Lilypie 1st Birthday Ticker

Kredibiliti seorang penulis?

بسم الله الرحمن الرحيم


Read more: http://triplecolourlife.com/blog/kredibiliti-seorang-penulis/

Boleh kita jadi kawan?

بسم الله الرحمن الرحيم


Baru tarul google friend. Dan bari ada sorang kawan.

Jadi la kawan saya ya.

Navigasi ke rumah baru : http://triplecolourlife.com/blog/

Am I a scrap addict already? *slaps forehead*

بسم الله الرحمن الرحيم


Check out my new digiscarp artwork at http://triplecolourlife.com/blog/

Nak I buatkan tak?

بسم الله الرحمن الرحيم


Buat apa? Find out here: http://triplecolourlife.com/

Mango's Game!!! Wanna play??

بسم الله الرحمن الرحيم


Find out more (Klik-Klik)

Memberontaknya jiwa aku!!!!

بسم الله الرحمن الرحيم


Haih. Read here http://triplecolourlife.com/ to find out why!

Aku tak tahu nak kata apa.

بسم الله الرحمن الرحيم


To continue reading please click here

Bulu Mata Anis Manis

بسم الله الرحمن الرحيم


Klik sini nak tengok bulu mata Maybeline Anis.Heh. http://triplecolourlife.com

Follow me on Twitter!

بسم الله الرحمن الرحيم


Hye hye, still dropping by?

Jiji dan berpindah ke http://triplecolourlife.com/

Oh ya! Check out my twitter background http://twitter.com/rumadatme and follow me on twitter.

I want Emila’s cute handmade dolly because…

بسم الله الرحمن الرحيم



..nak tau?

check me out at http://triplecolourlife.com/blog/

House Warming Contest | Want to win a Blog Makeover?

بسم الله الرحمن الرحيم



This blog contest will be an easy one.

All you need to do is visit http://triplecolourlife.com for more info.

I'm giving 2 readers the chance to win a FREE head to toe, custom makeover for their blog!!@!~ Ececeh!

and...

I'm giving 4 readers a chance to win FREE header. FOUR bebeh!!!.

Now mari kita berganjak ke http://triplecolourlife.com


Blog Badge



Kat sini takde aircond dah. Jom kita pegi rumah baru I (I lagiii@!~ takbleh blah!)

Rumah baru dan Perabot Baru@!~

بسم الله الرحمن الرحيم


Hehe, Tgh update link Mummy and Kids

http://triplecolourlife.com/


Sedih pulak nak tinggalkan rumah lama ni. *sob*

Tapi tak apa dah angkut segala mak nenek ke rumah baru!!@!~

Nanti datang la yuk!!@!~

Oh oh.. aku dah berjaya tukar bullet kat link dan berjaya letak separator.

(okeh aku tipu, saparator koben yang buat!:P)

Siapa ada senarai blog contest kat blog dia????

Yatie kan suka join.. KITA JENGAH BLOG DIAAAAAAAAAAA@!~

(Aku tengah syok sendiri)

Addicted

بسم الله الرحمن الرحيم


...dengan Wordpress!!! Hahahaah@!~

Perasan tak semua entry yang ada dalam blogspot ni aku dah bawak masuk dalam wordpress??

(Okeh bukan aku la, koben yang buat!)

  • Sekarang aku tengah cobaan untuk meletak bullet dan separator untuk link.
  • Nak tukar gambar belah kanan tuh..
  • Nak buat Blog contest!!!
  • Siap nak link tukar-rukar link mari mari mari@!~
Mari jebguk saya mengemas rumah!!! http://triplecolourlife.com/

Boleh jenguk BLOG SAYA Tak? Please...

بسم الله الرحمن الرحيم





Saya tengah memunggah barang. dan saya perlukan batuan pelase.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

I dunno what thattttt rubber thingy is...

بسم الله الرحمن الرحيم


"..but it's not my Ammi SO get it out of my face!!"- Anis Manis

.
.
I'm not comfortable with the advice that "when she's hungry enough, she'll take the bottle."



Please help.

MomBloggersPlanet Cutest Baby in STROLLER Contest

بسم الله الرحمن الرحيم


Eheh, lama jugak mendiam diri dari join contest ni. Pasalnya aku busy dengan kerja dan tempahan badge dah header. Lagipon contest sblm ni sah sah mustahil nak join pasal Anis dah declare war dengan botol susu. :(

Okehlah,

Syarat-syaratnya ialah:-

  • Gambar anak anda dalam stroller.
  • Tuliskan satu entry bertajuk MomBloggersPlanet Cutest Baby in STROLLER Contest
  • Sertakan Nama dan Tarikh lahir anak anda.
  • Tuliskan cerita mengenai Stroller anda.
  • Tuliskan pendapat anda mengenai penggunaan stroller untuk bayi.
  • Sertakkan pautan PhotoBook Malaysia dan AliceWonders dalam entri anda.

Syarat pertama je dah payah! Pasal anda banyak sangat gambar dan yang susah nak carik yang paling menarik.



Anis Mardihah bt. Idham Naziadin
24 December 2008




Model : Zooper Hula by Zooper

http://www.babystrollershop.com/1053NA0.jpg
http://static-p3.fotolia.com/jpg/00/12/32/20/110_F_12322053_iJMo2zbv4Z9McO5aZSGSFBx7Zw62Oviw.jpgPros:
  • Comfortable
  • Has adjustable handles
  • Seat fully reclines
  • Supportive Padding
  • Stronger frame
  • Long head-to-toe stretching room
  • Breathable materials
  • All wheel-shocks
  • Brakes that engaged with one step.
  • Backrest can be lowered so smoothly so baby stays asleep
  • Easy to fold and made safe with secondary lock
  • Zip off hood for ventilation
  • Infant seat compatible
  • Affordable: RM 899.00
http://www.theology.edu/Remata/Android/Help/wrongx_icon.pngCons
  • Basket is hard to reach.

Cerita mengenai stroller
(Tips menjawab soalan: This could provide very good tips for new moms or existing moms looking for new strollers/buggies)

Melihat pada senarai di atas, Anis yang lasak lebih sesuai mempunyai ruang yang besar untuk dia bergolek/mengiring ketika tido. Kalo dia mengantuk boleh turunkan kelambu dia sampai 90 darjah.Amat cozy!! Amat mudah untuk dikendalikan. Senang nak lipat masuk dalam boot bila kereta lain dah tunggu nak amik parking kita. Tak terlalu berat walau selalu mengadu kat suami "I tak larat laa". Itu semua lakonan! Tiada apa apa masalah kecuali nak amik/letak barang kat basket bawah tuh.

Pendapat Mengenai Penggunaan Stroller untuk bayi.

(Hanya pendapat bukan utk timbulkan kontroversi ya!)

Aku kurang bersetuju bayi yang baru lahir di letakkan di didalam stroller dan di bawah berjalan ke shopping-shopping complex atau kemana-mana. Tidak kisah lah bertapa bagusnya infant seat tersebut.Bayi yang baru lahir perlu sentiasa di peluk hampir setiap masa. Kita memang dah sesuai dan adapt dengan persekitaran kita tetapi tidak bayi.

Ramai ibu bapa kurang sensitif berkenaan dengan itu dan menganggap keselesaan mereka boleh disamakan dengan keselesaan bayi. Pekara sekecil ini selalu dianggap remeh tetapi kesannya mendalam.

Bayi perlu merasa selamat dan confident dalam pelukan bukan di dalam stroller/infant seat.

Alternatif lain, gunakan baby-wearing. Yang paling bagus Moby Wrap atau Baby bjorn. Hotsling, urmm tak recommended sebab lebih daripada gaya berbanding keselesaan. Walapon aku guna Hotsling. Out of five stars, aku bagi 2.5 je.

Itu pon satu pekara yang perlu di utamakan. Keselesaan dulu baru gaya.

Umur yang sesuai untuk bayi untuk menggunakkan stroller- 5-6 bulan keatas.

Okeh. Pendapat tamat.:P

.
.
.

Boleh rujuk MomBloggersPlanet contest page : http://www.mombloggersplanet.com/1613/cutest-baby-photo-contest-october-09/ untuk menyertai contest Cutest Baby in STROLLER Contest

Hadiah di taja oleh:
PhotoBookMalaysia : http://www.photobook.com.my
AliceWonders : http://www.alicewonders.com

Tarikh tutup : 1st to 15th October 2009

Okeh aku TAK PUAS HATI dengan contest WEBLOG POPULAR 1 MALAYSIA

بسم الله الرحمن الرحيم


Okeh aku direct je. Tak reti nak bekias.

Aku paham tujuan contest blog di adakan.

Nak promote product. Nak iklan kan website.
Nak naikkan page rank, nak buat duit.

Aku paham.

Aku paham.

Aku sudah hampir 10 tahun dalam dunia blogging.

Masa tu BLOG masih tahap underground lagi.

Tetapi,

Dengan mengenakan syarat yang melampau.

Aku tak paham.

Dengan menggunakan usaha dan populariti orang lain.

Aku tak paham.

Tetiba ada pulak syarat lain.

Aku tak paham.


Yang aku paham, itu namanya eksploitasi.

Aku paling benci eksploitasi.


(Walaupun tertulis pihak penganjur berhak menukar/tambah apa apa syarat lain.)

Pekara begini banyak memaparkan niat seseorang. Ketelusan seseorang. Maruah dan harga diri seseorang yang menganjurkan contest.

Dan aku dah paham dah bila aku follow contest ni.

Sedih.

Persoalannya, kenapa nak follow?

Sebab aku nak support MOMBLOGGERSPLANET.

Apsal?

Sebab product MALAYSIA.
.
.
.

Tambahan:

1) Contest macam ni tak perlu laa letak syarat minimum pencalonan. Apabila satu satu blog di calonkan, secara tidak langsung tersenarai la untuk memenangi hadiah tersebut.

Ni tidak kena cukup 100 baru boleh tersenarai. Baru nak tersenarai.. nanti kena filter lagi. Nampak sangat menggunakan (read: eksploitasi) polularity blogger sebanyak 100 orang. Dah la boleh calon satu je blog. lagi la. Kalo hadiah RM10,000 okeh la!

Kita yang mencalonkan blog/website orang ni rasa mcm sia-sia je. Macam promote product/site dia je lebih berbanding menyertai contest dan nak lihat site yang kita calonkan berjaya.

2) Kesimpulan: Kita calonkan blog/website supaya dia tercalon untuk menang. Supaya dia tercalon untuk menang kena tunggu sampai 100 orang calon kan dia jugak. Kalo ada atleast 5 blog yang ada, depa kena cari 100 lagi orang untuk calon kan dia. Ah c'mon!!! FREE ADVERTISING. Seratus orang yang calonkan ni dapat apa???

TAKDE APA. (berbelit dah aku cakap!)

Macam aku calonkan MBP supaya MENANG. BUKAN NAK CALONKAN MBP UNTUK PROMOTE BARANGAN DIORANG.


Ni pon aku buat gini kira mempromosi kan lagi contest ni pulak. Sebab orang akan revise contest ni pulak dan baca balik syarat-syarat dia. Hahaha. Takpe la. Mari membaca dan sila CALONKAN MOMBLOGGERSPLANET ya!!.

Ohya email tau, mini punya request.

Cerita Lelaki dan Perempuan

بسم الله الرحمن الرحيم


Bagaimana nak mula ya?

Okeh, perempuan yang aku saksikan dengan mata aku, perempuan yang aku pandang menggunakan akal aku, perempuan yang ada setiap penjuru hidup aku semuanya hebat.

Aku tak tahu mengapa ada lelaki yang masih tidak nampak kehebatan seorang perempuan.

Atau seorang suami yang tidak nampak kehebatan seorang isteri.

Tapi kalo isterinya jenis yang biasa-biasa (macam aku). Lain cerita la. Oleh kerana itu aku cuba menjadi yang hebat walaupun ego terlalu tinggi. Kadang perempuan macam aku sengaja meletak ego tinggi, untuk melindung diri dari di sakiti. kadang perempuan macam aku akan prepare siap-siap segala tembok yg ada untuk pastukan lelaki tak boleh langsung lukakan dia.

Perempuan macam aku. Bukan aku. Okeh. (Ego taknak ngaku!)

Tapi ada jenis lelaki yang sabar.

Tapi ada jugak perempuan yang bukan jenis aku. Perempuan yang hebat untuk membahagiakan lelaki. Membuka segenap inci ruang untuk membahagiakan lelaki, redha setiap kata putus dari seorang lelaki. Ada perempuan yang hebat seperti itu, dan aku berdoa ada lelaki yang mampu melihat dan merasa bersyukur memiliki seorang perempuan yang hebat.

Kadang kehebatan itu terlalu kecil bagi lelaki untuk dilihat.

Kehebatan seorang perempuan untuk keluar bekerja menampung keluarga.
Kehebatan seorang perempuan mencari segenap ruang untuk menambah rezeki.
Kehebat seorang perempuan memerah susu demi anak.
Kehebatan seorang perempuan yang memastikan tubuh badannya cukup sempurna buat lelaki.
Kehebatan seorang perempuan yang berkongsi dunia dengan perempuan lain.
Kehebatan seorang perempuan meletak diri jauh dari tempat pertama dalam hidup seorang lelaki.
Kehebatan seorang perempuan yang menangis demi lelaki.

Aku hanya fikir, mungkin kehebatan ini mmg tiada nilai sebenarnya pada pandangan mereka.

Lantas lelaki akan bangun memandang seribu satu perempuan yang manis berkilat bibirnya, mendengar keluh kesah perempuan yang sunyi diluar sana, memeluk perempuan yang cantik gebu kulit haramnya.

Dah itu lah kehebatan perempuan pada mata mereka.


.
.

Bosan.

بسم الله الرحمن الرحيم


.

Kalo aku jadi geisha ini la ropa aku (bila di tepek dgn tepung gomak!). *Perasan*

بسم الله الرحمن الرحيم


Inoue Chiaki adalah nama aku dalam bahasa jepun. Tah iye tah tidak. Al-maklum la bukan boleh percaya sangat internet neh.





Ini step by stepnya. Ahahah aku malas nak print screen banyak-banyak! Boleh lihat disitu kerja orang yang malas. :P

Dah lama tak layan buat vector ni. Tetiba tergian pulak.




Enjoy!

Teori yang menakutkan!!

بسم الله الرحمن الرحيم




Teori pulang ke zaman silam.

Seratus tahun yang dulu, Eistein telah redefined teori graviti. Kira teori graviti yang kita belajar form 4 (yang amik fizik tau la) agak dah lapuk. Bukan tak boleh dipakai maksud aku, cuma perlu di kembangkan lagi. Satu problem silibus skolah kat Malaysia ni tak berupdate dan agak ketinggalan especially subjek sains.

Hah teka cepat Hukum Graviti ada berapa!!!!!??
.
.
.
.
.
.
Ye ada 2. Newton's Law (Sir Isaac Newton- pecah 3 )dan General Relativity (Albert Eistein) tp teori Eistein lagi tepat.


Anyway ..


Merujuk Eistein, kita hidup ni dia dalam kain space-time (space-time fabric) .Alar mcm komik doraemon jugak la. Alarr yang Kain Pembungkus Masa tu la.

Kain ini boleh membungkus apa saja object yang mempunyai berat.

.
.
.



Seorang pakai fizik Ronald Mallet pulak kembangkan teori Einstein ni iaitu, jika ada satu pancaran laser yang powerful (nasib tak wujud lagi) boleh digunakan untuk mengacau space-time ni dan twist masa silam dan masa depan menggunakan principle of Frame Dragging.

Prinsip Frame-Dragging

Prinsip Frame-Dragging ada sama dengan prinsip mengacau secawan kopi. Apabila sudu digunakan untuk mengacau kopi, ia akan menarik kopi untuk mengalir bersama. Apa saja yang terdapat dalam kopi seperti gula akan move around mengikut sudu tersebut. Dalam teori Malletts- sudu adalah laser dan kopi ada space-time.

Scary huh? Hebat betul otak bangsa yahudi neh.

.

.

Jika benar-benar berlaku nanti, zaman akan datang, mungkin manusia dah takde sejarah.

Maybe manusia boleh wujudkan Time-Patrol mcm dalam cerita doraemon. (Ye aku masih membaca komik doraemon)

.

.

.

Nota: Aku mmg lebih suka Fizik berbanding Kimia. Kasi je soalan Fizik sure aku akan mengadap penuh tekun! Minat aku aku kat Fizik amat mendalam tapi tak pulak aku nak bekerja dalam bidang tuh. Pelik! Honestly aku masih tak reti nak imbangkan persamaan Kimia. Musti gara-gara sumpah berdarah chegu Kimia aku kat semua pelajar 5A . Hah!

Pernah dengar "The Cottingley Fairies"?

بسم الله الرحمن الرحيم


Aku pernah terbaca cerita ni masa kecik. Darjah 5 atau 6. masa tu di kampung Jelebu. Atas rumah nenek mmg banyak buku bahasa Inggeris kepunyaan mama. Lepas terbaca artikel tu, aku selalu bayang-bayang ada pari-pari. Believe it or not, aku rasa masa kecik aku pernah nampak sekor bawah pokok puding(yang daun colourful tu) warna hijau bersisik sayap macam dragon fly.
.
.
Aku percaya ada pari-pari... tgk gambar bawah ni, sebelum dah selepas di edit. (Yang dah edit mmg nampak tak real...)


When a sepia print from the original negative, and a retouched print are seen side by side, the case perhaps becomes less clear-cut than critics would have us believe.


.
.
The Cottingley Fairies


fairies

cottingley

440px-cottingley_fairies_2

fairy_41

In 1917, Elsie Wright, 16, and her cousin Frances Griffith, 10, borrowed a camera belonging to Elsie’s father and took two pictures of what the girls claimed were fairies in Cottingley Beck, England. When Mr. Wright saw fairies in the pictures, he considered them fake and banned Elsie from using the camera again. Her mother, Polly, however was convinced of their authenticity and publicized the photos. Initially, the images were authenticated by some of the leading photography experts of the time although Kodak was less convinced, arguing that there were many ways to fake images like these.

Arthur Conan Doyle, author of the Sherlock Holmes stories and a believer in spiritualism, saw the photos, was convinced that they were genuine and wrote about them in The Strand in 1920. The article created a media storm and the girls took three more pictures showing fairies dancing and enjoying a sun bath.

It was only in 1978 that a researcher spotted that the fairies were identical to drawings in Princess Mary’s Gift Book, a children’s book published in 1917. Three years later the girls, then in their late seventies, admitted that they had staged four of the five images using paper cut-outs and hatpins. Frances continued to claim that the fifth image (below) was genuine; however, they insisted that they really had seen fairies.

Cottingley-sunbath



Source:http://iconicphotos.wordpress.com/2009/08/




Source:http://www.cottingleyconnect.org.uk/fairs.htm

Mini-Me Intanmaria.

بسم الله الرحمن الرحيم


Intan dan Mini Netbook.



Visit her at: http://mariaariffbaby.wordpress.com/2009/10/02/web-popular-1malaysia/

Ini masa yang terbaik untuk dapatkan Mini Me secara percuma.

Calonkan Mombloggerplanet sebagai Weblog Popular 1Malaysia dan request your Mini Me at rumadatme_g@yahoo.com.

Note: Pada yang menempah FREE BADGE, insyallah by Monday I send. Kena beratur ye.

Lelaki = Bra?

بسم الله الرحمن الرحيم





HAhaha!!

Weblog Popular 1Malaysia DILANJUTKAN!!!! (Nominate Mombloggers Planet and Get your FREE Mini Me Today )

بسم الله الرحمن الرحيم


(Sehingg 31 Oktober 2009)
.
.

"If you have created special blog post(s) about MomBloggersPlanet in your blog from 1st August 2009 onwards, you’re entitled to 50 MBP Reward Points. Promoting MomBloggersPlanet in your blog with link back is the simplest thing to do. The blog post will give you 50 points as well as a better chance for you to become one of the Top Referrer. And, that could give you another 100 points."

Aku summarisekan lah,

1. Special Blog Post(s) (from 1st August 2009) -50 MBP Reward Point

2. Top Referrer - 100 Points

BUT....!!!!!!!!!

if you nominate you’ll get 500 MBP Reward Points!

You can accumulate the points to claim any redemption item listed here..

  • 2,000 points – Free Blog Interview in Featured Article (7 days free fame on MBP)
  • 2,000 points – Free Product/Service Review in Featured Article (7 days free advertising on MBP)
  • 5,000 points – Free Little Kids Photography Session (outdoor/indoor – Klang Valley only) (BEST NEH!!!!!)
  • 7,000 points – Free Blog Make-over + 1 Year Hosting (dot.com using Wordpress)
  • 7,000 points – Free Sales Blog Make-over + 1 Year Hosting (dot.com using CubeCart)


AND!!!!!!!!!!!

.
.
.
one FREE custom-made Mini Me!!





Macam mana nak dapat Free Mini Me?

1. Calonkan Mombloggerplanet sebagai Weblog Popular 1Malaysia dan email LINK entri tersebut ke rumadatme_g@yahoo.com beserta:

  • Pilihan Nama pada 'My name is card'
  • Pilihan Baju Kebaya atau Baju Kurung dan warna.
  • Pilihan Bertudung atau free hair dan warna.
  • One Item. (Item ya ibu-ibu. Bayi/anak tidak dikira sebagai item)

.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kalo nak exclusive punya Mini Me, boleh tempah Mini Me dengan harga RM 10 saja.



Rules & Regulations -

1. Clear your doubts before ordering.
2. Make payment within 3 working days.


Please submit your payment to my Maybank Account

NURUL HAIZI BT. MOHAMMED AZKHAR
MAYBANK - 162143056771

When can I receive my Mini Me?
1. You will get your Mini Me within 3 working days.




.
.
.
Note: Aku tidak dibayar untuk mempromosi Mombloggersplanet. Take note. I'm just giving my support. That's all.

Koleksi Blog Badge. Ye saya buat secara PERCUMA.

بسم الله الرحمن الرحيم


Ada orang tanya: Kenapa buat secara percuma?

Jawapan: Kerana boleh buat orang tersenyum!

Heh.
.
.
.

Ni koleksi yang ada dalam desktop kat opis. Kat rumah ada lagi yang tak berupload kat sini. Nanti-nanti la ye. Kat rumah hubby yg hogging lappie. Tsk.




Note: Ada blogger suruh saya buat blog badge, tapi tiada email susulan. Jadi saya nak buat pon tak reti nak yang macam mana..so mana yg pending tu. Please email me back ya.

rumadatme_g@yahoo.com

Okeh kalo nak Blog Badge percuma sila email..

1. Badge Resolution (kadang saya pegi ukur sendiri dalam sidebar korang) :P
2. Warna Badge (Cth: Pastel, Autumn, Midnite, Happy Colors, blabla)
3. Image and design (Abstract, Figure, Cartoon, Floral, Blood blablabla)
4. Teks (Blog Title, Welcome note, Warning, blablabla)
5. Your Blog URL (pasal I nak baca dan kenal tuan punya boleh untuk memudahkan I design badge tu)
 
Related Posts with Thumbnails