah masak spaghetti alfredo kegemarana aku untuk ditapau makan dalam kereta time berbuka nanti.

Masa nak balik tu tak la jammed sgt still bearable lagik! Tapi bila masuk Tapah makauuu punya sesak!!

Nasib laa Anis dah tido. Senang sket pinggang aku.

Aku paling syok balik Taiping ni, 1st suka berjalan dan tengok tempat orang. Try makanan itu ini. Satu lagi bapak mertua I terrer masak!! Tu yang koben, eceh puji laki sendiri, terrer masak.

1st Raya - Alahai sedehhh hati siot jauh ngn mak apak. Ye la kan 1st time raya tak mengadap mak apak sendiri. Sedeh bukan main. Tapi control tak tunjuk. Melalak lar jugak lepas tuh dalam toilet. Tsk. =P


Petang tu kami balik kampung di Parit Buntar.

Petang 2nd Raya - lepas pekena chendol meletop kat bandar Taiping baru gerak balik Seremban.

Esok nya aku keja.

Arghhhhh!!!!!

Mari Layan gambar ya puan-puan.

(Terserlah tahap stress aku dalam entry ni-senang ceta AKU TAK PUAS LAGI BERAYA!!!@!~)

Belakang rumah Tok Wan di Parit Buntar-Perak. Gila syok! Nasib la aku berbaju kurung kalo aku pakai short dan T nescaya aku lari sampai kehunjung bendang tu!





Kenalkan Ayu dan Shirah. Senang adik ipar perempuan ramai ni, boleh take turn melayan anak dara aku yang non-stop berjoget je.





Tak sempat nak bergambar dengan Tok Pah ngn Tok Wan. =(

Okeh ini pulak gambar di Seremban.

Anis dan mama.



Ini gambar kami di Seremban. Koben, abah Mama Adlyn dan kakak Liza. Nak bersiap balik ke Jelebu lepas tu balik Shah Alam.



Itu la kisah hari raya kami.

Banyak gambar lagi cuma malas nak edit la.

Tiada semangat.

Opis masih lagi lengang. Tsk.

Get Free Mini Me: They have voted MomBloggersPlanet as Weblog Popular 1Malaysia. What about you?

بسم الله الرحمن الرحيم


http://www.mombloggersplanet.com/1530/nominate-mbp-as-weblog-popular-1malaysia-and-get-free-mini-me/


.
.
.
Dah balik raya belum?

Kalo belum vote cepat hari ya!!

Boleh I buat sebelum I balik raya@!~

Kalo tak paling cepat boleh dapat Rabu minggu depan!

Email ur request at rumadatme_g@yahoo.com

Title: I dah vote MBP as Weblog Popular 1Malaysia, nak free Mini Me!!

Gila panjang! hahaha suka korang la nakletak title apa :p

ohya, please include your name (to be displayed on the card)and blog url.

Bila Koben jadi 'Suamirumahtangga' *grinz*

بسم الله الرحمن الرحيم




Ni la kalo antar anak rumah babysitter. Ada je hal mengejut, bahana nye kita laa terpaksa amik cuti. Tp yang untungnya, sejak duduk rumah babysitter ni Anis sihat. Aku rasa ni paling lama anak aku sihat. Okeh sila ternganga.

Kalo tak selang 2 minggu demam/selsema/batuk 'berkat' dari nursery.

(Aku bercerita musti menyimpang kan?)

Heck!

Okeh cont.

Aku punya cuti dah jadi negative soh takbleh amik cuti. Apa lagi bekorban la si bapa cuti rayanya.

Haih.

Koben buat semua dari membasuh baju Anis sampai la menanak nasi anak dara tuh sejak Anis lahir. Cuma 2 je tak.. cuci berak dan mandi Anis .Feeding 90% aku buat.




Masuk ni 3 hari dah dia amik cuti.

Tak pernah lagi koben jaga Anis sorang-sorang. Ini la 1st time.

Heehee.

Kejap-kejap aku call, selang 30 minit aku call, selang sejam aku call mintak report!

Tak caya ngn laki sendiri ! (Okeh aku ngaku).

"Sayang, Anis berak" - "cuci la!"

" You kasi la dia makan betik" - "taknak, nanti dia berak" - "lorr biarlaa"

"I tak sempat mandi apa pon ni" - "hahaha"

"Dia minum 2oz je, I dah bedung dia dah, dia takmo!" - "Karang kasi balik"

-- ya puan-puan itu hari pertama!!

Hari ni hari ketiga. Eceh eceh

Report pertama

"Dah mandi"


"Dah makan"

.
.

"I nak buat dia keluar jalan-jalan"

.
.

Hamboiiiii@!~

.

.

.

Ini gambar Anis Manis paling terkini!@!~




"Look mummy @!~ Ima Deejeehhh"

Melayan lagu lama. Aaaarghhhh@!~

بسم الله الرحمن الرحيم


I got a little bit carried away while listenig to these songs.





Perghhh rasa mcm balik zaman dulu siut!!! Rasa mcm ada wayang pulak main kat depan mata aku. Rasa nak melalak tepi tembok seh!!@!~ don't ask me why , because I can't answer that. Arghhhh@!~

Apakah ni!!!!!!!!!!!!???

*sigh*

Now that puasa month will be over soon and I have alot of 'muhasabah diri' to do. *tsk* Well, looking back, I'd have all these things I set out to do, and end up, hampeh. Angat taik ayam je.

Kena belajar banyak-banyak bersyukur!

Weblog Popular 1Malaysia: MOMBLOGGERS PLANET (free Mini Me if you vote for MBP)

بسم الله الرحمن الرحيم


Jarang sekali aku berminat pekara-pekara yang melibatkan undian sebegini, tetapi aku betul betul suka Mombloggersplanet. Entry ni bukan sekadar nak dapat reward dari MBP, memang dari pandang pertama MombloggersPlanet layak jadi Weblog Popular 1Malaysia.


Sekurang-kurangnya bila MBP memerlukan pencalonan untuk Pencarian Weblog Popular 1Malaysia dari Denai Hati, aku amat berbesar hati mencalonkan MOMBLOGGERSPLANET sebagai Weblog Popular 1Malaysia!




Denaihati ingin
mencari Weblog Popular 1Malaysia untuk membantu menambah ilmu
menguruskan blog dengan lebih baik daripada weblog yang hebat yang mungkin belum
terjumpa dalam jutaan weblog di Malaysia. Hadiah yang menarik disediakan kepada
teman-teman yang membantu Denaihati mencari Weblog Popular 1Malaysia.


HADIAH
RM1,000.00 : 1 Weblog yang mendapat pencalonan terbanyak dari teman-teman blogger akan dinobatkan sebagai Weblog Popular 1Malaysia.



RM1,500.00 : Weblog yang paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.



RM1,000.00 : Weblog kedua paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.



RM500.00 : Weblog ketiga paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.



4 x RM250.00 : Hadiah khas – Ranking no 1- 4 di google.com.my dengan keywords “Weblog Popular 1Malaysia” pada jam 12.00 am 30/9/2009.



Terima Kasih Kepada Sponsor yang HEBAT :
SAUDACARE dan ANISHA ONLINE MALL



Boleh visit contest tersebut di: http://denaihati.blogspot.com/2009/07/contest-weblog-popular-1malaysia.html



http://mombloggersplanet.com/



Mention the sponsors name SAUDACARE dan ANISHA ONLINE MALL (http://saudacare.com/ and http://mycadar.blogspot.com/)



Last, please pelase vote for MBP ya kawan-kawan.




I'm giving away FREE MINI ME okay kalo korang vote MBP!!!



(Dah buat entry tu email I ya BLOG URL dan Mini Me punya ciri-ciri -(Bertudung/Tidak bertudung, fesyen pilihan 1: Baju kurung atau Kebaya dan warna dan SATU item)



Email: rumadatme_g@yahoo.com



Just follow the steps below to nominate MomBloggersPlanet as WebBlog Popular
1Malaysia.


1. Subscribe to Denaihati blog by keying your email address below and click
subscribe. Then, check your email to confirm.
Subscribe to Denaihati










2. Put the Weblog Popular 1Malaysia banner on your blog
sidebar.
3. Write a blog post with title Weblog Popular 1Malaysia
4.
Mention about the contest by including the word Weblog Popular 1Malaysia with
link to contest page http://denaihati.blogspot.com/2009/07/contest-weblog-popular-1malaysia.html
5. Mention that you know the contest Weblog Popular 1Malaysia from blog http://mombloggersplanet.com/
6.
Mention that you NOMINATE MomBloggersPlanet in the entry
7. Mention the
sponsors name SAUDACARE dan ANISHA ONLINE MALL (http://saudacare.com/ and http://mycadar.blogspot.com//)
8. Mention about the
contest organiser Denaihati with link to http://denaihati.blogspot.com/
9. Leave a comment that you
have nominated MBP with link to your blog post in Denaihati blog at http://denaihati.blogspot.com/2009/07/contest-weblog-popular-1malaysia.html#idc-ctools
10. TELL me that you have nominated MBP by leaving a comment here.


Note:
One blog can only nominate 1 Weblog Popular 1Malaysia. So, if you
already nominated other blog, you will not entitled to nominate MBP.
Please
make sure you follow all the steps. Else, Denaihati will not count your
nomination.
You can click
here to see a sample
blog post for nominating MomBloggersPlanet as the
Weblog Popular 1Malaysia.

Isu Baju Raya = ( *tsk*

بسم الله الرحمن الرحيم


Ini adalah pendapat peribadi. Dari sudut pandangan mata aku mengenai baju raya yang sama untuk satu keluarga.


Tiada apa yang salah. Setiap keluarga bebas menunjukan semangat kekeluargaan dengan cara begitu.

Cara aku lain. Cara suami aku pulak lain.

Bila time raya apa lagi...

Isu ni mesti berbangkit balik!!

Suami pernah tanya: "Kalo mama kasi kain sama untuk pakai satu family u nak?"

TAK NAK!!!!!!!!!!!! (sila baca 'taknak aku' BUKAN dgn nada melawan okay, baca nada freak out!)

Family aku tak pernah ada baju raya yang sama (kain, corak, fesyen yang sama). Kalo TEMA yes.. macam biru ke, hijau ke, gold ke.

Kami lebih selesa dengan birthday wishes, hari ibu, hari bapa.. etc etc tapi tidak dengan memakai baju yang sama.

Aku dah terangkan sebaik mungkin aku tak selesa baju yang sama satu keluarga.



Alasan:

1.Aku mempunyai kakak ipar. Ada anak perempuan - 2 orang disitu.
2.Aku ada 4 adik ipar.
3.Aku ada mak mertua.

Total: 7 orang campur aku 8 di situ!

Banyak lagi alasan-alasan lain: Tapi tak cukup kukuh la nak berhujah :p mostly alasan yang lain tu bersifat berat sebelah (Cth: Nampak macam uniform berbanding baju raya.. tak stand out time raya.. susah tetamu nak cam yang mana satu menantu kang... nanti Anis kompius hahahah@!~)



Tapi aku buat exception: Kalo baju melayu lain ceta! Aku lebih suka anak aku memakai baju sedondon dengan bapanya. Macam sweet je orang pandang nanti.

Tapi tak boleh sama ngn aku.

Aku takmo orang ingat Anis pakai baju raya dari leftovers kain baju raya aku pulak!

Pastu koben kecik ati "Biar Anis pakai baju melayu sama dengan I je la"

Ke situ pulak!

*sigh*

.
.
.
.
.

(Dalam hati: kalo nak sedondon pon dah tak sempat dah eheh!)

You must visit their site and check out the new header I've made for them.

بسم الله الرحمن الرحيم



I've made a new header for Aizura's blog. I spent nearly 3 hours doing it. You know what.. finally my stress level has gone down about 90%!!!@!~

Woot!!@!~



LyssaBobyssaMomyssa -click!





And this one for Dilod -KedaiChomel -click

(Header neh pon di buat time-time otak tgh tepu.)




Okeh now girls.. yang berminat, email me your blog URL, size of the header, anything specific you want in the design or at least give me a design concept. Senang mak nak design nanti. okeh!!.


Suka betul aku design jenis minimal neh!




Baby Blues!!

بسم الله الرحمن الرحيم






Dulu aku siap kerat newspaper simpan comic strip neh dalam file! Kelakar laaaa!! Siap berangan lagi esok ada anak cemana laa rasanya!!

Note: Click to enlarge.




















Life can be sucks for everyone(me) at some point.

بسم الله الرحمن الرحيم


Letih GILA!.

Bagaimana dengan korang?

Aku sajakah yang suka merungut letih?

Tapi mmg letih.

Anis lincah betul la. Suka berjalan, berdiri guling sana sani. Main main. Cakap-cakap itu ini. Panjat-panjat. Berkepit dengan aku taknak read TAKNAK berenggang langsung sampai nak buat satu benda pon tak boleh. Kena aku aku tercongok depan mata dia. Merengek-rengek nak aku baring sama. Kalo aku berdiri jauh 1 meter start la tuh!!

Nak main Age of Empires pon tak senang :p
.
.
.

Ok seriyes jiji.

Aku rasa tertekan la. Aku nak pg toilet merengek. Bangun betulkan baju merengek. Bangun on aircond merengek. Segalanyanya laaa. kena ada body contact kalo tak merengek. EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEeeeeeeeeeeeee!!!!!!!

Aku kalo aku buat bodo terbaring atas katil abis dia explore satu badan. Main enjut enjut laa.. main berdiri-diri laaa.. lepas satu tangan pulak tuh. Kasi botol tak mo!! Nak kasi air masak / susu botol macam nak roboh dunia!!!!!!!!!


Dengan bapaknya taknak langsung!

Geramnyaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!

Kepala dah berdenyut-denyut.

Nak menidor kan dia satu cerita lagi.

Main-main-main.

Kadang sampai jam 12 a.m..kadang jam 1 a.m

AKU LETIH!!!

Orang lain bukan tau. Aku sakit kepala aku diam. Aku letih aku layan jugak anak. Pinggang pulak rasa terkehel memanjang!

Ni aku kat opis dengan sakit kepala, selsema.


Dapat MC dr doktor, pegi jugak opis sb aku tension dengan koben bising aku amik MC!!

Terus terang aku tension gila dengan semua benda.Ive reached a point in my life where all the stress sucks all my energy.

Cerita dengan mak aku,.. kena sound balik jangan merungut!

Cerita dengan nenek aku.. kena sound balik "jangan marah cicit nenek tuuuu!!"

Cerita dengan koben.. kang kena compare dgn orang anak sepoloh boleh buat itu ini.

Nasib laa Abah semalam melayan Anis kasi can aku tido siang.. bawak anak dara tu tengok ikan.. tengok pokok main-main nyanyi-nyanyi.


Okeh skang Ive reached a new low and I don't know what to do.

If someone can help me out I'd be more than grateful.

I Have Been Nominated: Nuffnang Asia Pacific Blog Awards

بسم الله الرحمن الرحيم


I just got an email from Kak Ros saying that Ive been nominated for a Nuffnang Asia Pacific Blog Awards in the category Best Original Blog Design.- Woot!!!!@!~

I am so thrilled. I'll be sure to let you know when/where you can vote for me. (itu pon kalo dapat top 5 *oh sungguh aku tidak berkeyakinan*


Muahahaha@!~ (makin perasan laa kau jiji oeii :p)


So, what have we been up to?

At the moment... I dont have a lot of exciting mommyhood adventures to blog about or any exciting news, like taking over the Tetek Galaxy. *tsk*

Anis masih lagi bergayutan!!. Buat masa ni motto dia "Asal boleh!-Anytime, anywhere"

*sigh*

Oh yeh yeh, my lil girl can stand alreadyyy bebeh!!! with supportlar of course. Tapi dia dia bangun sendiri. EEeeeeeekkkkk!!! rasa nak buat kenduri je.

Merangkak pon belom. Haih and shes becoming so naughty summore. Main-gelak-main-gelek-tetek-main-gelak-tetek.

Suruh tido takmo!!! Jam 12 mlm pon main lagi..

Mak letih nak. Kesian bapak kat mu asik 'postponed' jok!

(ceit, salahkan anak!)


Waaattschuppdoc?
 
Related Posts with Thumbnails